Új magyar krimivígjáték a láthatáron
Független színekben jön a Besurranók
30 hozzászólás
Kocsis Katica    2013.08.20

Manapság meglehetősen ritkán készülnek jó magyar filmek, hiszen egyre kisebbek a támogatások és a hazai közönség érdeklődése is meglehetősen megcsappant az itthoni filmek iránt. Hamarosan azonban újra érdemes lesz beülni a mozikba, hiszen rövid időn belül egy izgalmas független film kerül bemutatásra. A Besurranókról és a magyar filmipar helyzetéről a forgatókönyvíró Molnár Gergellyel beszélgettünk.

Fotók: NMU Film Corporation
Fotók: NMU Film Corporation

Elsőként talán érdemes lenne röviden összefoglalni, hogy miről is szól ez a film.

A film műfaja alapvetően krimivígjáték és ebből is a könnyedebb, kevésbé erőszakos verzió. A történet főszereplője, Szöllőskei Dávid egy tolvajt játszik, aki csak bizonyos exkluzív dolgokat lop el. A film egy gyémántrablással kezdődik. Ezen a ponton kapcsolódom be a történetbe: egy hivatalnokot játszom, aki bizonyos okok miatt együtt menekül a tolvajjal. Csatlakozik a csapathoz még egy lány is, így tulajdonképpen a történetben három főszereplő van.

Ez a három főszereplő mindegyike negatív karakter?

Azt nem mondanám, hogy rosszak. Igyekeztünk jól kidolgozott karakterekkel dolgozni és a főszereplők mellett sok mellékszereplő is van még. Erre már az előző filmünkben, a Sajtóvadászatban is nagy hangsúlyt fektettünk: alaposan megformált, eléggé árnyalt figurákkal dolgozunk, akiknek van előtörténetük. Erre azért figyeltünk oda különösen, mert ebben nem túl jók a magyar filmek. Az árnyalt karakterek mellett természetesen a könnyedséget is megtartjuk, hiszen a nézőket szórakoztatni kell és jól kell érezniük magukat a film nézése során.


Hogyan alakult ki a történet?

Közösen leültünk és beszélgettünk. Mindenki bedobta az ötleteit, mindenkinek volt egy kis csomagja, amit hozott magával. Ezeket összeraktuk egy-két sörözés alkalmával, és mivel Gábornak (Szöllőskei Gábor, a Besurranók rendezője - a szerk.) és nekem voltak tapasztalataink, ezért mi írtuk meg.

Mit lehet tudni erről a filmes csapatról?

Ez egy olyan közösség, ahol néhány fiatal, tehetséges filmes összegyűlik és megpróbálják a legjobbat kihozni magukból. Mi a Sajtóvadászat nagy sikere miatt döntöttünk úgy, hogy most egy jobb technikával megint összeállunk egy hasonló formációban és nekiugrunk egy nagyobb lélegzetvételű dolognak. Már az előző filmben is sokan láttak fantáziát – olyan nézőknek is tetszett, akik különösebben nem kedvelik a hazai független filmeket –, csak akkor a technika még nem volt adott, viszont ez a film már full HD minőségben lesz elérhető.

Színészként és forgatókönyvíróként is jelen vagy a filmben. A kamera melyik oldalán állsz szívesebben?

Alapvetően a háttérmunka jobban tetszik, de most egy szerep eljátszását is bevállaltam.


Mi alapján válogattátok össze a szereplőket?

Ennél a filmnél jobban rágyúrtunk arra is, hogy színészileg erősebb embereket válogassunk be. Az egyértelmű volt Dávid és én játsszuk a főszerepeket, így itt nem volt válogatás, de mindenképpen szerettük volna, ha lenne egy női főszerep is. Ennek kiválasztásához jónéhány lányt meghallgattunk, beültettük őket egy kiélezett helyzetbe, sok lámpa, kamera elé és próbafelvételeket készítettünk. Majd megnéztük ezeket és egyértelmű volt a választásunk. Zsuzsinak hatalmas színházi gyakorlata van, végzett színész és ez látszik is rajta: rengeteg darabban játszott, sok fellépése volt, egy igazi profi. A többi szereplő esetében is volt egy minimális castingolás, de a legfontosabb a női főszereplő kiválasztása volt.

Gyerekkorod óta filmezel. Mi vonz a filmezésben?

