Nem akármilyen épület a folyóparton
Építészeti sziget – The Island House
2 hozzászólás
Kocsis Katica    2012.05.15

Egy igen izgalmas kortárs otthonra bukkanhatunk a Gapyeonggunban, Dél-Korea egyik városában. A 2008-ban elkészült 628 négyzetméteres házat a szöuli központú Iroje KHM építészeti stúdió alkotta meg és az Island House nevet adta neki.


A folyóparti épület már az első pillanattól fogva természeti képződménynek tűnik fel, aminek a vonalai a vízzel együtt hullámoznak és erős ellenpontot képeznek a kecses tájjal szemben. Építészeti jellegéből fakadóan nagyszerű lehetőséget kínál a feltöltődésre. Az Island House maximálisan kihasználja a környezet adottságait: karcsú beton tömegét szabálytalan formájú vonalak tagolják. Az épület két szárnya pedig egy udvart ölel körül, ami bővelkedik a növényzetben és a vizes területekben. Az udvar egyébként egyfajta építészeti természetként működik, mivel egyszerre központi rekreációs tér és kiterjesztett folyó, így kapcsolatban áll az épülettel és a folyóval is.


A házhoz tetőkert is tartozik, ami szintén megvalósítja az épület és a természet kapcsolatát. E tetőkert összekapcsolódik a belső udvarral is, ahol még egy úszómedencére is bukkanhatunk. A belső udvar virágokkal tarkított és teljesen parkosított terület, így ez is kiválóan illeszkedik a természeti koncepcióba.


A belső térben tökéletesen elmerülhetünk a környező tájban, hiszen belül az összes helyiség a festői táj felé fordul, hogy élvezhessük azt a nagyszerű kilátást, ami e folyó sajátja. A panorámát a ferde mennyezet és a tetőkert vonalai alakítják, éppen ezért lesz változatos és drámai a kilátás.


A betonból és fémhálóból létrehozott tetőszerkezet poligonális alakjaival egy hegyet rajzol ki, így nagyszerűen harmonizál a környezettel. Ezzel az épülettel a Iroje csapatának igazán sikerült megteremteni a folyó és a parton levő hegyek kapcsolatát.

Kapcsolódó cikkek
Londoni székhelyű építészek és designerek csapata, az SHH stúdió befejezte Hyde Park Townhouse nevű projektjét.
Meg Ryan ismételten piacra dobta kaliforniai otthonát. A villáért 11.4 millió dollárt szeretne kapni, ami közel 3 millióval kevesebb, mint a két évvel ezelőtti ár.
Sylvester Stallone eladja Kaliforniai otthonát? Minden jel erre mutat, ugyanis a 480 négyzetméteres mediterrán villa már felkerült az egyik helyi ingatlanközvetítő cég kínálatába.
3,120,900 Huf / 10,100 Eur
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Szólj hozzá te is!

Ahhoz, hogy hozzászólhass a cikkhez, előbb be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, az alábbi adatok megadásával megteheted, a hozzászólásod pedig egyből megjelenik az oldalon.

Kép beillesztése: http://domain.hu/kepneve.jpg - egy hozzászólásban több kép is elhelyezhető!

Mennyi 6 és 4 összege?
Ez védelmi célokat szolgál, szimplán írd be a fenti összeadás összegét!
avatar
Balumsn
-
2012.05.16. 14:07
2
Nem 1 szokványos ház..!
avatar
mesme
-
2012.05.15. 23:14
1
Ez már valami!
Modern Bikkembergs öltöny
A Bikkembergs ezen terméke mindenképpen jó választás lehet ár/érték szempontból mindazoknak, akik egy jó minőségű, de mégsem hivalkodó megjelenéssel bíró öltönyt keresnek maguknak.

Legfrissebb hozzászólások
26
Vapiano – Egy falat...
villo, 2017.06.18. 20:48
7
A pápai pilóták egyedi...
Robcsi001, 2017.05.12. 19:39
1
Mi történt Taylor Lautner...
DaveLee, 2017.01.10. 23:10
9
Kalifornia megelőzte...
szzol, 2016.12.22. 23:37
2
George R. R. Martin beszólt...
Corall, 2016.11.07. 23:51
29
Tini vagyok, hogyan...
barbarakovacs, 2016.10.06. 09:29
Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszerűen nőtt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböző Tv-sorozatok.