Örömünnep a pálmafák alatt
Kalifornia megelőzte Franciaországot
Munkatársunktól    2016.06.15    2 hozzászólás

Kalifornia immáron a világ hatodik legnagyobb gazdaságává vált, lehagyva ezzel Franciaországot.


A frissen nyilvánosságra hozott adatok szerint az USA legnagyobb népességű államában - ahol a szórakoztatóipar (Los Angeles) és a tech-szektor (San Francisco Bay Area) húzza fel igazán a gazdaságot - a 2015-ös évben 4,1%-os GDP növekedést könyvelhettek el, míg az USA átlaga 2,4% volt, Franciaországé pedig csupán 1,1%. Ezzel a kimagasló eredménnyel Kalifornia 2,5 trillió dolláros GDP-t zsebelt be, amivel a hatodik legerősebb gazdasággá nőtt a világon.

"Ez az eredmény egyrészt köszönhető a jó növekedésnek Kaliforniában, másrészt pedig az Egyesült Államok monetáris politikájának, ami miatt a dollár jelentősen megemelkedett más valutákkal szemben" - mondta el Irena Asmundson, Kalifornia államának vezető pénzügyi szakértője.

Ez nagy sikert jelent a "Golden State" demokrata kormányzójának, Jerry Brownnak, aki 2011-ben lépett hivatalba, és azóta több reformot végrehajtott, amik jelentősen hozzájárultak új munkahelyek létrehozásához, illetve a deficit leszorításához. Tavaly California teremtette a legtöbb új munkahelyet az Egyesült Államokban, többet, mint Florida és Texas együttvéve.

A világ tíz legnagyobb gazdasága 2015-ben (trillió, USD):

1. Egyesült Államok (18)
2. Kína (11)
3. Japán (4,1)
4. Németország (3,3)
5. Nagy-Britannia (2,8)
6. Kalifornia (2,5)
7. Franciaország (2,4)
8. India (2,1)
9. Olaszország (1,8)
10. Brazília (1,7)

A.P.C. kockás zakó
Az A.P.C. új kollekciójának egyik legmodernebb és legfiatalosabb zakója most megvásárolható a Saks Fifth Avenue segítségével.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszerűen nőtt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböző Tv-sorozatok.