Konceptuális hotel megújuló energiákkal
Környezetbarát lenne a lebegő szálloda
7 hozzászólás
Kocsis Katica    2012.06.13

Egy olasz ipari formatervező, Michele Puzzolante alkotása az a luxusszálloda, ami nemcsak azért különleges, mert a víz tetején lebegne, hanem nagy fényérzékenységű napelemeinek köszönhetően képes lenne előállítani a számára szükséges energiát is. Puzzolate azt állítja, hogy az ő napelemes „Lebegő Szállodája” egzotikus partvonalak mentén közlekedhetne, így a vendégek nemcsak állandóan más és más helyen pihenhetnének, hanem az út során megfigyelhetnék a víz alatti élővilágot is.


Bár a számok nem támasztják alá, hogy a Lebegő Szálloda valóban önellátó lenne energiáját tekintve, Puzzolante koncepciója szerint sok minden múlik a festékkel érzékenyebbé tett napelemek beépítési módján és anyagán is. A szálloda magába foglalna két 15 mm vastag üvegszálas réteget, amit balsafával erősítenének meg. Közöttük így egy 30 centiméter széles vákuum képződne. Érdekes Puzzolante javaslata, mely szerint a napelemeket nemcsak a külső rétegekre kellene ráhelyezni, hanem a belsőkre is, így nemcsak a természetes fényt, hanem a mesterségeset is fel lehetne használni.


A 20 méter hosszú hotelt úgy tervezték, hogy 6 ember aludhasson kétágyas és kettő egyágyas szobákban. A szobák mindegyikéhez természetesen saját fürdőszoba tartozik. A 110 négyzetméteres belső tér a hálószobákon kívül tartalmazna még egy nagy közös étkezőt, egy konyhát, egy társalgót és egy hidat is. A külső faborítású fedélzetről nem hiányozhatna a forró vizes jakuzzi sem. Puzzolante állítása szerint a hotel legfontosabb megkülönböztető jegye egy víz alatt kapszula lenne, ami elég tágas 6 kanapé számára. E kapszulából 360 fokban körültekinthetünk és gyönyörködhetünk a tengeri élőlényekben.


A hajtómű működését és szerkezetét illetően, ami a legfontosabb része lenne az önellátásról szóló terveknek, még elég kevés részletről beszélhetünk. Az egyetlen biztos pont a tervben, hogy ezt a hotelt egy tengerparti járműnek és nem óceánjárónak tervezik. Ez az egy dolog már most bizonyos. Ez pedig egy alapvető fontosságú dolog az energiatermelésben.


A technológiai valóság kontinuumában a konceptuális dolgok nem mindig valósíthatóak meg és csupán a képzelet egy-egy szárnyalásai maradnak. Mégis Puzzolante úgy gondolja, hogy megéri időt áldozni a Lebegő Hotel megvalósítására: a látványtervek megmutatják, hogy a belső tervek már majdnem teljesen megvalósultak, a lakóegységek tökéletesen kialakítottak. Mindenesetre jó volna, ha valósággá válhatna a terv, mert nemcsak izgalmas és látványos épület lenne, de még hihetetlen módon környezetbarát is.

Kapcsolódó cikkek
Minden művĂ©sz leghőbb vágya, hogy alkotásai láthatĂłak legyenek valahol, legyen az egy mĂşzeum, egy park, vagy akár egy utca. Jason deCaires Taylor nem elĂ©gedett meg ezekkel: ő a tenger fenekĂ©n keltette Ă©letre szobrait.
Mindannyian láttunk már jĂł nĂ©hány furcsa alakĂş tengeralattjárĂłt, de most valami olyasmiről van szĂł, amire bizonyára mĂ©g a legtapasztaltabbak is rácsodálkoznak.
12,329,100 Huf / 39,900 Eur
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvármĂ©diárĂłl, ezĂ©rt Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy egy asztalhoz ĂĽltetjĂĽk a Starity Ă©s a Trendmagazin vezetőjĂ©t.
avatar
Csili
-
2012.06.18. 18:28
7
na ezt kipróbálnám szivesen :)
avatar
Corall
-
2012.06.17. 19:48
6
tetszik!
avatar
Chris
-
2012.06.16. 18:42
5
Jó ötlet a napkollektor, mindenhol azt kéne használni, mert hosszútávon sokkal kifizetődőbb.
avatar
Florahh
-
2012.06.15. 19:25
4
Ez nagyon tetszik! Remélem megvalósul!
avatar
csegei
-
2012.06.14. 19:58
3
Szép! Csak kérdés megvalósul e!
avatar
Blue3y3
-
2012.06.14. 18:12
2
Ez tényleg jól néz ki! Főleg a vízalatti része :)
avatar
Athos
-
2012.06.14. 14:28
1
Klassz :O
Modern Bikkembergs öltöny
A Bikkembergs ezen terméke mindenképpen jó választás lehet ár/érték szempontból mindazoknak, akik egy jó minőségű, de mégsem hivalkodó megjelenéssel bíró öltönyt keresnek maguknak.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1986-ot egy negatĂ­v szimbĂłlummá vált katasztrĂłfa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyĂ©kolta be, az Ă©v egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplĂ©sĂ©vel pedig a Top Gun hĂłdĂ­totta a mozikat.