590 négyzetméteres otthon
Gyárból lett luxus penthouse
13 hozzászólás
Major Imola - Spanyolország    2011.08.25

A 80-as években New York ipari területeinek nagy része lakóövezetté módosult. Így alakult ki a Manhattan és Brooklyn hidak közötti Dumbo városrész is. Itt található Brooklyn történelmének legdrágább ingatlanja, mely jelenleg 25 millió dollárral színesíti az ingatlanpiac palettáját.


A háromszintes, mintegy 590 négyzetméteres gigalakást a városrész tervezője, David Walentas álmodta újjá. A régen kartondoboz gyárként üzemelő épület, első átalakítás után irodaházként, majd 1998-tól társasházként üzemelt, és kapta meg most is ismert nevét a Clock Tower-t. A szóban forgó ingatlan, melynek ára szinte egy kisebb vagyon, a torony épület legtetején található.


Gyönyörű panorámája van a városra, a New York kikötőre és a Brooklyn hídra. Mind a négy égtájat uralma alatt tartja, a nappaliból nézhetjük a napfelkeltét és a naplementét. Gondoljunk csak bele, milyen kellemes lehet a zsúfolt és zajos városból hazatérni a csendes tornyocskánkba. Ráadásul tovább növeli értékét az a különlegesség, hogy négy falunkon, négy különböző időzóna órái működnek. Míg belülről csak egy hatalmas kerek nyílászáróként használjuk, addig a külső homlokzaton továbbra is betölti óratorony funkcióját a 4,2 méter átmérőjű óra.


A lakás belseje a letisztult modern dizájn szellemében kelt új életre. A terek összefüggő egészet képeznek, egy-egy szint teljesen körbejárható. A nagy belmagasságnak és a méretes tereknek köszönhetően, tágas és szellős. Meghatározó eleme, a három szintet összekötő nyitott lépcsőház. Az üvegfalú lift és a körülötte tekeredő lépcsősor egyedivé varázsolja az ingatlant. Ezen kívül térelhatárolóként is funkcionál.


Az első szintnek is nevezhető élettér összesen 280 négyzetméter, amely magába foglalja a nappalit, az étkezőt és a konyhát. Belmagassága több mint 5 méter. Hatalmas méretei könnyedén lehetővé teszik, hogy magán partikat, céges rendezvényeket tartsunk anélkül, hogy az, az intim szféránkat nagymértékben zavarná.


A második szint ugyanis csak és kizárólag hálószint. Itt 213 négyzetméteren, összesen három szoba ( vagy inkább lakosztály?!) található. Ez a szint már tetőtéri, így minden szoba rendelkezik ferde fallal. Hátránya, hogy a tér nem teljes és kevesebb a felhasználható felület. De ha valakinek nem fő élettere a hálója és nem ott tölti ideje nagy részét, akkor ez abszolút nem zavaró. A tetőtérben több beépített ablak is található, ez a fény forrása. A fehérre festett falak pedig még jobban erősítik a világos szoba érzetét.


A tetőtér feletti 92 négyzetméteres szint egy csodálatos nyitott, világos, egybefüggő tér, amely akár egy külön lakásként is funkcionálhat. Nagy terasszal, hatalmas üveg fallal. A ma már jól ismert és trendi loft lakásokra hasonlít, s aki szereti ezt a feelinget, annak bizonyára ez a szint fogja leginkább elnyerni a tetszését és minden idejét itt tölti majd.

Kapcsolódó cikkek
Mindössze néhány napja nyitott meg az angol főváros legújabb szállodája, de máris nagy érdeklődés övezi az ultramodern megoldásokkal rendelkező épületet.
Elfogadták a 150 méter magas, Las Vegas Stripen megépülő óriáskerék terveit. A Las Vegas Super Wheel nevű kilátó a kaszinóktól zsúfolt út déli végén, a Mandalay Bay mellett fog elhelyezkedni.
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
avatar
gery
-
2011.08.29. 13:10
13
mekkora órák lol
avatar
Fluor100
-
2011.08.27. 20:34
12
Ennek mekkora lehet a piaci értéke?
avatar
szili
-
2011.08.27. 20:17
11
Aki szereti a belvárosi hangulatot és a nagy teret annak biztos ez beválik.Szuper.
avatar
Molly
-
2011.08.27. 19:44
10
Challenger szerintem ez egy igazi művészlak....Amúgy zárójelben megjegyzem hiába vált mára trendivé Amerikában a gyár, hangár, műhely átépítése lakássá... legelőször francia művészek döntöttek úgy hogy számukra ez a legalkalmasabb hisz egy helyen élhettek, alkothattak és kiállíthattak...később persze sokan rádöbbentek, hogy mennyire jó feelingje van ezeknek a lakásoknak...bevallom én is szívesen költöznék ilyenbe...vagy ennél kicsit gettósabba, ahol még a szerkezeti elemek is látszanak...Pl Apafej lakásába...:)
avatar
Monika90
-
2011.08.27. 18:26
9
A kilátás mindennél jobb benne :)
avatar
challenger
-
2011.08.27. 05:05
8
Itt inkább nyitnék egy galériát vagy valamit, ez annyira egyedi!
avatar
miley16
-
2011.08.26. 21:16
7
berendezve csodajó lenne!
avatar
Oliv3r
-
2011.08.26. 17:57
6
Molly: ÜRES na ezt hozzá kell tenni mert ha bútorozva ilyen lenne az bajos lenne :D
avatar
Adrihanna
-
2011.08.26. 17:36
5
Molly.... úgy szeretem az ilyeneket =) hatalmas tér.... kell egy ilyen kecó és ott szervezzük a lánybúcsúm =) mint a filmbe amit néztünk =P wohoooo
avatar
Molly
-
2011.08.26. 17:11
4
Tudjátok azért nincsen benne több bútor mert egyenlőre nem lakja senki:D De szerintem egy jó kis belsőépítésszel ez a lakás nagyon full....
avatar
Badboy
-
2011.08.26. 14:01
3
Lehetne benne több bútor de így is fain ;)
avatar
andy
-
2011.08.25. 19:46
2
elég sivár..
avatar
Karessz
-
2011.08.25. 18:19
1
Fú de szuper.
Barna D&G nyakkendő
Ugyan a Dress for Less nem éppen a legmegfelelőbb hely, ha Dolce&Gabbana cuccokat keresünk, de azért néha még ott is felbukkan néhány érdekes darab.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.