A veszteségek 160 milliárd dollárra rúgnak
Ijesztő összegeket buktak a kínaiak
1 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.09.20

A CNBC legutóbbi felmérése szerint a kínai milliárdosok nagyon rossz évet zártak. A felmérés szerint a leggazdagabbak nagyjából vagyonuk egyharmadát veszítették el 2011-ben, ami hatalmas visszaeséseket produkálhat a további gazdasági eredményekben is.


A kutatás kimutatta, hogy a leggazdagabb kínaiak közül egy éve még 150-en rendelkeztek legalább egymilliárd dolláros vagyonnal, míg mára ez a szám 147-re csökkent, azaz hárman kiestek az elit klubból. Még ennél is drámaibb, hogy a veszteségek összességében mintegy 160 milliárd dollárra rúgnak, így az egy évvel ezelőtti 540 milliárd helyett ma már csupán 380 milliárd a leggazdagabb kínaiak összvagyona. Ezzel egy időben a Forbes is közzétette a témával kapcsolatos számításaikat, melyek szerint a 2011-es 115 kínai milliárdos helyett idén már csak 95-tel számolnak.


A horrorisztikus vagyonvesztés az amerikai szakértőket is megdöbbentette, szerintük félő, hogy Kína lassulása egyre nagyobb ütemű lesz, ami tovább súlyosbíthatja a befektetői aggodalmakat. Az óriási buktához nagyban hozzájárult a Shanghai Composite index lelombozóan gyenge teljesítménye is – az adott időszakban 20%-os esést sikerült produkálnia. Eközben például Észak-Amerika nemhogy csökkent, de még növekedni is tudott, hiszen az ottani milliárdosok 2.8%-os emelkedést produkáltak, melyet leginkább a kínainál sokkal erősebb tőzsdének és a stabilizálódó lakáspiacnak köszönhettek.

Rendhagyó Dsquared sneaker
Ilyet még egész biztos, hogy nem láttál... A Dsquared legújabb kollekciójának talán legérdekesebb sneakere ez, mely a Raffaellónak hála már elérhető. A fekete bőrből készült magasszárú cipő alap esetben egy kicsit sem hivalkodó modell lenne. De nem az.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás előtti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az időszakban.