Trendmagazin

Idézzük fel a nyár hangulatát!

Top 10 nyári sláger

2013.02.10 | Bánhidi Dóra

A szürke, esős, borongós időben muszáj valahogy visszacsempésznünk az életünkbe a nyári hangulatot, különben meg lehet őrülni a hidegtől és az egyhangúságtól. Ezért döntöttem úgy, hogy összegyűjtöm Nektek a 10 legjobb nyári slágert, remélem így egy kis napfényt tudok vinni a hétköznapjaitokba, és miközben hallgatjátok őket, eszetekbe jutnak majd a legszebb pillanataitok. Természetesen ez a lista szubjektív, nem hivatalos adatok alapján készült, várom is a véleményeiteket, szavazzatok!

10. Flo Rida: Good feeling

[szavazas=1342701]


Flo Rida dala nem éppen a nyáron született meg, de az biztos, hogy addigra ért be, vagy kitartott addig, mert nem nagyon volt olyan buli, ahol ne lehetett volna hallani a Good feelinget. Sőt, a híres amerikai sztár még a TV2, Megasztár című műsorába is előadta ezt az igazi bombaslágert, ami ugyan feldolgozás, de azért koppintani is tudni kell!



9. The Carbonfools : Clublights

[szavazas=1342702]


A magyar Carbonfools együttes tavasszal rukkolt elő legújabb dalával a Clublights-al, amit még a Viva Cometen is előadtak élőben. Bevallom őszintén nekem először nem tetszett ez a szám, de aztán nagyon megszerettem, és jó volt meghallgatni miközben épp kocsikáztunk lefelé a barátnőkkel a Balcsira. Igazi lazulós, elmélkedős dal ez.



8. Jennifer Lopez: I wanna dance again

[szavazas=1342703]


Azért válogattam be JLO dalát is a listába, mert a Dance Again-ben legalább annyi szenvedély és izgalom van, mint a nyárban! Ehhez persze az is hozzájárul, hogy ebben a klipben az énekesnő, aktuális szerelmével, a nála 17 évvel fiatalabb táncossal, Casper Smarttal szerepel, így nem véletlenül izzik köztük a levegő. Az is tetszik benne, hogy arról énekel, ami valószínűleg saját magát is mozgatja a válása után, hogy újra szeretne élni, táncolni és szeretni.



7. Nicki Minaj: Starships

[szavazas=1342704]


A botrányosan viselkedő és öltözködő Nicki Minaj mindig meg tud lepni. Egyszerűen olyan mint a kaméleon és totálisan kiismerhetetlen. Legújabban azt vette a fejébe, hogy szeretne magáról egy valóságshowt forgatni, mert szerinte ha sokkal többet látnának az életéből, akkor jobban el is tudnák fogadni őt. Ebben azért nem vagyok biztos, de azon nem lehet vitatkozni, hogy Nicki igazi jelenség! Engem a legjobban viszont az érdekel, hogy mi az eredeti rajta és hogy lehet valakinek ennyire vékony dereka egy ekkora popsihoz?!



6. Calvin Harris: Feel so close

[szavazas=1342705]


A skót énekes, dalszerző, dj és zenei producer, vagyis Calvin Harris, idén is megörvendeztette magyar rajongóit, hiszen fellépett a Balaton Soundon. Sok dolgot nem fűznék a Feel so close című dalhoz, hiszen magáért beszél, egyszerűen feelinges és jó meghallgatni, pláne bulizni rá.



5. Rihanna és Drake: Take Care

[szavazas=1342706]


Bár ismét egy feldolgozásról van szó, Rihanna és Drake eléggé ügyesen újraélesztette a Take Care című dalt. Tetszik benne, hogy nem tipikus pop dal, nagyon jó a hullámzása és bár a témája a szerelem, mégis van új mondanivalója. Közben pedig arra is rájöttem, hogy Riri sokkal jobban összeillene Drake-el, mint Chris Brown-al:)



4. Lykke Li - I Follow Rivers

[szavazas=1342707]


Egy kicsit tartok tőle, hogy nem szeretitek majd ezt a dalt, de szerintem nem lehet elmenni a svéd énekesnő mellet. Lykke Li slágere az én nyaramat teljesen végigkísérte, és már az egész albumát is meghallgattam, érdemes!



3. Jamie Woon: Shoulda

[szavazas=1342708]


Igen, tudom! Mielőtt valaki megjegyezné, hogy a Shoulda egyáltalán nem nyári, sőt, nem is idei dal, tisztában vagyok vele, nálam mégis Jamie Woon érdemli ki a harmadik helyet, mert egyszerűen zseniális előadó. Amúgy meg a dal remix változatával biztos vagyok benne, hogy rengeteg buliban találkoztatok a nyáron:)



2. Rudimental: Feel the love

[szavazas=1342709]


A kelet-londoni, négy tagból álló Rudimental dala bombaszerűen robbant be a köztudatba és vitt is magával mindent, a közönség egyszerűen imádja őket. Nekem a stíluselemek váltakozása tetszik benne a legjobban, hihetetlen dinamikát ad a dalnak. Bár én késő nyáron ismertem meg igazán, hamar az egyik nagy kedvencemmé vált, és még a klipje sem mindennapi!



1. Punnany Massif : Élvezd!

[szavazas=1342710]


Tagadhatatlanul nagyon sokan szerették a pécsi Punnany Massif együttest az Élvezd című daluk előtt is, de kb. ugyanennyien nem is tudtak róluk. Ebben a himnuszban, már bátran hívom így, benne van minden, ami az Élethez kell, pedig mint kiderült, a csapat frontembere pont akkor írta, amikor a válása miatt a padlón volt...és ennek már tíz éve! Örömmel jelentem tehát be tehát, hogy nálam idén nyáron egy magyar együttes örökérvényű slégere áll az első helyen!



Remélem mindenki talált legalább egy olyan dalt a listából, ami végigkísérte a nyarát, de a kommentekben Ti is megírhatjátok a saját top 10-es chartotokat! Szavazni se felejtsetek el!