Trendmagazin

India divatját ünnepli majd a jövő?

Az ihletet öt európai származású indiai hercegnőnek köszönheti

2013.03.21 | Boskovics Bianka

Divat, divat, divat! Suneet Varma gondolatai jobbára e körül foroghattak az utóbbi 25 évben. Immáron negyed évszázada színesíti a divatvilág mindennapjait. Évfordulójára különlegesen szép kollekcióval rukkolt elő.


Dolgozott Yves Saint Laurant-nál, az Arvind Millsnél, Judith Leiberrel és a BMW-nél is. Darabjain érezhető, hogy tapasztalt, kiforrott egyéniséggel van dolgunk. Amellett, hogy felettébb mutatósak, egyediek és szemkápráztatóak, javarészt viselhetőek is! Gyakorta látni olyan divatbemutatókat, ahol bár impozáns kreálmányokban lépdelnek a modellek, de csak nagyon kevés nő venne fel őket. Itt erről nincs szó. Egyszerre járhatja át a megfigyelőt és a viselőt India páratlan transzcendenciája, az arab kultúra egzotikus sejtelmessége, Itália kifinomultsága, a spanyol vidékek temperamentuma. Varma tökéletesen ábrázolja ezeket szín- és anyagválasztásaival. Hol autentikus, hol lágyan omló. Hol erőteljes, vibráló, hol fátyolos és finom.


A tervező elárulta, hogy az ihletet öt európai származású indiai hercegnőnek köszönheti: Durru Shehvarnak, Anita Delgadónak, Bamba Duleep Singhnek, Esra of Hyderabadnak és Bannu Pan Deinek. A kellemes hangulatú esten természetesen a meghívottak sem kerültek háttérbe, mindannyijuknak egy-egy üvegcse parfümmel kedveskedtek, Varma pedig autogramokat osztogatásával töltötte idejét. Később a neves divatszakértő, Harmeet Bajaj foglalta össze a divattervező eddigi munkásságát, érdemeit. Nemsokára hasonló témában könyv kerül a piacra Nishat Fatima tollából.