Konceptuális hotel megújuló energiákkal
Környezetbarát lenne a lebegő szálloda
7 hozzászólás
Kocsis Katica    2012.06.13

Egy olasz ipari formatervező, Michele Puzzolante alkotása az a luxusszálloda, ami nemcsak azért különleges, mert a víz tetején lebegne, hanem nagy fényérzékenységű napelemeinek köszönhetően képes lenne előállítani a számára szükséges energiát is. Puzzolate azt állítja, hogy az ő napelemes „Lebegő Szállodája” egzotikus partvonalak mentén közlekedhetne, így a vendégek nemcsak állandóan más és más helyen pihenhetnének, hanem az út során megfigyelhetnék a víz alatti élővilágot is.


Bár a számok nem támasztják alá, hogy a Lebegő Szálloda valóban önellátó lenne energiáját tekintve, Puzzolante koncepciója szerint sok minden múlik a festékkel érzékenyebbé tett napelemek beépítési módján és anyagán is. A szálloda magába foglalna két 15 mm vastag üvegszálas réteget, amit balsafával erősítenének meg. Közöttük így egy 30 centiméter széles vákuum képződne. Érdekes Puzzolante javaslata, mely szerint a napelemeket nemcsak a külső rétegekre kellene ráhelyezni, hanem a belsőkre is, így nemcsak a természetes fényt, hanem a mesterségeset is fel lehetne használni.


A 20 méter hosszú hotelt úgy tervezték, hogy 6 ember aludhasson kétágyas és kettő egyágyas szobákban. A szobák mindegyikéhez természetesen saját fürdőszoba tartozik. A 110 négyzetméteres belső tér a hálószobákon kívül tartalmazna még egy nagy közös étkezőt, egy konyhát, egy társalgót és egy hidat is. A külső faborítású fedélzetről nem hiányozhatna a forró vizes jakuzzi sem. Puzzolante állítása szerint a hotel legfontosabb megkülönböztető jegye egy víz alatt kapszula lenne, ami elég tágas 6 kanapé számára. E kapszulából 360 fokban körültekinthetünk és gyönyörködhetünk a tengeri élőlényekben.


A hajtómű működését és szerkezetét illetően, ami a legfontosabb része lenne az önellátásról szóló terveknek, még elég kevés részletről beszélhetünk. Az egyetlen biztos pont a tervben, hogy ezt a hotelt egy tengerparti járműnek és nem óceánjárónak tervezik. Ez az egy dolog már most bizonyos. Ez pedig egy alapvető fontosságú dolog az energiatermelésben.


A technológiai valóság kontinuumában a konceptuális dolgok nem mindig valósíthatóak meg és csupán a képzelet egy-egy szárnyalásai maradnak. Mégis Puzzolante úgy gondolja, hogy megéri időt áldozni a Lebegő Hotel megvalósítására: a látványtervek megmutatják, hogy a belső tervek már majdnem teljesen megvalósultak, a lakóegységek tökéletesen kialakítottak. Mindenesetre jó volna, ha valósággá válhatna a terv, mert nemcsak izgalmas és látványos épület lenne, de még hihetetlen módon környezetbarát is.

Kapcsolódó cikkek
Minden művész leghőbb vágya, hogy alkotásai láthatóak legyenek valahol, legyen az egy múzeum, egy park, vagy akár egy utca. Jason deCaires Taylor nem elégedett meg ezekkel: ő a tenger fenekén keltette életre szobrait.
Mindannyian láttunk már jó néhány furcsa alakú tengeralattjárót, de most valami olyasmiről van szó, amire bizonyára még a legtapasztaltabbak is rácsodálkoznak.
7,694,100 Huf / 24,900 Eur
16,562,400 Huf / 53,600 Eur
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Hennel Ádám a Fix HD magazin műsorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövőbeli tervekről.
avatar
Csili
-
2012.06.18. 18:28
7
na ezt kipróbálnám szivesen :)
avatar
Corall
-
2012.06.17. 19:48
6
tetszik!
avatar
Chris
-
2012.06.16. 18:42
5
Jó ötlet a napkollektor, mindenhol azt kéne használni, mert hosszútávon sokkal kifizetődőbb.
avatar
Florahh
-
2012.06.15. 19:25
4
Ez nagyon tetszik! Remélem megvalósul!
avatar
csegei
-
2012.06.14. 19:58
3
Szép! Csak kérdés megvalósul e!
avatar
Blue3y3
-
2012.06.14. 18:12
2
Ez tényleg jól néz ki! Főleg a vízalatti része :)
avatar
Athos
-
2012.06.14. 14:28
1
Klassz :O
Alkalmi D&G öltöny
Remek vétel az IOS kifutó kollekciójában található D&G öltöny, ami most akciós áron vihető.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy egy egész rovatot szentel a 20. század egyik legemlékezetesebb évtizedének, a legendás nyolcvanas éveknek.