A felemelkedő középosztály egyre többet költ luxustermékekre
Kína lesz a világ legnagyobb luxuspiaca
10 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.02.05

Kína lesz a világ legnagyobb luxuspiaca 2020-ig a gazdaságának robbanásszerű növekedésének köszönhetően – és mert a felemelkedő középosztály a pénzének egyre nagyobb szeletét fordítja luxustermékekre. A következő évtized folyamán a kínai fogyasztók – beleszámítva az egyre több milliárdost – a világpiac 44%-át fogják kitenni a táskák, autók, órák, cipők és ruhák vásárlói közül – jelentette ki a CLSA brókerügynökség.

A nemzet luxusszektora 25 milliárd USD-t ért 2009-ben (a világpiac 10%-át), a hong kong-i, makaói, és taiwani fogyasztást is beleszámítva. „Ahogy a bevételek nőnek, Kína rügyező középosztálya eddig nem látott életkörülményeket ér el – a gyűjtögetés helyett végre van miből költekezniük” – írja az „Aranyba mártva: Luxusélet Kínában és Hong Kongban” című jelentés. – „A kínai fogyasztók szeretik megmutatni jólétüket és sikerességüket, de nem csak magukra gondolnak – a családjuk és barátaik számára is vásárolnak ajándékokat.”


A közvélemény-kutatásban 340 vásárló és 31 luxusbolt üzletvezetője vett részt, Kína több városából. A megkérdezettek több mint felének volt már, vagy tervezi luxustermék vásárlását. A növekvő igények kielégítésére gyorsan jelennek meg az országban a luxustermékek. A Louis Vuitton legtöbb vásárlója már most kínai; a Gucci 18%, a Bulgari 14%, a Hermes 11%-os vásárlókörrel rendelkezik – áll a jelentésben –, míg az olasz Prada csak nemrégiben vetette meg lábát.

Kína a hazai luxuscégek felvirágzását is várja, főleg azokban az iparágakban ahol jelentős előnyük és tapasztalatuk van: ilyen például a porcelán, jáde, vagy az értékes fa, melyet ékszerek és bútorok készítéséhez használhatnak fel.

A Hurun Rich List (a Forbes vagy Sunday Times gazdagsági listájának kínai megfelelője) szerint jelenleg 875 ezer kínai ember rendelkezik nagyobb vagyonal, mint 1 millió dollár; ebből majdnem 200 fő milliárdos.

3,908,850 Huf / 12,650 Eur
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
avatar
Andras74
-
2011.02.20. 11:34
10
Shadow88!

自由西藏 = Szabad Tibetet!

...sok ember csak Kina gazdasági sikereit látja, de az ott lévö nyomorral és elnyomással már nem foglalkoznak!
Csak Mao Ze Tung(kommunista pártja) \"uralma\" alat kb 70 millio ember halt meg eröszakos halállal a börtönökben és a munkatáborokban.
A mai napig ugyan ez a párt van egyeduralmon és vaskézzel irányítják az országot.
...söt még a pénzükön (yüan) is Mao képe található a mai napig...
avatar
Shadow88
-
2011.02.19. 18:18
9
Igen Andras én is így gondolom. :DD:P
avatar
Andras74
-
2011.02.19. 18:14
8
自由西藏!
avatar
DrFly
-
2011.02.19. 16:49
7
Nemrég látam egy dokumentumfilmet Kínáról, nagyon érdekes volt. Bemutatta a két végletet: szegény emberek tömegei bányákban meg gyárakban robotolnak és alig élnek meg - a kisebb réteg közül pedig egyre többen lesznek milliomosok Kína emelkedő gazdasága miatt. Bemutattak egy luxusautószalont is, ahol mondta a vezető hogy egyre jobban veszik az Aston Martinokat, Ferrarikat KP-re.
avatar
Tompi
-
2011.02.06. 16:01
6
Feltörnek a kis kínaiak :D
avatar
Szeki
-
2011.02.06. 14:39
5
Komoly!
avatar
Blue3y3
-
2011.02.06. 00:18
4
Kína lassan vezető szerepben lesz a világban, ezt el kell ismerni!
avatar
Emma
-
2011.02.05. 23:02
3
\"A következő évtized folyamán a kínai fogyasztók – beleszámítva az egyre több milliárdost – a világpiac 44%-át fogják kitenni a táskák, autók, órák, cipők és ruhák vásárlói közül – jelentette ki a CLSA brókerügynökség.\"

az szép!
avatar
Ricsiboy
-
2011.02.05. 22:04
2
Ez várható volt, Kína nagy ütemben fejlődik, több autógyártó is ott mutatkozik be az új kocsikkal először.
Ui: miért nem szerepel ez a cikk a főoldalon?
avatar
Csili
-
2011.02.05. 21:48
1
Ez a kép jóóó! Hosszú sor a Vuitton bolt előtt (na ilyen se lesz MO-n)
Prémium Valentino lakkcipő
Párizs egyik legpatinásabb butikjában, a L’Eclaireurben vásárolhatjuk meg ezt a nem akármilyen minőségű cipőt a Farfetch segítségével.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, közben Michael Jackson Thriller című albuma világsikert ért el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.