Trendmagazin

Jön a Nyárindító Nyüzsi Vásár!

Csajos shopping nap a Tranzit Art Caféban

2012.06.11 | Szabó Adrienn

PandArte – Élj kreatívan! A főleg kézműves témákkal foglalkozó oldal bloggere, Bánhidi Dóri most egy szokatlanul új módon népszerűsíti kedvencei különleges, kreatív alkotásait. Jövő hét szombaton (június 16-án) nyitja meg kapuit az egynapos Nyárindító Nyüzsi Vásár, ahol garantáltan mindenki jól fogja magát érezni, és valami egyedivel fog hazatérni. A Tranzit Art Cafénál jobb helyszínt pedig nem is választhattak volna, melynek terasza ideális hely egy különleges, csajos, shopping napra.

Szebbnél szebb kézműves termékek és kreatív alkotók várják szombat délelőttől az első Nyüzsi Vásáron az érdeklődőket. Eljött a nyár, itt a jó idő, ledobhatjuk a téli kabátokat és megmutathatjuk mit rejtegettünk alatta a hidegben. Végre lehetőségünk nyílik egy kicsit többet mutatni önmagunkból és egyéniségünkből is ruháinkon és kiegészítőinken keresztül. De vajon elég egyediek leszünk a tömeggyártás csapdájában? Ha úgy érzitek, hogy a válasz: nem, a Nyüzsi Vásárt pont nektek találták ki! Dóri egy napra olyan világba kalauzol el bennünket, amelyben az emberi képzelet sem szabhat határt az alkotás kiteljesedésének.


A program a vásárlásban nem merül ki teljesen, viszont ha ti kimerültök, kényelmesen elnyújtózhattok az egyik nyugágyban! Az már egyéni ízléseteken múlik, hogy frissen facsart gyümölcslevet, vagy a kávézó házi limonádéját szürcsölitek el pihenés közben. Ha szerencsétek van, márpedig miért ne lenne, még egy ajándékot is nyerhettek a kedvenc árusotoktól!

A kismamákra is gondoltak, akik véletlen se felejtsék otthon csöppségeiket, mert játéksarok várja a gyerkőcöket, hogy nyugodtan nézelődhessenek az édesanyák. Aki pedig négylábú barátjához ragaszkodik, bátran magával hozhatja, hátha kedvencének is talál valamit, amivel feldobhatja a nyarát. Ha ez se volna elég, a csajos nap zárásaként egy romantikus filmvetítéssel kedveskednek a szervezők.

Hogyan lett belőled blogger? Milyen út vezetett idáig?

Igazából én a televíziós szakmában dolgozok, szerkesztőként. Már ott is mindig törekedtem arra, hogy bemutassam a kreatív embereket, alkotókat, legyen szó akár egy fotósról, kisfilm rendezőről vagy kézművesről. Idővel viszont sajnos rá kellett jönnöm arra, hogy nem az ilyen jellegű témák azok, amik mozgatják a műsorgyártókat. Szerettem volna egy olyan felületet, ahol én szabom meg, hogy kiről, miről és milyen minőségben írok, így jött a blogolás ötlete.


Mindig is érdekeltek a kézműves dolgok?

Igen! Gyerekkorom óta imádom például a kézműves vásárokat, ahol órákat el lehet tölteni a nézelődéssel, válogatással. Egyszerűen vonzanak a kreatív ötletek és munkafolyamatok … teljesen be tudok zsongani, ha látok például egy olyan fülbevalót, ami teljesen egyedi ízlésvilágot tükröz. Én is szeretek „barkácsolgatni” otthon, leginkább olyan dolgokat, amikkel a szobámat dekorálom, de már nagyon vonz az is, hogy különböző ékszereket vagy táskákat készítsek.

Miből ered a PandArte név?

A PandArte név onnan ered, hogy egyrészt imádom a pandákat, másrészt pedig a művészeteket, művészembereket, ezt a kettőt ötvöztem


Mesélnél nekünk egy kicsit a Nyüzsi Vásárról?

A „Nyüzsi vásár” pontosan egy éve fogalmazódott meg a fejemben, amikor elkezdtem a blogomat írni. Az alapötlet az volt, hogy összekapcsoljam azokat a kreatív embereket, akikről írok, és akiknek a munkáját szeretem, azzal a hellyel, ami a legkedvesebb a számomra. Ez pedig a Tranzit Art Café, ami hamar a törzshelyemmé vált, amikor felköltöztem Budapestre, hiszen különleges, egyedi hangulatának nehéz ellenállni. Szerencsére kiderült, hogy a kávézó tulajdonosa, Egri Orsolya, nagyon nyitott mindenféle dologra, ami értéket képvisel, így tavasszal közösen elhatároztuk, hogy belevágunk, és tartunk egy vásárt a kávézó teraszán! Nagyon izgatottak vagyunk már, alig várjuk, hogy sok-sok olyan ember nyüzsögjön ezen a kis „szigeten”, akiket összeköt egy közös dolog.

Hogyan jött az ötlet, hogy bloggerként, kilépve az internet világából egy vásárt szervezz?

Úgy érzem, hogy egy online felület igen kevés ahhoz, hogy valóban megismerjék ezeket az alkotókat. Szeretném egy kicsit összefogni őket, és segíteni nekik abban, hogy a lehető legtöbben tudjanak róluk. Gondoltam már arra is, hogy szerkesztek egy újságot is, ami róluk szólna, a napokban pedig az jutott az eszembe, hogy jó lenne összekapcsolni ezt az egészet egy kis jótékonykodással is… remélem, hogy a vásár, csak a kezdet

Milyen különleges programra számíthatnak még az oda látogatók?

A vásári hangulatot megfűszerezzük még egy kis játékkal, amiben majd a különböző alkotók által felajánlott termékeket lehet megnyerni, napközben kényelmesen el lehet nyújtózni a függőágyakban, este pedig egy romantikus, csajos filmet vetítünk majd a teraszon, hogy kerek legyen a nap!


Pezsdítsd fel a nyár elejét a PandArte bloggerével és az első Nyárindító Nyüzsi Vásárral! Június 16. szombat, 11:00-19:00, Tranzit Art Café (A Kosztolányi Dezső térnél, a Bukarest utcában) 1116 Budapest.

Íme egy kis ízelítő, hogy kikkel találkozhatsz a vásáron:



Neked is ott a helyed, hogy velünk nyüzsögj!