Trendmagazin

Hol nyaralnak a világsztárok?

Öt híresség kedvenc üdülőhelyét mutatjuk be

2012.02.26 | Kocsis Katica

A külföldi hírességeknek is szükségük van arra, hogy néha elvonuljanak a világ elől egy olyan helyre, ahol kipihenhetik magukat és feltöltődhetnek. Lehet ez egy kis sziget, egy gyönyörű tengerpart vagy akár a Francia Riviéra. A sztároknak csupán négy szempont lényeges a nyaralóhely kiválasztásához: a mesés környezet, a tökéletes nyugalom, az egyedüllét és a paparazzi-mentesség. Természetesen a lesifotósokat sosem lehet teljesen kizárni, ezért is tudjuk megmutatni, hogy merre járt néhány híresség az utóbbi időben.

Michael Douglas – Necker Island (46000$/fő/éj)


A Tőzsdecápák sztárja szívesen tartózkodik e kicsinyke szigeten, mely a brit Virgin- szigetek részét képezi. A karibi-térség e gyöngyszeme Sir Richard Barson tulajdonában van, aki 25 évvel ezelőtt járt itt először és azonnal beleszeretett. A homokos strandok és a trópusi erdők mellé luxusszállodát épített, melyet a hollywoodi sztárok előszeretettel látogatnak. A legnagyobb épület, a Great House 10 szobájával várja a vendégeit, akik privát jakuzziban pihentethetik végtagjaikat, miután kigyönyörködték magukat a tájban a tengerpartra néző erkélyükről.


Michael Douglas azért kedveli nagyon ezt a helyet, mert itt minden reggel egy pazar baldachinos ágyból figyelheti a napfelkeltét és fogyaszthatja el a mesterszakácsok által készített mennyei reggelit. A reggeli után pedig feltöltődhet a sziget saját spa részében egy masszázs vagy pilates segítségével. Vagy akár hódolhat a különböző vízisportoknak is: a vízisíelésnek, a búvárkodásnak, úszásnak vagy a szörfözésnek. Persze Douglast leginkább a teniszpályán találjuk meg.

Bono – St. Tropez (400€/fő/éj)


Az U2 frontembere számára a Francia Riviéra e kis helysége jelenti az igazi feltöltődést. Az énekes szinte minden évben eltölt itt egy pár napot. Itt nyáron állandó a nyüzsgés, valószínűleg Bono éppen ezért kedveli annyira. Nappal a strandokon heverészik, éjjel pedig meglátogatja kedvenc helyét, a Club 55-öt, ahol egyszerre kóstolhatja végig mennyei finomságokat és táncolhatja át az éjszakát. Ez a hely sosem egy egyszerű bár vagy étterem volt: itt indult Bridget Bardot karrierje és később is a bohémek, a művészek, majd a celebek találkozóhelyének számított. Nyáron az éttermek és a bárok tömve vannak ugyan, de biztosan ez a legjobb hely azok számára, akik a strandokat kedvelik. Persze, ha Bono erre jár, akkor nemcsak a partot, hanem a vizet is maximálisan kihasználja: kihajózik, szörfözik vagy vízisíel.


Az ír énekes, ha ideutazik, mindig a Byblos hotelben száll meg. Ez az ötcsillagos luxusszálloda stílusában nem egy modern épületet utánoz, hanem inkább a provanszi faluhoz illeszkedik okker homlokzataival. Kívül hatalmas kert határolja az épületet, a belső térben régiségek, kerámiák díszítik a falakat. Bono ebben a szállodában két étterem közül is választhat, ha idelátogat: a Spoon és a Le B kínálja fantasztikus fogásait. A szálloda pedig nemrégiben spa részleggel is bővült, így már el sem kell hagynia a falakat, hogy feltöltődhessen.

Kate Winslet – Anguilla (800$/fő/éj)


Kate Winslet ha igazán el akar bújni a nyilvánosság elől, akkor a karibi térség kincsét, Anguillát választja a kikapcsolódásra, azt a helyet, ahol 2003-ban Sam Mendessel házasságot kötött. A csendes kis sziget gyönyörű korall zátonyaival, fantasztikus öbleivel, a lélegzetelállító széles fehér homokos strandokkal és a varázslatos türkizkék tengerével a pihenésre vágyók paradicsoma. A szigeten számos luxushotel, spa és étterem közül választhatunk: Kate általában a Cap Julucában száll meg, ha ideutazik, mely valóban megtestesíti a Karib-tenger szépségét, derűjét és romantikáját.


