Kedvencünk nehézségei az új otthonunkban
Ha cicával költözünk...
18 hozzászólás
Munkatársunktól    2010.07.11

A cicák nagyon érzékeny lények, ragaszkodnak a megszokott, kialakult életükhöz, dolgaikhoz. Különösen megviseli őket az életterüket ért bármilyen változás.

Új helyen sok idő telik el míg
ilyen nyugodtan alszanak
Új helyen sok idő telik el míg ilyen nyugodtan alszanak

Ilyen például egy baba születése, egy családtag elvesztése, költözés, vagy más állat érkezése. A felsoroltak közül a leginkább rosszul hat rájuk a költözés. Azt mondják, a cica a környezetéhez ragaszkodik inkább, mint a gazdájához. Ez nem teljesen így van, nagyon fontos számukra a környezet, és a változást annál könnyebben dolgozzák fel, minél jobb a kapcsolatuk a gazdájukkal.

Ha nem vigyázunk, cicánk a
költözés után depresszióba eshet
Ha nem vigyázunk, cicánk a költözés után depresszióba eshet

Amikor a cicával költözünk, nagyon körültekintők legyünk a szervezésben. Jól zárható kosárban szállítsuk, mert fontos a biztonsága. A cicák sok esetben megérzik, ha változás előtt állnak és lehet hogy szökéssel is próbálkozhatnak. Ha ez szabadban történik, akkor lehet hogy sohasem bukkanunk a nyomára, ezért fontos az elővigyázatosság. Csak akkor célszerű odavinnünk a cicust az új lakásba, ha már minden munkálattal elkészültünk, ugyanis alapvetően nagyon riadt lesz az új környezet miatt, nem kell ezt még tetézni a felújítással járó zajokkal.

Előfordul, hogy az új lakásban
napokig nem esznek
Előfordul, hogy az új lakásban napokig nem esznek

Fontos, hogy a lakást úgy alakítsuk ki, hogy a cica számára is kellemes, biztonságos legyen. Ne hagyjunk szabadon olyan helyeket, ahova beszorulhat. Amennyiben társasházban lakunk, vigyázzunk a nyitott ablakokkal is. Nagyon ajánlott, hogy szúnyoghálót szereltessünk fel minden olyan ablakra, melyet rendszeresen használunk, így az állat is zavartalanul levegőzhet, nézelődhet, és nem kell attól félnünk hogy kiesik az ablakon.

Ilyen nehéz időkben segíthet
nekik az odafigyelés, gondoskodás
Ilyen nehéz időkben segíthet nekik az odafigyelés, gondoskodás

Az alom, az etetőtálka és a víz helyét lehetőség szerint úgy alakítsuk ki, hogy valamilyen formában hasonlítson a régi otthonunkra (semmiképpen ne ezekben az időkben szerezzünk be új tálakat, takarókat, játékokat a cicának, ezek maradjanak a megszokottak). Sok esetben előfordulhat, hogy a cica az első napokban nem hajlandó enni, inni, hiszen szokatlan neki az új otthon. Ilyen esetben mindenképpen vásároljunk állatpatikában olyan vitamin-készítményt( például a Calo-Pet), ami fedezi a napi vitamin és ásványi anyag szükségletét. Ne feledkezzünk meg a vízszükségletről sem, amennyiben nem iszik a cica, akkor nekünk kell speciális fecskendővel itatnunk naponta több alkalommal. Könnyen előfordulhat, hogy több hétbe is beletelik, míg kedvencünk megszokja az új környezetet. Amennyiben a megemlített dolgokra odafigyelünk, reménységgel bízhatunk abban, hogy a költözést zökkenőmentesen átvészeli kedvencünk.

Kapcsolódó cikkek
Nem is gondolnánk, hogy kis kedvencünk még divatosabban flangálhat, mint mi, ugyanis a kreativitás végtelen határát súrolja a kutyadivat. A kiskabátkákon és kutyacipőkön már rég túlszárnyalt a tervezők képzelete, ma már az esküvői divat, a fejfedők, lábbelik teljes skálája megtalálható az ebek ruhatárában.
Rajongsz KristenĂŠrt? SzeretnĂŠl Ăźzenni neki? Rajtunk keresztĂźl Ă­rhatsz kedvencednek!
A Trendmagazin tavaly mĂĄr bemutatta az AndrĂĄssy Ăşton talĂĄlhatĂł Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot vĂĄltott ki, ĂŠppen ezĂŠrt Ăşgy lĂĄttuk, van ĂŠrtelme egy Ăşjabb interjĂşnak is ebben a tĂŠmakĂśrben. KolozsvĂĄri ZsuzsĂĄval, az Ermenegildo Zegna ĂźzletvezetőjĂŠvel Hennel ÁdĂĄm beszĂŠlgetett.
Megszerveztßk. Azaz elintÊztßk, hogy a hazai rajongói kÜzÜssÊgek a Trendmagazin segítsÊgÊvel ßzenhessenek kedvencßknek. 
avatar
Adrihanna
-
2010.07.20. 09:30
18
ahogy elnézem Rékus elég nagy cicabarát vagy, nem hinném, hogy melletted rosszul érezné magát egy cica =)