Annyira gyerekkorom óta bennem van ez az egész, hogy nem is emlékszem arra, hogy mikor hoztam létre az első filmemet. Amikor megláttam egy kamerát, rögtön arra gondoltam, hogy valamit csináljunk vele, hogy ne csak egyszerűen felvegyünk valamit, hanem alkossunk egy történetet belőle. Mióta az eszemet tudom, érdekelt, hogy csinálják filmeket. Mindig is csodának tartottam a filmkészítést.


Hogyan jutottál el az egyszerűbb kisfilmektől a komolyabb munkákig?

A visszajelzések sokat segítettek. Ahogy egyre idősebb lettem, egyre bonyolultabb filmeket csináltam és egyre több embernek mutattam meg őket. Sokszor azt mondták, hogy látták e kisfilmek mögött a kreativitást és a gyerekkori barátaim és a családtagjaim is azt mondták, hogy nekem ezzel kellene foglalkoznom. Később egy rövidfilmmel kikerültem 2000-ben a pécsi Országos Független Filmfesztiválra, az is már nagy szó volt 17 évesen. És utána jött a Sajtóvadászat, ami rendkívül sikeres lett.

Miért döntöttél a független filmezés mellett?

Azt mindig tudtam, hogy a hivatalos magyar filmgyártáshoz nem szívesen csatlakoznék, az tény. Akkor már inkább a nemzetközihez vagy az európaihoz. A francia, brit, német és természetesen az amerikai filmgyártás egy része az sokkal közelebb áll hozzám, mint mondjuk a magyar. Meglehetősen problematikus, hogy csak tíz évente van egy nézhető, embereket is vonzó magyar film. Általában elvből nem járnak az emberek magyar filmekre mozikba vagy azt mondják, hogy csak tízévente látnak egy jó magyar filmet. Ez tarthatatlan állapot. A 60-70-es és még a 80-as években is a magyar filmgyártás teljesen felvette a versenyt a nemzetközi filmgyártással, mindenféle tekintetben. Technikailag is. Csak egy kicsit később ért be hozzánk a színes film, mint a nagy amerikai filmpiacra. Mintha már most is lehetnének nagy költségvetésű, 3D-s magyar filmek, de nincsenek. Ami a 20. század közepén, a második világháború után sikerült, az most, a rendszerváltás után nem megy.

Szerinted mi a legnagyobb gond a hazai filmiparban?

Az, hogy eltávolodott a közönségtől. De nem tudok csak egy dolgot kiemelni. Egy mozijegy ára filmtől függetlenül ugyanannyiba kerül, az emberek ezért inkább amerikai filmeket néznek a moziban és nem vesznek jegyet magyar filmekre. És éppen ezért nem lesz téma az utcán. Miről beszélnek a fiatalok az iskolában, az utcán, a baráti körben, az internetes oldalakon? Amerikai filmekről. Az európai országokban nagyon ritka, hogy nem egy hazai film áll a toplista élén, olyan az állami támogatások rendszere, hogy jobban felveszik a versenyt a nagy költségvetésű amerikai filmekkel. Ez nálunk nehéz, mert kis nyelvterületről van szó, így a piac is kicsi. És ami még hiányzik, azok a koprodukciós filmek. A 70-es, 80-as években rengeteg ilyen film készült. Nincs összetartás, szervezetlenség van és hiányzik a kreativitás. Hiányoznak az olyan filmek, amik megindítják az ember lelkét.


Mennyire nehéz érvényesülni független filmesként?

A terjesztés nem egy olcsó mulatság. Mi ezzel a fimmel úgy tervezzük, hogy DVD kiadás és moziforgalmazás is lesz, de erről még nem tudok még semmit mondani. Majd amikor már kész lesz teljesen a film, meg lesz vágva, akkor megmutatjuk bizonyos embereknek, akik döntenek ez ügyben. A lehetőség megvan a filmben, úgy érezzük, de ez nem rajtunk múlik.

A filmre visszatérve: mennyi ideig készült ez az alkotás?

Körülbelül négy évig tartott, mire befejeztük, hiszen mindenkinek megvan a saját élete, a saját munkája, ezért nehéz volt összeegyeztetni.

A költségekről mit lehet tudni?

Csak a technika a költség. Más nem került külön pénzbe. A helyszínekért például nem kellett fizetnünk, azt mindig meg tudtuk oldani. Ha kellett is, akkor valami jelképeset. Segítőkészek voltak az emberek, hiszen még ha viszonylag idegenektől is kértünk egy helyszínt, szívesen segítettek. Itt nincsenek stúdiók, amik megsokszorozhatják a költségeket.

