500 millió dollárból jön létre
Így fog kinézni Obama központja
Munkatársunktól    2017.05.04    0 hozzászólás

Barack Obama szemĂŠlyesen mutatta be a nevĂŠvel fĂŠmjelzett Obama Presidential Center első lĂĄtvĂĄnytervĂŠt ChicagĂłban.

Ahogy korĂĄbban Ă­rtuk, Obama elnĂśki kĂśzpontja Chicago vĂĄrosĂĄnak dĂŠli rĂŠszĂŠn kap majd helyet a Jackson Parkban. Az első fotĂłkrĂłl kiderĂźl, hogy az impozĂĄns mĂşzeum mellett kĂśnyvtĂĄr ĂŠs egy rendezvĂŠnyek megtartĂĄsĂĄra alkalmas csarnok is helyet fog kapni a komplexumban. A hĂĄrom ĂŠpĂźlet ĂśsszessĂŠgĂŠben mintegy 19,000 nĂŠgyzetmĂŠternyi helyet foglalnak majd el a parkban.

Obama szerint az elnĂśki kĂśzpontjĂĄt Ăşgy ĂĄlmodta meg, hogy az EgyesĂźlt Államok egyik legjelentősebb kĂśzĂŠleti bĂĄzisĂĄvĂĄ vĂĄljon, ahol a fiatal generĂĄciĂłt bevonjĂĄk a tĂĄrsadalmi Ăźgyekbe ĂŠs kĂśzĂśssĂŠgi aktivistahĂĄlĂłzatokat szerveznek. A volt amerikai elnĂśk azt is hozzĂĄtette, hogy felesĂŠgĂŠvel egyĂźtt 2 milliĂł dollĂĄrt adomĂĄnyoznak ChicagĂłnak, amiből a vĂĄros nyĂĄri munkalehetősĂŠgeket tud majd teremteni.Az Obama Presidential Center megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄt a Tod Williams Billie Tsien Architects ĂŠpĂ­tĂŠszeti iroda nyerte el, a beruhĂĄzĂĄs 2021-re kĂŠszĂźlhet el, de a kĂźlĂśnfĂŠle kĂśzĂśssĂŠgĂŠpĂ­tő programok mĂĄr jĂśvőre elindulnak.

Fotók: Obama Foundation
Fotók: Obama Foundation

Dolce&Gabbana fekete bőrdzseki
A Dolce&Gabbana már felkészült a hűvösebb napokra is, hiszen megjelentetett néhány bőrkabátot a legújabb kollekciójában.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
HazĂĄnkban kikiĂĄltottĂĄk a Magyar KĂśztĂĄrsasĂĄgot, az USA 41. elnĂśkekĂŠnt beiktattĂĄk George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.