Újabb rekord született
Franciaország turisztikailag az első
MTI/TM    2013.07.11    1 hozzászólás

Tavaly mintegy 83 milliĂł kĂĽlföldi turista kereste fel Franciaországot, amely továbbra is a világ elsőszámĂş turisztikai cĂ©lpontja - közölte kedden a francia turisztikai minisztĂ©rium.

Párizsba vágynak a legtöbben
Párizsba vágynak a legtöbben

A kĂĽlföldi turisták számának Ăşjabb rekordjával Franciaország 2012-ben megőrizte vezető helyĂ©t, miközben az ágazat változáson megy keresztĂĽl az Ăşj ĂĽgyfĂ©lkör megjelenĂ©sĂ©vel - olvashatĂł a tárca közlemĂ©nyĂ©ben. A 2011-ben Ă©rkezett 81,4 milliĂł kĂĽlföldi látogatĂł után a tavalyi emelkedĂ©s elsősorban az eurĂłpai Ă©s az ázsiai turistáknak köszönhető, az amerikai Ă©s afrikai kontinensről kevesebben Ă©rkeztek 2012-ben, mint az azt megelőző Ă©vben. Legtöbben NĂ©metországbĂłl látogattak a szomszĂ©dos Franciaországba, a nĂ©met turisták a britektől vettĂ©k át a vezető helyet.

Kedvelt célpont a Francia
Riviéra is
Kedvelt célpont a Francia Riviéra is

Ă–t Ă©v után tavaly először a kĂĽlföldi turisták által elköltött összeg is nőtt Franciaországban, 6,3 százalĂ©kkal: tavaly 35,8 milliárd eurĂłt (10 489 milliárd forintot) költöttek el a turisták, mĂ­g 2011-ben 33,7 milliárd eurĂłt. Az emelkedĂ©s annak az eredmĂ©nye, hogy 2,5 százalĂ©kkal növekedett a vendĂ©gĂ©jszakák száma. A nyári szezon a minisztĂ©rium szerint jobbnak Ă­gĂ©rkezik, mint a tavaszi, amikor nagyon hűvös, esős idő uralkodott az egĂ©sz országban. A remĂ©nyek szerint a kĂĽlföldi turisták Ă©rkezĂ©se ellensĂşlyozhatja a válság miatt csökkenő belföldi turizmust.

Cimkék: nyaralás, utazás,
Halszálkamintás Thomas Pink ing
Van két olyan márka, mely szerintem a legjobb minőségben, a leginnovatívabb módon készít elegáns ingeket. Az egyik a Robert Graham, a másik pedig a Thomas Pink.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Miután a hatvanas-hetvenes Ă©vekben ugrásszerűen nőtt a TV-kĂ©szĂĽlĂ©kek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek Ă©letĂ©re a kĂĽlönböző Tv-sorozatok.