Mr. Biver készséggel válaszolt a beérkező kérdésekre
Élő kérdezz-felelek az Hublot elnökével
10 hozzászólás
Oroszvári Péter    2013.01.03

December 20-án tartotta második élő adását Jean-Claude Biver, az Hublot elnöke. A hallgatók az interneten keresztül tehették fel kérdéseiket, így szó esett például a Forma-1-es szerződés elvesztéséről, szabadalmakról, de Mr. Biver kedvenc óráiról is.

- Szomorú, hogy véget ért a Forma-1 partnerkapcsolat?

Természetesen nagyon szomorú vagyok, örültem volna, ha egyszerre tudtuk volna működtetni a Ferrari és a Forma-1 szerződést is, de sajnos csak az egyiket állt módunkban megtartani. Az F1-es kapcsolat két éve alakult ki, közben megszereztük a Ferrarit is, a Scuderia versenycsapatot kivéve. Ezt a lehetőséget sem hagyhattuk ki, de választani kellett: vagy Scuderia, vagy Forma-1. A Ferrari lemondása meg sem fordult a fejünkben, ez egy olyan név, melynek presztízsét, exkluzivitását, minőségét mindenki ismeri Amerikától Kínáig. Manapság egy lovas emblémával ellátott órát nagyobb eséllyel vesznek meg, mint egy F1-eset, így végül a Scuderiát választottuk. Ugyanakkor büszkeséggel tölt el, hogy a száguldó cirkuszban a Rolex követ minket, ami szintén nagyon nagy név, de mi nyithattuk meg azt az utat, amire most ők kerültek.


- Több éve jelent meg az első King Power sorozat. Mikor várható a frissítés?

2013 márciusában, valószínűleg „The Spirit of Big Bang” néven.

- Milyen saját Hublot modelleket szokott hordani?

A kedvencem a Bigger Bang All Black, és több Aero Bang-em is van. A nem-Hublot óráim mind klasszikus, 1926-1976 közti modellek.

50 darab készült az Hublot
Bigger Bang All Blackből
50 darab készült az Hublot Bigger Bang All Blackből

- Igaz, hogy vörös színű kerámiát fejlesztenek?

Valóban szabadalmaztattuk az újfajta eljárást, és lassan gyártásba is kerül. Hogy milyen vörös? Pontosan olyan, mint a Ferrari autók színe. A szabadalom ettől függetlenül bármilyen más előállítható színre kiterjed, és ez óriási lehetőség számunkra.

- Várható, hogy a következő évek folyamán minden Hublot modellbe saját gyártású szerkezet kerül?

Nem, maximum a modellek 80%-ban, de sosem mindben. Nonszensz lenne. Azért, mert egy egyszerű hárommutatós, dátumkijelzős szerkezetet tudunk szerezni a Zenittől és az ETA-tól is. A bonyolultabb kronográf, önfelhúzó, tourbillon, stb. szerkezeteket természetesen mindig magunk fogjuk gyártani, de az első árkategóriásakat nem.


- Mennyi órát fognak gyártani 2013-ban?

Körülbelül 28 ezer darabot.

- Tudom, hogy nagyon szereti a családját, de rajtuk kívül melyik négy emberrel vacsorázna együtt?

Istennel és három angyallal, finom bort kortyolgatva. Ha Isten nem ér rá, akkor négy angyallal.

Meggyűlt a baja az iPaddel
Meggyűlt a baja az iPaddel

- Mit kíván az Hublot-nak 2013-ra?

Azt, hogy minél jobban használjuk ki a rendelkezésre álló erőforrásainkat. Új, sikeres modelleket létrehozni, még több eladást elérni, fizetésemelést adni mind a 450 dolgozónknak, még 100-at felvenni, új gyárat építeni, hasonló jó partnerkapcsolatokat kiépíteni, mint tavaly.

- Mit kért a Mikulástól?

Szeretetet, de azt mondta, csak pénzzel megvehető dolgokat tud adni. Mivel pénzem van elég, kértem, hogy akkor jöjjön vissza, ha olyat tud hozni, ami pénzen nem megvásárolható. Szeretetet, egészséget, örömöt. Ezzel is kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket, jövőre újra találkozunk.

Kapcsolódó cikkek
Profi tolvajbandát fogott el a rendőrség a napokban. Az ötfős csapat az utóbbi egy évben több mint 100 millió forint értékben tulajdonított el tehetős alföldi személyektől ékszereket, karórákat és festményeket.
A világ egyik legismertebb legendája kel újra életre a Roger Dubuis műalkotásán, a 88 darabos limitált szériában készülő Excalibur Table Ronde modell számlapján.
5,562,000 Huf / 18,000 Eur
4,736,970 Huf / 15,330 Eur
Mivel az utóbbi időkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetőjét.
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
avatar
xetron
-
2013.01.11. 15:58
10
XD hogy felvette adás közben a telefont xD
avatar
mandark
-
2013.01.09. 16:48
8
Totti: tényleg, nem is láttam még ezt a modellt!
avatar
Tottii
-
2013.01.08. 00:14
7
mandark: A Ferraris Hublot már Magic Goldos.

vivtomas: Ha tippelnem kéne akkor 46mm amolyan big Bang és King Power közti óra. De az is lehet hogy téglalap lesz, bár erre elég kicsi az esély.
avatar
spearx
-
2013.01.07. 19:49
6
akkor ezentúl számíthatunk sárga meg piros tokos Hublot órákra? :D
avatar
mandark
-
2013.01.05. 18:17
5
biropeti: ez így is van :) én az új kerámiára vagyok nagyon kíváncsi, meg a magic gold sincs szerintem még használatban, vagy igen?
avatar
Balumsn
-
2013.01.04. 12:37
4
Kíváncsi vagyok mit mutatnak be márciusban!
avatar
biropeti
-
2013.01.03. 20:54
3
vivtomas: Biztos vagyok benne, hogy ha lesznek képek akkor a TM-en is meg fognak jelenni! :)
avatar
vivtomas
-
2013.01.03. 19:35
2
2013 márciusában, valószínűleg „The Spirit of Big Bang” néven.

!!! Vajon milyen lesz? Erről nincs több infó?
avatar
biropeti
-
2013.01.03. 18:14
1
Kiváló összefoglaló!

Eredeti videó:

Nézzétek meg, vicces! :D
Rendhagyó Dsquared sneaker
Ilyet még egész biztos, hogy nem láttál... A Dsquared legújabb kollekciójának talán legérdekesebb sneakere ez, mely a Raffaellónak hála már elérhető. A fekete bőrből készült magasszárú cipő alap esetben egy kicsit sem hivalkodó modell lenne. De nem az.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán több terror támadás is történt, de elindult a világsztárokat tömörítő USA for Africa project is.