Trendmagazin

Kína a luxuspiacot is letarolja

2017-re a luxus termékek 42%-át fogják kitenni az ékszerek és az órák mellett

2012.10.29 | Munkatársunktól

Nem titok, hogy Kína a világuralom felé halad. Övék a világ legnagyobb arany piaca, és afelé tartanak, hogy másodikok legyenek a legnagyobb luxuscikkeket felvásárlók között.


Egy iparági jelentés szerint Kína az elkövetkező öt évben lekörözi Franciaországot, Nagy-Britanniát, Olaszországot és Japánt a luxuscikkek piacán, és ő lesz a második az Egyesült Államok mögött. A gazdasági válság a fejlett országokban (többek között a jelenlegi második legnagyobb piaccal rendelkező Japánban is) alacsony keresletet eredményezett, ezért Kína a gyorsan növekvő középosztály és a folyamatosan fejlődő luxuscikkek értékesítési hálózata révén, nagyon meghatározó játékossá vált a piacon.


A BRIC országok, Brazília, Oroszország, India és Kína, tartanak igényt a legnagyobb mennyiségű luxuscikkre, és 11%-át fogják az idén magukénak tudni a világ luxus eladásaiból mintegy 33 milliárd dollár kereskedelmi értékben, szemben a 2007-es 4%-os értékkel.

A dizájner ruhaneműk az előrejelzések szerint 2017-re a luxus termékek 42%-át fogják kitenni az ékszerek és az órák mellett.