10 millió új munkahely, GDP emelkedés
Hillary programja nagy növekedést hozna
Munkatársunktól    2016.07.30    0 hozzászólás

Hillary Clinton gazdasági programja felgyorsítaná a növekedést és 10 millió új munkahelyet teremtene az Egyesült Államokban a Moody's most nyilvánosságra hozott elemzése alapján. Ezzel együtt a GDP növekedés a mostani 2.3%-ról 2.7%-ra emelkedne.

"Az elemzésünk végkövetkeztetése szerint Hillary Clinton programja együttvéve egy erősebb gazdaságot hozna létre az Egyesült Államokban, szinte bármilyen forgatókönyv alatt" - áll a Moody's közleményében.

AP Photo/Paul Sancya
AP Photo/Paul Sancya

Az elemzés nagyon jókor jött Hillary számára, hiszen az utóbbi hetekben folyamatosan gazdaságélénkítő terveiről beszélt a nyilvánosság előtt, utalva arra, hogy a demokrata párt két nagyágyújának, Bill Clintonnak és Barack Obamának a példáját követné megválasztása esetén. Az aranykornak számító Bill Clinton 8 éve alatt 22 millió új munkahely jött létre, Barack Obama pedig csaknem 15 milliót hozott össze.

Az elemzésben részletezték az okokat:

- Bevándorláspolitikája miatt nagy arányú képzett munkaerő jelenne meg a világ minden tájáról
- Az állami beruházások növelésével az infrastruktúrát felfejlesztené, amivel növelné a vállalkozások sikerességét
- A gyermekgondozási javaslata új munkahelyeket teremtene

Mindezek mellett hozzátették, hogy a 12 dolláros minimálbér bevezetése 650 ezer munkahelyet szüntetne meg, de a többség számára, akik megtartották munkahelyüket, jelentősen növekedne a létbiztonság.

"A programjából egyértelműen kiolvasható az a meggyőződés, miszerint többet kell befektetni az oktatásba, az infrastruktúrába és diplomával nem rendelkező emberek munkába állításába."

A Moody's tavaly készített egy hasonló elemzést Donald Trump programjáról is, szerintük a republikánus elnökjelölt alatt az Egyesült Államok gazdasága lejtmenetbe fordulna, 3.5 millió munkahely szűnne meg, a munkanélküliségi ráta 7%-ra emelkedne, az ingatlanárak pedig lezuhannának.

Még nem érkezett hozzászólás!
Szólj hozzá te is!

Ahhoz, hogy hozzászólhass a cikkhez, előbb be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, az alábbi adatok megadásával megteheted, a hozzászólásod pedig egyből megjelenik az oldalon.

Kép beillesztése: http://domain.hu/kepneve.jpg - egy hozzászólásban több kép is elhelyezhető!

Mennyi 2 és 8 összege?
Ez védelmi célokat szolgál, szimplán írd be a fenti összeadás összegét!
Fekete Tommy Hilfiger sneaker
A fiatalabb korosztály tagjai nincsenek könnyű helyzetben, amikor minőségi utcai cipőt keresnek maguknak.

Legfrissebb hozzászólások
26
Vapiano – Egy falat...
villo, 2017.06.18. 20:48
7
A pápai pilóták egyedi...
Robcsi001, 2017.05.12. 19:39
1
Mi történt Taylor Lautner...
DaveLee, 2017.01.10. 23:10
9
Kalifornia megelőzte...
szzol, 2016.12.22. 23:37
2
George R. R. Martin beszólt...
Corall, 2016.11.07. 23:51
29
Tini vagyok, hogyan...
barbarakovacs, 2016.10.06. 09:29
Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.