1 millió hongkongi dollárért kelt el a nem mindennapi ruha
Vevőre talált a méregdrága öltöny
0 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.07.09

Az Angliában élő pakisztáni szabómester egy olyan öltönyt készített, ami a világ legdrágábbjaival vetekszik. Az ára 129 000 dollár.

Arshad Mahmood
Arshad Mahmood

Arshad Mahmoodnak van üzlete Londonban és Hong Kongban is. Az elismert szabómester a pakisztáni Azad Kashmir Mirpur nevü városkájából való és a szabás művészetét Karachi városában tanulta a 80-as években. A 22 karátos arannyal varrott, arany mellényes, gyémántberakásos arany gombokkal díszített öltöny 1 millió hongkongi dollárért, azaz hozzávetőlegesen 129 000 amerikai dollárért kelt el május 29-én. Az egyik napilap szerint a legfinomabb gyapjúból és aranyból szőtt szövetből létrehozott öltöny elkészítése mintegy 200 órát vett igénybe.

Elképesztő összeg, ám mégsem ez volt a világ legdrágább öltönye, hanem amit Stuart Hughes és Richard Jewels készített Manchesterben. Ezt az öltönyt kasmír gyapjú és selyem keverékéből varrták, és több mint 480 gyémántot tartalmazott, majd a bemutatása után 890 000 amerikai dollárért kelt el.

A világ legdrágább öltönyét
Stuart Hughes és Richard Jewels alkották meg
A világ legdrágább öltönyét Stuart Hughes és Richard Jewels alkották meg

Az eddigi második helyezett Alexander Amosi 103 000 USD értékű, 9 gyémánt gombbal és 18 karátos arannyal készült öltönye volt, akinek munkáját most Mahmood alkotása a harmadik helyre taszított.

Barna D&G nyakkendő
Ugyan a Dress for Less nem éppen a legmegfelelőbb hely, ha Dolce&Gabbana cuccokat keresünk, de azért néha még ott is felbukkan néhány érdekes darab.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.