Toma én azt hallottam, hogy az aranyhalnak 3 sec. a memoriája :$ ezért lehet gömb akváriumba tenni.. emlékezett volna, hogy mindig adott dolgot látott per 3 sec. és most mást lát per 3 sec. szerintem ők nem tudják hol vannak nem? mert nincs hosszútávú memojuk.. :$ vagy ez butaság?
az is lehet, hogy inkább a hőmérséklet, vagy a fény volt nagyon durván újszerű neki és ettől bepánikolt (3 másodpercenként =P)
avatar
lovelyrekus
-
2010.07.19. 23:56
17
annyira kedvelem a cicákat.... :) ha minden jól megy ősztől nekem is lesz, majd menhelyről fogok hozni egyet, már várom!

ha kicsike még és új helyre kerül (gazdihoz) akkor is ilyen gondok adódhatnak vagy azt könnyebben megszokja?
avatar
Zoldalma
-
2010.07.17. 01:07
16
Toma így érzékelte a hal hogy más a környezet? Nem semmi :O
avatar
alawa
-
2010.07.15. 16:25
15
Hurrikán
Dagobert?
jó nevek:)
avatar
Zsofi
-
2010.07.14. 13:03
14
apáéknak van két cicusuk (Hurrikán, Dagobert) és ha nyaralni mennek akkor én vagy vki vigyáz rájuk. Látszik h nem értik hova tűntek az emberek de elvannak :)
avatar
Toma
-
2010.07.14. 10:03
13
nekem aranyhalam volt, de az nagyon meg volt illetődve amikor más helyre került...így két napig szinte meg se mozdult aztán szépen élte tovább életét
avatar
jazmina
-
2010.07.13. 22:54
12
Az én cicum nem lett deprssziós a költözéstől, szerencsére jól viselte :)
avatar
katca
-
2010.07.13. 18:22
11
attól még fél, meg a gazdája sincs mindig otthon vele..
avatar
Zoldalma
-
2010.07.13. 13:23
10
Aranyosak :-) Ez tipusfüggő hogy melyik cica hogy reagál ilyen dolgokra mint költözés, de ha a gazdája ott van nem hiszem hogy annyira félne.
avatar
Adrihanna
-
2010.07.12. 22:17
9
nekem a lila törcsis a favorite.. :) ha minden cic olyan lenne akor kéne :)
avatar
Karessz
-
2010.07.12. 21:00
8
A tálkás képen annak a macskának milyen a szeme? egyik kék másik sárga, nem vettétek észre?:D
avatar
Toma
-
2010.07.12. 18:54
7
annyira aranyos képek :)
annyira jó képeket csatolnak a cikkekhez :)
avatar
szelina
-
2010.07.12. 17:26
6
Matthaus : meg lehet bízni rokont, barátot, csak napi 1x kell ránézni, az elég...
avatar
Matthaus
-
2010.07.12. 13:57
5
Én is szeretnék majd macsekot, csak az a bakj hogy nagy kötöttséggel jár :/ ha nyaralni megy az ember... kell találni valakit aki naponta gondoskodik (én tuti be nem raknám egy ilyen holiday megőrzőbe).
avatar
Adrihanna
-
2010.07.12. 00:32
4
huuuh nagyon cicaellenes vagyok, de ezek nagyon édesek :$
hát nagyon szuper cikk. amúgy ez papagájra is igaz, hogy bedepizhet. az én nimfám mikor tetőtéri szobám lett bekettyent és nagyon igényelte, hogy simogassam, meg sokat babusgassam, most meg szerintem nem tudna máshol ilyen jól ellenni :) strapabíró tyúk, mint a gazdija :)
avatar
Walther
-
2010.07.11. 21:12
3
Költözésnél már csak nagyobb trauma ha nyaralni mennek emberek és berakják valami ideiglenes állatotthonba...
avatar
alawa
-
2010.07.11. 19:54
2
Olyan édesek.. :) Belegondolva sztem az segíthet nekik legjobban ha minél több tárgy megy az új lakásba is, így tán nem tűnik fel nekik a változás annyira.
avatar
fenyvesipeti
-
2010.07.11. 19:10
1
Jó cikk, gyakorlati tanácsokkal... nekünk sziámi macsek van (Hugó a neve) és hálistennek nem költöztünk még, de szerintem nem lenne gond, elég közvetlen cica.
Tommy Hilfiger Cricket pulóver
A nagy V-nyak és a krikettpulcsik sajátos varrásmintája mellett a piros színű, meglehetősen vastag csíkok tesznek még látványosabbá a Hilfiger pulóverét.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MĂĄrcius 21-ĂŠn kerĂźlt megrendezĂŠsre a TrafĂłban az ÁthallĂĄsok cĂ­met viselő konferencia ĂŠs beszĂŠlgetĂŠs, melynek legfőbb cĂŠlja az volt, hogy bemutassa a KĂĄdĂĄr-rendszer utolsĂł ĂŠvtizedĂŠnek kultĂşrĂĄjĂĄt vagy ellenkultĂşrĂĄjĂĄt.