A Cap Juluca fehér falai a mór építészet elemeit sorakoztatják fel és olyan időtállóak, mint maga a tenger. Nemrégiben 28 millió dollárért felújították, így tökéletesen igazodik az ideutazók igényeihez. Kate leginkább az óceánra néző szobákat kedveli, melyek 790 négyzetméterükkel, hatalmas ágyaival, márvány tusolóival igazán minden igényt kielégítenek. A szoba teraszáról és a fürdőszobákból pedig paradicsomi látvány tárul elénk. E luxusszobákban még egy szolárium is helyet kapott. Kate sokszor megtalálható még a szálloda parkosított udvarában, a színes virágok és zöld fák között, amint egy könyvet olvas. Persze azért ő is igénybe veszi a szálloda egyéb szolgáltatásait is: teniszezik, golfozik és élvezi a spa erejét.

Jennifer Aniston – Cabo San Lucas (1500$/fő/éj)


Cabo San Lucas a Baja California-félsziget déli csúcsánál fekvő mexikói város, mely a hírességek kedvelt pihenőhelye, mivel ide gyorsan és könnyedén eljutnak repülővel, hogy relaxáljanak néhány napot. Jennifer Aniston számára ez a hely nyújtott vigaszt, mikor Brad Pitt elhagyta és azóta is kedvenc nyaralóhelye. A fehér homokos strandok, az ötcsillagos üdülőhelyek, a nemzetközi konyha, a kitűnő wellnesszolgáltatások és a világhírű golfpályák azok, melyek idevonzzák az A-listás sztárokat.


Aniston ha ezt a helyet választja a relaxációhoz, akkor mindig az Esperanza nevezetű hotelban száll meg. Az egy hálószobás, óceánra néző villák 1800 négyzetméteres nagyságukkal igazán lenyűgözőek. Ezek a szobák saját konyhával és ebédlővel rendelkeznek. A hálószobában pedig nemcsak a "king size" ágy, hanem a hatalmas terasz is a kényelmünket szolgálja. A luxusszolgáltatásoknak pedig se vége, se hossza: a színésznő többféle masszázs, személyes tréning és fitneszórán kívül sétálhat a szálloda művészeti galériájában, rajzórákat vehet, golfozhat, halászhat, különböző vízisportokat próbálhat ki és még a bálnákkal is összebarátkozhat. Ha pedig megéhezne, akkor a legkiválóbb tengeri finomságok, grill ételek és amerikai fogások közül válogathat.

Nicole Kidman – Bora Bora (1000$/fő/éj)


Bora Borát, a Francia Polinézia e trópusi szigetét tartják a világ legszebb helyének. Legfőbb vonzerejét a természet csodái és a minden extrával felszerelt luxusszállodái jelentik. A csodás sziget egy kört formáz, mely egy meleg vizű csendes lagúnát rejt, a földnyelv túloldalán azonban a Csendes-óceán háborog. A lagúna közepén egy sziklás hegycsúcs magasodik, mely trópusi esőerdővel átszőtt. A hírességek imádják ezt a helyet, hiszen itt bizonyosan nem botlanak turistákba: a paradicsomi hangulatot csak a szelíd óriásteknősök zavarják meg néha.


Nicole Kidman kedvenc helye ezen a szigeten a Le Meridien Bora Bora. Ez a szálloda szórakoztató kalandokat és határtalan lehetőségeket ígér. Kidman itt számtalan vízisportot kipróbálhat: könnyűbúvárkodhat, szörfözhet, kajakozhat, jet skizhet és vízisízhet is. Persze azért valószínű, hogy ő inkább napjait a belső, privát lagúnában tölti, ahol együtt úszkálhat a kíváncsi halakkal és teknősökkel. A lagúnát pedig nemcsak úszkálással, hanem tengeralattjáróval és sétahajókázással is felfedezheti magának. Ha pedig már elege van a vízből, akkor a parton quadozhat, lovagolhat vagy kerékpározhat. A Le Meridien Bora Borában Nicole-nak is lehetősége nyílt, hogy közvetlen közelről találkozzon a tengeri teknősökkel és megismerje azokat közvetlen környezetükben, mivel együtt úszhat velük az üdülő belső lagúnájában.


A szálloda szobáinak padlója üvegből van, így az élővilágot a ház belsejéből is megcsodálhatjuk. A bungalók belseje polinéz stílusjegyeket visel és leginkább korallal és kagylóval díszítik ezeket a helyiségeket. A mélyített, szinte medence méretű kádakkal felszerelt fürdőszobákat a padlótól plafonig érő panoráma ablakok teszik még exkluzívabbá.