Nem akármilyen épület a folyóparton
Építészeti sziget – The Island House
2 hozzászólás
Kocsis Katica    2012.05.15

Egy igen izgalmas kortárs otthonra bukkanhatunk a Gapyeonggunban, Dél-Korea egyik városában. A 2008-ban elkészült 628 négyzetméteres házat a szöuli központú Iroje KHM építészeti stúdió alkotta meg és az Island House nevet adta neki.


A folyóparti épület már az első pillanattól fogva természeti képződménynek tűnik fel, aminek a vonalai a vízzel együtt hullámoznak és erős ellenpontot képeznek a kecses tájjal szemben. Építészeti jellegéből fakadóan nagyszerű lehetőséget kínál a feltöltődésre. Az Island House maximálisan kihasználja a környezet adottságait: karcsú beton tömegét szabálytalan formájú vonalak tagolják. Az épület két szárnya pedig egy udvart ölel körül, ami bővelkedik a növényzetben és a vizes területekben. Az udvar egyébként egyfajta építészeti természetként működik, mivel egyszerre központi rekreációs tér és kiterjesztett folyó, így kapcsolatban áll az épülettel és a folyóval is.


A házhoz tetőkert is tartozik, ami szintén megvalósítja az épület és a természet kapcsolatát. E tetőkert összekapcsolódik a belső udvarral is, ahol még egy úszómedencére is bukkanhatunk. A belső udvar virágokkal tarkított és teljesen parkosított terület, így ez is kiválóan illeszkedik a természeti koncepcióba.


A belső térben tökéletesen elmerülhetünk a környező tájban, hiszen belül az összes helyiség a festői táj felé fordul, hogy élvezhessük azt a nagyszerű kilátást, ami e folyó sajátja. A panorámát a ferde mennyezet és a tetőkert vonalai alakítják, éppen ezért lesz változatos és drámai a kilátás.


A betonból és fémhálóból létrehozott tetőszerkezet poligonális alakjaival egy hegyet rajzol ki, így nagyszerűen harmonizál a környezettel. Ezzel az épülettel a Iroje csapatának igazán sikerült megteremteni a folyó és a parton levő hegyek kapcsolatát.

Kapcsolódó cikkek
Londoni székhelyű építészek és designerek csapata, az SHH stúdió befejezte Hyde Park Townhouse nevű projektjét.
Meg Ryan ismételten piacra dobta kaliforniai otthonát. A villáért 11.4 millió dollárt szeretne kapni, ami közel 3 millióval kevesebb, mint a két évvel ezelőtti ár.
Sylvester Stallone eladja Kaliforniai otthonát? Minden jel erre mutat, ugyanis a 480 négyzetméteres mediterrán villa már felkerült az egyik helyi ingatlanközvetítő cég kínálatába.
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
avatar
Balumsn
-
2012.05.16. 14:07
2
Nem 1 szokványos ház..!
avatar
mesme
-
2012.05.15. 23:14
1
Ez már valami!
Fekete Emporio Armani gyűrű
Folytatva az előbbi ajánlást, íme az Emporio Aarmani másik, szerintem még menőbb gyűrűje.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet viselő konferencia és beszélgetés, melynek legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.