590 négyzetméteres otthon
Gyárból lett luxus penthouse
13 hozzászólás
Major Imola - Spanyolország    2011.08.25

A 80-as években New York ipari területeinek nagy része lakóövezetté módosult. Így alakult ki a Manhattan és Brooklyn hidak közötti Dumbo városrész is. Itt található Brooklyn történelmének legdrágább ingatlanja, mely jelenleg 25 millió dollárral színesíti az ingatlanpiac palettáját.


A háromszintes, mintegy 590 négyzetméteres gigalakást a városrész tervezője, David Walentas álmodta újjá. A régen kartondoboz gyárként üzemelő épület, első átalakítás után irodaházként, majd 1998-tól társasházként üzemelt, és kapta meg most is ismert nevét a Clock Tower-t. A szóban forgó ingatlan, melynek ára szinte egy kisebb vagyon, a torony épület legtetején található.


Gyönyörű panorámája van a városra, a New York kikötőre és a Brooklyn hídra. Mind a négy égtájat uralma alatt tartja, a nappaliból nézhetjük a napfelkeltét és a naplementét. Gondoljunk csak bele, milyen kellemes lehet a zsúfolt és zajos városból hazatérni a csendes tornyocskánkba. Ráadásul tovább növeli értékét az a különlegesség, hogy négy falunkon, négy különböző időzóna órái működnek. Míg belülről csak egy hatalmas kerek nyílászáróként használjuk, addig a külső homlokzaton továbbra is betölti óratorony funkcióját a 4,2 méter átmérőjű óra.


A lakás belseje a letisztult modern dizájn szellemében kelt új életre. A terek összefüggő egészet képeznek, egy-egy szint teljesen körbejárható. A nagy belmagasságnak és a méretes tereknek köszönhetően, tágas és szellős. Meghatározó eleme, a három szintet összekötő nyitott lépcsőház. Az üvegfalú lift és a körülötte tekeredő lépcsősor egyedivé varázsolja az ingatlant. Ezen kívül térelhatárolóként is funkcionál.


Az első szintnek is nevezhető élettér összesen 280 négyzetméter, amely magába foglalja a nappalit, az étkezőt és a konyhát. Belmagassága több mint 5 méter. Hatalmas méretei könnyedén lehetővé teszik, hogy magán partikat, céges rendezvényeket tartsunk anélkül, hogy az, az intim szféránkat nagymértékben zavarná.


A második szint ugyanis csak és kizárólag hálószint. Itt 213 négyzetméteren, összesen három szoba ( vagy inkább lakosztály?!) található. Ez a szint már tetőtéri, így minden szoba rendelkezik ferde fallal. Hátránya, hogy a tér nem teljes és kevesebb a felhasználható felület. De ha valakinek nem fő élettere a hálója és nem ott tölti ideje nagy részét, akkor ez abszolút nem zavaró. A tetőtérben több beépített ablak is található, ez a fény forrása. A fehérre festett falak pedig még jobban erősítik a világos szoba érzetét.


A tetőtér feletti 92 négyzetméteres szint egy csodálatos nyitott, világos, egybefüggő tér, amely akár egy külön lakásként is funkcionálhat. Nagy terasszal, hatalmas üveg fallal. A ma már jól ismert és trendi loft lakásokra hasonlít, s aki szereti ezt a feelinget, annak bizonyára ez a szint fogja leginkább elnyerni a tetszését és minden idejét itt tölti majd.

Kapcsolódó cikkek
Mindössze néhány napja nyitott meg az angol főváros legújabb szállodája, de máris nagy érdeklődés övezi az ultramodern megoldásokkal rendelkező épületet.
Elfogadták a 150 méter magas, Las Vegas Stripen megépülő óriáskerék terveit. A Las Vegas Super Wheel nevű kilátó a kaszinóktól zsúfolt út déli végén, a Mandalay Bay mellett fog elhelyezkedni.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
avatar
gery
-
2011.08.29. 13:10
13
mekkora órák lol
avatar
Fluor100
-
2011.08.27. 20:34
12
Ennek mekkora lehet a piaci értéke?
avatar
szili
-
2011.08.27. 20:17
11
Aki szereti a belvárosi hangulatot és a nagy teret annak biztos ez beválik.Szuper.
avatar
Molly
-
2011.08.27. 19:44
10
Challenger szerintem ez egy igazi művészlak....Amúgy zárójelben megjegyzem hiába vált mára trendivé Amerikában a gyár, hangár, műhely átépítése lakássá... legelőször francia művészek döntöttek úgy hogy számukra ez a legalkalmasabb hisz egy helyen élhettek, alkothattak és kiállíthattak...később persze sokan rádöbbentek, hogy mennyire jó feelingje van ezeknek a lakásoknak...bevallom én is szívesen költöznék ilyenbe...vagy ennél kicsit gettósabba, ahol még a szerkezeti elemek is látszanak...Pl Apafej lakásába...:)
avatar
Monika90
-
2011.08.27. 18:26
9
A kilátás mindennél jobb benne :)
avatar
challenger
-
2011.08.27. 05:05
8
Itt inkább nyitnék egy galériát vagy valamit, ez annyira egyedi!
avatar
miley16
-
2011.08.26. 21:16
7
berendezve csodajó lenne!
avatar
Oliv3r
-
2011.08.26. 17:57
6
Molly: ÜRES na ezt hozzá kell tenni mert ha bútorozva ilyen lenne az bajos lenne :D
avatar
Adrihanna
-
2011.08.26. 17:36
5
Molly.... úgy szeretem az ilyeneket =) hatalmas tér.... kell egy ilyen kecó és ott szervezzük a lánybúcsúm =) mint a filmbe amit néztünk =P wohoooo
avatar
Molly
-
2011.08.26. 17:11
4
Tudjátok azért nincsen benne több bútor mert egyenlőre nem lakja senki:D De szerintem egy jó kis belsőépítésszel ez a lakás nagyon full....
avatar
Badboy
-
2011.08.26. 14:01
3
Lehetne benne több bútor de így is fain ;)
avatar
andy
-
2011.08.25. 19:46
2
elég sivár..
avatar
Karessz
-
2011.08.25. 18:19
1
Fú de szuper.
Boss Black csíkos ing
A Nordstrom is készül már az év végére, így egyre több termékük jelenik meg akciós áron, ahogy az itt látható Hugo Boss Black ing is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán több terror támadás is történt, de elindult a világsztárokat tömörítő USA for Africa project is.