Hogyan zajlott egy átlagos forgatási nap?

12-14 órát forgattunk szombati vagy vasárnapi napokon, amikor mindenki ráért. Ennyit forgatni egyszerre rendkívül fárasztó, nem is fizikailag, inkább szellemileg. A jeleneteket nem nagyon ismételtük, mivel beállításokban és nem jelenetekben gondolkodunk. Több szemszögből, több kameraállásból vesszük fel a jelenetet és ezért tart viszonylag hosszú ideig. A vágás során folyamatosan váltogatni kell a kameraállást, hogy érdekes legyen. A montázselmélet nagyon fontos a filmgyártásban, nagyon fontos, hogy mi után mit vágsz. A jelenetek egymásutániságával könnyen lehet befolyásolni az érzéseket, érzelmeket.


Mi a legkedvesebb élményed a forgatásról?

Sok nagyon kellemes élmény volt. Dáviddal és Zsuzsival nagyon jó emberi és szakmai viszonyt sikerült kialakítanunk. Jópár akciójelenet van a filmben, de van egy, amit különösen szerettem. Egy bányatóban merültem el, ruhástól. Ez egy komplexebb jelenet, majd meglátják a nézők.

Mikorra tervezitek a bemutatót? Hogy áll jelenleg a film?

Körülbelül 2-3 forgatási nap van még hátra. Lényegében azt nem tudom, hogy az utómunkálatok meddig fognak tartani, de a vágás nagy része már megvan, hiszen a felvett jeleneteket folyamatosan összevágtuk. Szöllőskei Balázs felelős a vágásért és egyben ő a film operatőre is. Amikor az egész összeáll, akkor néhány számítógépes speciális effekt is felkerül majd a filmre.

Mik a jövőbeli terveid?

Ezek ettől a filmtől függenek. A mozgóképkészítés minden egyes fázisa érdekel. Szívesen készítenék dokumentumfilmeket, rövid riportfilmeket, nagyjátékfilmeket és bármilyen műfajban kipróbálnám magam. Az idő előrehaladtával komolyabb műfajban is gondolkodnék, nem csak vígjátékban.

Színházi rendezőként is kipróbálnád magad?

Nagyon szeretem a színházat, de nekem a filmezés a saját terepem. Ez egy egészen más műfaj, inkább nézni szeretem, mint csinálni.

10,042,500 Huf / 32,500 Eur
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
avatar
Niki
-
2014.03.10. 10:08
30
\"Azt mindig tudtam, hogy a hivatalos magyar filmgyártáshoz nem szívesen csatlakoznék, az tény.\"


????????????


Kibaszott szánalmas a magyar filmgyártás de ez az egész interjú is, hogy ilyen sehol semmi érdemit asztalra le nem tett emberek próbálják osztani az észt, kvázi megmondóemberként. Előbb adjátok ki sok szart hivatalosan moziban és majd ha sorok állnak akkor lehet üvölteni a kurvára értelmetlen bölcsességeket.

avatar
Lovas
-
2013.12.11. 20:36
29
Jó lehet még ne temessük, attól hogy nem élvonalbeli színészek alkotják a gárdát.
avatar
Badboy
-
2013.10.07. 23:02
28
Amatőr film volt, már korábban leírták többen. Nem hiszem hogy volt lehetőségük profi szinkronra, színészekre..
avatar
Stiw
-
2013.10.07. 21:04
27
Nem mondom, volt egy-két jó ötlet a \"Sajtóvadászat\"-ban, de könyörgöm, hogy lehet így kiadni egy filmet, legalább 5-6 jelenetben annyira hadarnak a színészek hogy élvezhetetlen. Utólag kellett volna szinkronizálni, vagy olyan szereplőkkel forgatni, akik a betanult szöveget érthetően, hangsúlyozva, úgymond nyers tisztasággal képesek előadni.
Ez számomra nagyon idegesítő volt, és nem csak ennél a filmnél, de gyakran már magyar zenészek is hadarnak, motyognak éneklés közben, egyedül talán Ákos az aki ezen a téren is magas színvonalat képvisel a könnyűzenei palettán.
avatar
Grosett
-
2013.09.09. 13:18
26
Kedves vicany. Elolvastam, de úgy tűnik neked egyetlen célod van, hogy belém köss. Ha kivettem volna belőle a dátumot, akkor meg azért hibáztatnál, hogy elferdítem a tényeket. Mi köze van a pályázat határidejének a témához? Semmi. Mint írtam, többen már forgatnak, készítik a filmeket. Ha valaki akart indulni, megehette, ha valaki 5 éve nem tud forgatni mert nem volt támogatás, kérhetett rá - és még mielőtt jönnél a negatív liberális mantrával, nem ez volt az utolsó lehetőség, októberben be fognak jelenteni egy újabb kiírást.

