Ismerjük meg a világ legnagyobb, és legfélelmetesebb aquaparkját
Ilyen egy aquapark Dubaiban
3 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.11.02

A Dubaiban található Atlantis egy azon kevés helyek közül, ahol a kifinomultság találkozik a kalanddal: ezen a helyen, egyszerre élvezhetjük Dubai hoteleinek fejedelmi lakosztályait, miközben a nagyszerű vízi parkban pedig újra felfedezhetjük magunkban a gyermeket.


Az emberek által létrehozott Palm Jumeirah-sziget tetején található ez a hely, egyike a 3 pálmaszigetnek, mely Dubaiban a Perzsa-öbölbe nyúlik az állam partvonalánál. A luxusüdülő egy tökéletes hely extravagáns élmények szerzéséhez, a szórakozás minden lehetőségét kihasználva, melyet a hely nyújtani tud. A 113 hektárnyi területen 17 jellegzetes étterem, társalgók, és egy aquapark található, ahol delfináriumot, izgalmas vízi csúszdákat és földalatti alagutakban különleges vízi állatokat is megnézhetünk.


Az üdülőközpont fő látványossága a vidámsággal teli 42 hektáron elterülő Aquaventure Park, mely évente több mint 1,2 millió látogatót vonz. A parkban találunk egy 2,3 kilométer hosszú folyami vízitúrát mely áthalad hullámokon, és különböző medencéken. A vízi központban találunk még több vízi csúszdát, és olyan aquaparki játékokat, amik a világ minden táján előfordulnak, azonban mindez itt megtalálható egy helyen.


A legrémisztőbb élményt mindenkinek a Leap of Faith csúszda okozza, melyben először majdnem függőlegesen zuhanunk 27,5 méteres magasságból, majd egy olyan körkörös csúszdába érkezünk, mely tele van kanyarokkal, míg végül úgy érezzük magunkat, mintha egy cápákkal teli katlanba csöppentünk volna. Ez az a csúszda, melyet feltétlenül ki kell annak próbálnia, aki olyan extrém élményre vágyik, hogy csúszás közben még a szíve is kihagy egy dobbanást.


A másik legnagyobb élményt a Tower of the Neptune okozza, ami szó szerint egy vízi hullámvasút, melyben olyan sebességet érünk el, amitől még a lélegzetünk is eláll. Szintén itt található a világ legnagyobb átmérőjű csúszdája, a Tower of Poseidon, mely a legújabb élménynek számít a maga 40 méteres magasságával.

Cimkék: Dubai, uszoda, utazás, vakáció,
avatar
Canga
-
2013.11.06. 23:57
3
Angelina: szerintem én se, de ha ott lennénk nem hinném hogy kihagynánk! :))
avatar
Angelina
-
2013.11.03. 23:04
2
Egy ilyen vízi hullámvasútra nem biztos hogy fel mernék ülni :)
avatar
friday
-
2013.11.02. 14:52
1
Na ezek már igazi csúszdák :O
Peek Performance sneaker
A Peek Performance ideális választás lehet azok számára, akik minőségi, bőrből készült sneakert keresnek és mégis egyediek szeretnének maradni.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az első palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.