Örömünnep a pálmafák alatt
Kalifornia megelőzte Franciaországot
Munkatársunktól    2016.06.15    2 hozzászólás

Kalifornia immáron a világ hatodik legnagyobb gazdaságává vált, lehagyva ezzel Franciaországot.


A frissen nyilvánosságra hozott adatok szerint az USA legnagyobb népességű államában - ahol a szórakoztatóipar (Los Angeles) és a tech-szektor (San Francisco Bay Area) húzza fel igazán a gazdaságot - a 2015-ös évben 4,1%-os GDP növekedést könyvelhettek el, míg az USA átlaga 2,4% volt, Franciaországé pedig csupán 1,1%. Ezzel a kimagasló eredménnyel Kalifornia 2,5 trillió dolláros GDP-t zsebelt be, amivel a hatodik legerősebb gazdasággá nőtt a világon.

"Ez az eredmény egyrészt köszönhető a jó növekedésnek Kaliforniában, másrészt pedig az Egyesült Államok monetáris politikájának, ami miatt a dollár jelentősen megemelkedett más valutákkal szemben" - mondta el Irena Asmundson, Kalifornia államának vezető pénzügyi szakértője.

Ez nagy sikert jelent a "Golden State" demokrata kormányzójának, Jerry Brownnak, aki 2011-ben lépett hivatalba, és azóta több reformot végrehajtott, amik jelentősen hozzájárultak új munkahelyek létrehozásához, illetve a deficit leszorításához. Tavaly California teremtette a legtöbb új munkahelyet az Egyesült Államokban, többet, mint Florida és Texas együttvéve.

A világ tíz legnagyobb gazdasága 2015-ben (trillió, USD):

1. Egyesült Államok (18)
2. Kína (11)
3. Japán (4,1)
4. Németország (3,3)
5. Nagy-Britannia (2,8)
6. Kalifornia (2,5)
7. Franciaország (2,4)
8. India (2,1)
9. Olaszország (1,8)
10. Brazília (1,7)

Fekete YSL táska
A Yves Saint Laurent tökéletes választás azoknak, akik némi fiatalosságot és egyediséget szeretnének belevinni a ruhatárukba. Szó se róla, vannak rendkívül feltűnő termékeik, ahogy a most látható fekete táska is igencsak egyedi a hatalmas márkalogó hatására.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás előtti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az időszakban.