Trendmagazin

Gyűrűk a világűrbe

Hogy az égiek is áldásukat adják rá

2011.06.10 | Szabó Adrienn

A SpaceWed nevű lengyel cégnek hála a világegyetem legkülönlegesebb gyűrűinek lehetünk büszke tulajdonosai. De mitől is olyan érdekesek ezek a csodaékszerek? A cég nevéből mindenki rájöhetett arra, hogy a dolognak köze van a világűrhöz. Méghozzá olyan módon, hogy az egyedi tervezésű jegygyűrűket kilövik az űrbe. A SpaceWed szlogenje: Cosmic. Timeless. Unique. a kozmikus, időtlen időkig tartó és egyedi eljegyzés tehát a lengyel cégnek hála egy örök életre összekötheti a párokat.


Eddig csak olyan módon került ki jegygyűrű az űrbe, hogy ha ezt egy asztronauta viselte. Bár orvosilag nem megengedett ékszer viselete a világűrben, elképzelhető, hogy az extra-hűséges űrutazók mégis magukkal viszik az azt ékszert amitől a világ kerek. A gyűrűk mostantól új módon látogathatnak el Földön kívüli helyekre, egy űrséta keretében. A SpaceWed ugyanis, Yuri Gagarin és a világűr találkozásának 50. évfordulója alkalmából kitalálta, hogy felkéri a leghíresebb lengyel ékszergyártó céget, hogy tervezzenek egy különleges eljegyzési gyűrűkollekciót, melyet szépen megreptetnek.

Ezek a limitált szériás kiadású jegygyűrűk, az SWR-50th Anniversary Collection részei. Hogyan jutnak el a gyűrűk a világűrbe? Nem kell több hozzá, mint egy bombabiztos kapszula és egy SL-5-ös rakéta. A kapszulában az 50 pár gyűrű pedig már készen is áll a kilövésre. Honnan is lőhetnék ki a gyűrűket máshonnan, mint a világhírű White Sands Missile Rangeből, majd pár mérfölddel arrébb a sikeres landolás után meg is találhatjuk a különleges madár- és ufo által látott ékszereket.

A hivatalos oldalon örömmel olvastam, hogy ez év május 20-án meg is érkezett az első szett, a sikeres földet érést követően pedig, a megrendelők meg is kapták az eljegyzésüket megkoronázó ékszereket. A következő szériát is 2011-ben lövik ki és már most lehet rendelni a különleges darabokból. Figyelem, az oldal hivatalos nyilvántartása szerint már csak 10 db eljegyzési karikagyűrű van készleten! De jó hírem van, semmiről se maradtak le azok, akik lecsúsznak a maradék 10 szettről, a következő körre már most befizethetünk.


Hogy mennyibe fáj egy ilyen pár karikagyűrű? Már potom 17-23.000 dollárért a miénk lehet bármelyik darab. Figyelem, bele kell húzni! A plafonár 23.000 dollár, ezen az áron rendelhetünk a második különleges kiadásból. A legszebb, hogy ennyi pénzért még 2-3 hónapot várnunk is kell az eljegyzéssel. Minden pár gyűrűt elláttak egy egyedi széria számmal és belegravírozzák a SpaceWed logót is. Az egyedi tervezésű gyűrűk, űr-témájú dekorációval ellátott, csinos, kis ultramodern dobozkákban kerülnek eladásra. A tulajdonosok pedig olyan gyűrűket birtokolhatnak, melyeknek űrrepülési igazolásuk lesz. Mondom, hivatalosan kiállított igazolás arról, hogy a gyűrű részt vett egy űrsétán, ilyet csak a küldetéseken résztvevők szoktak kapni (!). Ha ez nem volna elég bizonyíték arra, hogy extrém eljegyzési gyűrűnk van, az utazásról egy DVD és fotóalbum is a szerencsés pároké lehet.

Véleményem szerint ez sokkal izgalmasabb volna, ha a gyűrűk földet érési helyszíne titkos lenne a párok előtt és azt nekik kéne megtalálni a Föld különböző pontjain. Az a pár, amelyik tűzön-vízen, hegyen-völgyön átküzdi magát és égen-földön, vízben és szárazon keresve, végül megleli az eljegyzési gyűrűjét, az bizony megérett a jegyben járásra. Nektek megérné kilőni a gyűrűtöket?