Kedves salvador. Nem csodálkozom hogy így érzel, nem vagy egyedül. A jó szakemberek egy része már elment az országból, a másik fele pedig külföldi filmekben dolgozik. Engem nem is izgat hogy milyen címkével van ellátva egy film sőt az sem hogy mennyiből készült, a lényeg hogy adjon valamit.

Na üdv.
Gábor
avatar
vicany
-
2013.09.09. 12:51
25
Grosett 2013.09.05-i bejegyzéshez:
Jó hogy bemásoltál egy pályázati lehetőséget, de el is kellett volna olvasnod, mert a pályázat beadási határideje : 2012. 06.06. volt !!! Üdv. :)
avatar
vicany
-
2013.09.09. 12:51
24
Grosett 2013.09.05-i bejegyzéshez:
Jó hogy bemásoltál egy pályázati lehetőséget, de el is kellett volna olvasnod, mert a pályázat beadási határideje : 2012. 06.06. volt !!! Üdv. :)
avatar
salvador
-
2013.09.08. 17:02
23
Ami az elmúlt 5-6 évben magyar filmek el lettek készítve hát had ne minősítsem. Senkinek sincs kedve pusztán hazafiságból olyan mozira beülni ami szar. És kövezzetek meg de egy német-francia/USA független film igenis tud jó lenni ha már unod a sok hollywoodi szuperprodukciót.
avatar
Grosett
-
2013.09.05. 14:55
22
tSas: Ez régebben lehet így volt de ma már nem. A Nemzeti Filmalap több lehetőséget is kínál az amatőr filmeseknek, pl. írói pályázat, tanácsadás gyártáshoz, produceri segítség, befektetői támogatás. Jelenleg több film is gyártás alatt van (van olyan ahol már utómunka zajlik) és van szerencsém ismerni egy tehetséges csapatot akik egy animációs filmre kaptak segítséget, persze ennek az elkészítése még kb. 1 év.
Bárki akit érdekel, ezen feltételek mentén lehet gondolkozni magyar filmekben, szerintem korrekt:
1. Az akcióban referenciára tekintet nélkül vehetnek részt alkotók vagy alkotócsoportok.
2. A Filmalap az akció során elsősorban hagyományos műfaji-film ötleteket (vígjáték, thriller, romantikus, történelmi stb.) vár, ezen belül is kifejezetten olyanokat, amelyek vagy a magyar történelem sorsfordító eseményeit és meghatározó alakjait helyezik a drámai cselekmény központjába, vagy jelen korunk jellegzetes problémáit, jelenségeit, élethelyzeteit mutatják be. Ugyanakkor az akcióra bármilyen ötlettel lehet jelentkezni.
3. Az akcióban olyan filmötlettel lehet részt venni, amely legfeljebb 3 oldal (8000 karakter) terjedelemben leírja a film történetét. A résztvevőknek adatlapon kell nyilatkozniuk, hogy saját vagy adaptált művet nyújtanak be, és arról is, hogy a filmtervhez van-e már kész forgatókönyv.
4. A terveket a Filmalap honlapjáról letölthető kitöltött adatlappal együtt kizárólag e-mailen lehet beküldeni a filmotletvadaszat@filmalap.hu címre.
5. Az ötletek beküldésének határideje 2012. június 6.
6. A résztvevőket a Filmalap emailben értesíti legkésőbb 2012. június 10-ig. A nyertes filmtervek listáját a MNF a filmalap.hu honlapon teszi közzé 2012. június 30-án.
7. A nyertesek számára a Filmalap lehetőséget biztosít arra, hogy részt vegyenek egy szakmai fórumon, ahol öt percben minden ötlet gazdája bemutathatja ötletét magyar producerek, forgatókönyvírók, rendezők előtt (PITCH). Így a legjobb ötletek gazdái filmelőállítót, producert, rendezőt is találhatnak projektjük megvalósításához. A szakmai fórumon való részvétel nem kötelező.
8. A nyertes filmtervek szerzőit a Filmalap meghívja a forgatókönyv/filmterv-fejlesztési pályázatán való részvételre és terveiket előzetesen támogatottnak nyilvánítja.

