A négykarikás márka jó évet fog zárni
Előretör az Audi
5 hozzászólás
Váradi Zoltán    2011.12.10

Az Audi idén megelőzheti a nagy rivális Mercedest az autóeladási listán. A BMW első helye továbbra is stabil. A három nagy múltra tekintő német autómárka között hosszú évek óta zajlik a rivalizálás, hol a médiában, hol pedig egy-egy hasonló modell bevezetése kapcsán. Idén azonban úgy tűnik, hogy az Audi vezetői ünnepelhetnek, ugyanis a négykarikás márka minden bizonnyal meg fogja előzni a Mercedes évesített eladási mutatóit.


Az Audi a tavalyi 1,1 milliós értékesítési számait 2011 végére 1,3 millióra növelheti, így ugyan nem sokkal, de le fogja körözni a Mercedest. A BMW az elemzők szerint 1,6 millió eladott járgánnyal fogja zárni az évet, így első helyezése biztosnak tekinthető.

Jól teljesít az új A6
Jól teljesít az új A6

Az Audi vezérigazgatója már a néhány hónappal ezelőtti frankfurti autószalonon is bizakodó volt. „Az idén minden valószínűség szerint átlépjük az 1,3 milliós eladási számot" - jelentette be Rupert Stadler, majd hozzátette, hogy emiatt év végén megelőzik a Mercedest. Miért tört előre így az Audi? Idén megjelent a márka felső kategóriás limuzinja, a megújult A6, amit az eggyel kisebb A4 követett, de a szabadidő autók mezőnyében induló Q3 is jól teljesít.

A BMW X6 pozíciója most még
megkérdőjelezhetetlen
A BMW X6 pozíciója most még megkérdőjelezhetetlen

Jövőre az Audi a terepjárók piacán kíván erősödni, ami nem lesz egyszerű. Az új Mercedes ML most jelent meg, a BMW pedig masszívan dominálja a kategóriát az X5-össel, továbbá a bajorok az eleinte a szakmában vitatott, de mára sikertörténetté vált X6-tal is képesek megszólítani a tehetősebb vásárlókat. Ennek kapcsán hónapok óta zajlanak a találgatások az Audi esetleges új fejlesztéséről, az X6 ellen induló Sports Activity Coupéról, amit tegnap Walter de Silva, a Volkswagen-konszern formatervezési igazgatója hivatalosan is elismert.

A Q6 nekimegy a bajoroknak
A Q6 nekimegy a bajoroknak

"Egészen biztos, hogy piacra dobunk egy sportosabb, a Q5 és Q7 közé pozícionált crossovert" - mondta de Silva, majd rögtön hozzátette, hogy egy hasonló jellegű, a Q5 és Q3 közé pozicionált modellen is dolgozik a márka, mely a készülő BMW X4 ellenfele lesz.

Kapcsolódó cikkek
Az Audi A7 és a Jeep Grand Cherokee nyerte a 2012-es Active Lifestyle Vehicle Awardot.
5,562,000 Huf / 18,000 Eur
4,736,970 Huf / 15,330 Eur
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
avatar
Sonic
-
2011.12.11. 22:11
5
polgarlaszlo: azzal nekem se lenne sok gondom!
avatar
Marci20
-
2011.12.11. 19:37
4
Bármit is csinálnak, mindig ők hárman fognak harcolni az első helyekért :D talán a Lexus egyszer felzárkózhat!
avatar
polgarlaszlo
-
2011.12.10. 21:36
3
A 2009 utáni új Audik nagyon jól sikerültek, én egy A4-est hajtok már két éve és semmi gondom nincs vele. A Q3-at is próbáltam, az is odavág a konkurenciának! :)
avatar
DJboy
-
2011.12.10. 19:48
2
Az X6ot nem fogják überelni!
avatar
Balumsn
-
2011.12.10. 15:55
1
Ezt is megéltük :D
Sálgalléros Tommy Hilfiger zakó
A Tommy Hilfigertől nem megszokott zakót vásárolhatunk meg a Dress for Less kínálatában.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.