Szinte egy úszó Apple Store
Elkészült Steve Jobs luxushajója
8 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.10.31

Sajnos Steve Jobs már nem érhette meg, hogy lássa a saját, közreműködésével készült jachtjának vízrebocsátását. A Vénusz névre keresztelt óriás október 28-án találkozott először sós vízzel a hollandiai Aalsmeerben.


A körülbelül 77 méter hosszú, fehér alumíniumhajó tervezését maga Jobs irányította, annak tudatában, hogy valószínűleg ő már nem lesz ott az első útján sem. Ez azonban nem hátráltatta: ha leállt volna a munkával, az egyet jelentett volna a beletörődéssel. A már említett könnyűfémbol készült testnek köszönhetoen a hajó súlya töredéke a hasonló méretuekének, bentrol pedig a kilátás sokkal jobb az óriási, 3 méter magas, hosszan húzódó ablakokon át (elég csak a telefonokon megtalálható Gorilla Glass-ra gondolni – Steve ezen a téren is a lehető legjobbat akarta). A nagy előfedélzeti teraszon helyet kapott egy jacuzzi is, a kapitány pedig az ultramodern hídról, 7 darab 27”-os iMac modell segítségével navigálhat a hajóval – szinte ugyanolyan, mint egy Apple üzlet. Sajnos a belső berendezésrol (egyelőre) nincs információ.


A vízbelökésnél jelen volt Steve özvegye és gyermekei is, bár kérdéses, hogy ők használni fogják-e a szuperhajót, és az is, hogy mi lesz az első úticél – valószínűleg a hollandiai gyártóüzembol Amerikába úsztatják. A hat év alatt elkészült jachton dolgozók mindegyikének odaajándékoztak egy iPod Shuffle-t is, de ami még fontosabb, egy kártyát is, megköszönve a kemény munkát.


Kapcsolódó cikkek
Meglepően vad lett a Lexus új koncepcióautója, az új IS-széria előfutára. Az LF-CC kódjelű kupé a Párizsi Autószalonon debütált.
Vége a lassan vánszorgó, ólomnehéz csónakok korának. Itt a vizek és a sebesség szerelmeseinek tervezett Marine Kart.
avatar
jacko
-
2012.11.14. 20:41
8
azért az apple termékeket jobban eltalálták :D
avatar
Burton
-
2012.11.06. 19:29
7
Kár hogy már nem mehetett vele..
avatar
erick
-
2012.11.01. 17:02
6
STEVE JOBS SAJNOS MÁR NEM VEZÉNYELHETTE A VÍZRE.
avatar
mandark
-
2012.11.01. 13:51
5
ez is \"csak\" egy luxushajó, nem tűnik ki a többi közül, de nekem nagyon bejön :)
avatar
tSas
-
2012.10.31. 17:02
4
Király! Az Apple létrehozta a legjobb hajót is! Ennyi!!!
avatar
Iphone92
-
2012.10.31. 15:28
3
Nagyon jó! Most mi lesz vele? Apple hajója lesz? :D
avatar
szabolcs
-
2012.10.31. 14:37
2
Szerintem szép letisztult, csak a fotók eléggé előnytelenek.
avatar
vezetta
-
2012.10.31. 05:01
1
Nem tetszik... Olyan jellegtelen.
Versace ingek félár alatt
A Dress for Less folyamatosan frissülő kínálatában megjelent néhány ing a Versace-tól.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.