Na üdv.
Gábor

avatar
szacsi
-
2013.09.04. 23:59
21
Groset: de ők legalább forgatnak.., tudtommal 1 db magyar film sem készült az utóbbi időben..
nekem azért bizonytalan ez, mert ha jó látom egy ismert színész se lesz benne pedig a hazai jegyeket a nevek viszik ez sztem tény..,
avatar
vivtomas
-
2013.09.02. 19:26
20
Belenéztem a Sajtóvadászat 3. epizódjába, nem olyan rossz mint egyesek írták, de a technika hiánya teszi túl darabossá. Az interjúban szerepel hogy az újat már HD minőségben készítik plusz fejlődhettek is, szóval én még nem írnám le. Abban viszont Grosettnek igaza van hogy 0 Ft befektetői pénzből vagy állami támogatás nélkül szinte kizárt hogy közismert legyen.
avatar
vivtomas
-
2013.09.02. 19:26
19
Belenéztem a Sajtóvadászat 3. epizódjába, nem olyan rossz mint egyesek írták, de a technika hiánya teszi túl darabossá. Az interjúban szerepel hogy az újat már HD minőségben készítik plusz fejlődhettek is, szóval én még nem írnám le. Abban viszont Grosettnek igaza van hogy 0 Ft befektetői pénzből vagy állami támogatás nélkül szinte kizárt hogy közismert legyen.
avatar
tSas
-
2013.09.02. 18:41
18
Én értem a cikk lényegét és több dologban egyet is értek, de ennek így elég rossz üzenete van, már bocs. Ha úgymond a rendszer része vagy akkor korrupttá kell válnod és megölik a kreativitásod, de ha függetlenül csinálod meg amatőr lesz nem tudsz belőle megélni és alig látja 1-2 ember.

Nem tudom mi volt a cél de nekem ez jön le és ettől méginkább elmenne a kedvem a filmezéstől (nincsenek ilyen ambícióim).
Talán ha legközelebb Kocsis Katica olyan interjút csinálna amiben mondjuk egy olyan embert vagy csapatot stb/ mutat be aki ebből ki tudott törni és eredményes lett egy filmmel pölö akkor pozitívabb lenne az egész kép. (már ha van ilyen)..
avatar
skyframe
-
2013.09.02. 16:49
17
Grosett. Dehát a cikkben is ez van, hogy amatőr volt a Sajtóvadászat (kb: 0 Ft-ba került) és nem látták sokan. Számomra ez teljesen világos, nem túl bonyolult. Ha tényleg lennének menő filmes ismerőseid értenéd. Full kamu vagy.
Sok sikert az igazi filmeseknek :)
avatar
Grosett
-
2013.09.01. 17:55
16
Már reggel linkelni akartam, de nem engedett be az oldal. \"Érdekes\"!
Ezt a cikket ajánlom elolvasásra: http://alfahir.hu/miert_beteg_a_magyar_filmgyartas
Idézet belőle: Mik lehetnek a sikerfilmek?
A kérdés az, hogy mit tekintünk sikernek. Többszázezer mozinézőt és kasszasikert? Vagy egy nemzetközi filmgálán elért díjat? (Persze, a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást egy normális országban.) Egy egészestés játékfilm esetében természetesen az előbbit. Ott a nézőszám lesz a siker, vagy kudarc fokmérője.

Kedves univerz/Éva. Moziban nem lesz látható. DVD-megjelenés sem elképzelhető mivel semmilyen feltétlel nem teljesült hozzá így már ne várj rá.
Letöltésben segíteni nem tudok, de a youtube által megtekintheted! :
Te leszel a 466. nézője 4 év alatt!

Na üdv.
Gábor
avatar
univerz
-
2013.08.31. 23:43
15
Üdv..Gábor!! Mikor lesz látható a moziban?? Avagy a megígért DVD re még várhatok??..nagyon szeretném ..Vagy kérlek írd meg honnan lehet letölteni ...köszönettel..és további jó munkát..és sok ..azaz még több sikert a csapatnak..Üdv mindenkinek..Márta Éva
avatar
LosSantos
-
2013.08.30. 19:26
14
Szerintem ne vitatkozzatok, ez sem tesz szót a magyar filmeknek hogy folyton botrányok jönnek elő, ki mennyit sikkasztott, miért csúszott el a forgatás stb.

