Nem akármilyen épület a folyóparton
Építészeti sziget – The Island House
2 hozzászólás
Kocsis Katica    2012.05.15

Egy igen izgalmas kortárs otthonra bukkanhatunk a Gapyeonggunban, Dél-Korea egyik városában. A 2008-ban elkészült 628 négyzetméteres házat a szöuli központú Iroje KHM építészeti stúdió alkotta meg és az Island House nevet adta neki.


A folyóparti épület már az első pillanattól fogva természeti képződménynek tűnik fel, aminek a vonalai a vízzel együtt hullámoznak és erős ellenpontot képeznek a kecses tájjal szemben. Építészeti jellegéből fakadóan nagyszerű lehetőséget kínál a feltöltődésre. Az Island House maximálisan kihasználja a környezet adottságait: karcsú beton tömegét szabálytalan formájú vonalak tagolják. Az épület két szárnya pedig egy udvart ölel körül, ami bővelkedik a növényzetben és a vizes területekben. Az udvar egyébként egyfajta építészeti természetként működik, mivel egyszerre központi rekreációs tér és kiterjesztett folyó, így kapcsolatban áll az épülettel és a folyóval is.


A házhoz tetőkert is tartozik, ami szintén megvalósítja az épület és a természet kapcsolatát. E tetőkert összekapcsolódik a belső udvarral is, ahol még egy úszómedencére is bukkanhatunk. A belső udvar virágokkal tarkított és teljesen parkosított terület, így ez is kiválóan illeszkedik a természeti koncepcióba.


A belső térben tökéletesen elmerülhetünk a környező tájban, hiszen belül az összes helyiség a festői táj felé fordul, hogy élvezhessük azt a nagyszerű kilátást, ami e folyó sajátja. A panorámát a ferde mennyezet és a tetőkert vonalai alakítják, éppen ezért lesz változatos és drámai a kilátás.


A betonból és fémhálóból létrehozott tetőszerkezet poligonális alakjaival egy hegyet rajzol ki, így nagyszerűen harmonizál a környezettel. Ezzel az épülettel a Iroje csapatának igazán sikerült megteremteni a folyó és a parton levő hegyek kapcsolatát.

Kapcsolódó cikkek
Londoni székhelyű építészek és designerek csapata, az SHH stúdió befejezte Hyde Park Townhouse nevű projektjét.
Meg Ryan ismételten piacra dobta kaliforniai otthonát. A villáért 11.4 millió dollárt szeretne kapni, ami közel 3 millióval kevesebb, mint a két évvel ezelőtti ár.
Sylvester Stallone eladja Kaliforniai otthonát? Minden jel erre mutat, ugyanis a 480 négyzetméteres mediterrán villa már felkerült az egyik helyi ingatlanközvetítő cég kínálatába.
4,495,950 Huf / 14,550 Eur
7,199,700 Huf / 23,300 Eur
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
Hennel Ádám a Fix HD magazin műsorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövőbeli tervekről.
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
avatar
Balumsn
-
2012.05.16. 14:07
2
Nem 1 szokványos ház..!
avatar
mesme
-
2012.05.15. 23:14
1
Ez már valami!
Prémium Valentino lakkcipő
Párizs egyik legpatinásabb butikjában, a L’Eclaireurben vásárolhatjuk meg ezt a nem akármilyen minőségű cipőt a Farfetch segítségével.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.