Inkább aki csinál filmet azon legyen hogy jó sokan nézzék meg és akkor nem lehet támadni!
avatar
Grosett
-
2013.08.30. 14:14
13
Kedves vicany. Én nem ismerlek és gyanítom te sem, úgyhogy nem tudom mi alapján állítasz rólam véleményt?
Szerintem amatőr munka, vagy megtiltod hogy véleményem legyen egy filmről?
Ha képes vagy nekem bármilyen számadatot mutatni hogy pl. hányan vettek rá jegyet moziban vagy hányan vették meg DVD-n (ja hogy nem is került lemezre)? Vagy hányan tekintették meg pl. youtubeon. Ha ezekre nem tudsz érdemi választ, honnét veszed, hogy sok embert szórakoztatott?
És ne gyere az amatőr filmekkel, mert most nem általánosságban beszélgetünk. Sok embert ismerek akik minimum 10-12 éves filmes tapasztalattal, sikerfilmekkel, nemzetközi díjakkal a hátuk mögött nem nyilatkoznak ilyen magaslatokról mint a jelen interjú alanya, nekem ezzel van a bajom, meg az amatőr minőségű filmekkel, amiket \"művészinek\" adnak el, aztán csak csak senkit nem érdekel és senki nem vesz rá jegyet.
Azt meg had ne minősítsem, hogy szerinted a filmipar egyenlő olyan ipari termékekkel, amik nem szórakoztatnak senkit, csak a készítőket... Ezek után nem hiszem hogy lesz ember aki a véleményedre sokat fog adni bármilyen fórumon filmes témában.

Na szia.
Gábor
avatar
Natalie
-
2013.08.30. 14:03
12
fárasztó lehet 4 éven át forgatni, a színészeknek addig \"szerepben tartani\" magukat..
avatar
vicany
-
2013.08.29. 11:38
11
@Grosett:
Sajnos teljesen tájékozatlan vagy abban a témában amihez hozzászólsz!
Sajtóvadászat = amatőr film,de nem amatőr munka, mert sok embert szórakoztat,kapott támogatás 0 Ft !
Filmipar = sok-sok befektető Ft + esetleg költségvetési támogatás, profi ipari termék, de nem szórakoztat senkit, legfeljebb a készítőket ! Sikerült valamit megértened ?
avatar
Chris
-
2013.08.26. 22:14
10
Szerintem eleve nem lehet versenyre kelni a külföldi szuperprodukciókkal, mert azokat nagyobb hype tolja és látványosabbak is. Az emberek többségének nincs annyi pénze hogy mindent megnézzen moziban, csak a legjobbakat. Max a többit letölti.
avatar
Mortis
-
2013.08.26. 17:06
9
Halapi: Ez így van nálam is, túl sok rossz magyar film jelent már meg.
avatar
Grosett
-
2013.08.26. 07:03
8
Ha ez is olyan amatőr munka lesz mint a Sajtóvadászat volt, akkor nem ettől a műtől fog feltámadni a filmipar, ebben biztosak lehettek!
avatar
petra19
-
2013.08.23. 15:52
7
én szurkolok nekik :))
avatar
Angel
-
2013.08.21. 15:03
6
vb90: elég sok idő, de a cikkben szerepel hogy ingyen dolgoztak a személyek, ezért tarthatott ilyen sokáig (attól még a végeredmény lehet jó)
avatar
vb90
-
2013.08.21. 03:57
5
Négy évig tartott a forgatás?? Nagggyon soknak tűnik :O
avatar
duracell
-
2013.08.20. 19:44
4
mikor kerul mozikba?
avatar
Halapi
-
2013.08.20. 18:25
3
En mar evek ota nem ulok be magyar filmre, nincs hozza bizalmam...
avatar
Coldplay
-
2013.08.20. 17:56
2
Hajrá skacok!
avatar
suvitomi
-
2013.08.20. 08:09
1
Kíváncsian várom, bár eddig 5ből 5 utóbbi magyar filmről fejemet fogva jöttem ki a moziból..
Lila Versace pulóver
Egy elegáns úriember gardróbjából sem hiányozhat a lila szín, ami ugyan legtöbbször kiegészítőkön jelenik meg (leggyakrabban nyakkendőkön), ám a bátrabbak akár ruhadarabokat is vásárolhatnak ilyen színben.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy egy egész rovatot szentel a 20. század egyik legemlékezetesebb évtizedének, a legendás nyolcvanas éveknek.