Az X-faktorban befutott tehetsggel beszlgettnk
Kovts Vera nem sieti el els lemezt
Kocsis Katica    2012.08.27    34 hozzszls

Kováts Vera folyamatosan mosolyog és nevetgél az interjú alatt. Teljesen jól viseli az t körülölel nyüzsgést, ugyanakkor képes továbbra is két lábbal állni a Földön. szeret tinilány lenni és nem akar azonnal sztárrá válni. És ez nagyon tetszik benne. A Zara Hotelben találkoztunk vele, ahol az interjú után a profi fotósorozat készült az X-faktor tehetségérl. A Zara Hotel egyedi stílusa, a szecessziós és a modern bels tér igazán jól passzolt Vera sokszínségéhez.

Kovts Verval a Zara
Hotelben beszlgettnk (fotinkat Kiss Pter Attila
ksztette)
Kovts Verval a Zara Hotelben beszlgettnk (fotinkat Kiss Pter Attila ksztette)

Hogy érzed magad? Milyen volt a sminkelés?

Nagyon korán keltem ma, lehet, hogy azért, mert izgultam, hiszen már régen nem volt ilyen nagy interjúm. De egészen jó napom van. A sminkelést pedig nagyon élveztem, egyszeren imádom, mikor pingálnak, a hajamat csinálják és öltöztetnek. Az X-faktor alatt is sokat sminkeltek és azt is nagyon élveztem.

Hány ember dolgozott rajtad egyszerre az X-faktorban?

Volt úgy, hogy hárman is: valaki igazgatta a ruhámat, valaki a hajamat, közben pedig egy harmadik ember sminkelte a számat. De ezeket nagyon élveztem és bármikor máskor is tudnám csinálni.


Mennyi beleszólásod volt abba, hogy mit viselj, hogyan nézz ki?

Amit én nem akartam, azt nem kellett viselnem. Amikor azt mondtam, hogy ne legyen lila szám, akkor nem is volt lila szám. Általában mindig volt hat szett és három smink, amibl választhattam. Így soha nem volt olyan alkalom, hogy úgy mentem ki a színpadra, hogy nem éreztem jól magam abban, amiben voltam.

Melyik volt a kedvenc ruhád a msor alatt?

Ezt nagyon nehéz megmondani. Nagyon szerettem a fehér ruhámat, a piros, lógós farmernadrágot, de az utolsó adásokban megjelent piros tüllszoknyát is.

A hétköznapokban milyen stílusú ruhákat viselsz leginkább?

Brdzsekis típus vagyok, de nyáron, a nagy melegben ez nem igazán derül ki. Szeretem a lazább ruhákat, a rövidnadrágokat és egyszer pólókat sportcipvel. Persze otthon leginkább mezítláb vagyok, mert imádok cip nélkül lenni.


Az X-faktorban sokszor szerették volna rád sütni a cuki jelzt. Mennyire zavart ez téged?

Úgy gondolom, hogy nekem több oldalam van, de általában azért elmondható, hogy cuki vagyok. Szerintem ez nem baj, én szeretek ilyen lenni. A msor alatt ugyan megmutathattam egy keményebb oldalam is, azt még ugyan nem hitték el nekem, de valóban van egy ilyen részem is.

A msorban rengeteg mindent megtanultál. Mi az a legnagyobb dolog, amit a msortól kaptál?

Rengeteget változtam a msor alatt és a visszajelzések szerint jó irányba. Teljesen más voltam a msor eltt, mind öltözködésben, mind stílusban.

Elég gyorsan a köztudatba kerültél. Hogyan tudod kezelni a hirtelen jött sikert?

Ezt még én is tanulom. Nagyon nehezen tudom kezelni, mert sosem lehet tudni, hogy mit várnak el tlem valójában. Sokszor nem tudom, hogy érdemes-e megszólalnom, vagy jobb, ha hallgatok. Ezt mindig nagyon nehéz eldönteni. De szerencsére olyan még nem történt, hogy hibáztam volna e téren, tehát mindig akkor beszéltem, amikor kellett. Még nem tudtak bántani szerencsére.


A szüleid hogyan viszonyulnak ehhez az egészhez?

Szerintem jól viselik, bár vannak dolgok, amikben nem értünk egyet. Ezeket a dolgokat sokszor nehéz megbeszélni, de végül mindig az történik, ami a legjobb mindenkinek. De nagyon jó tudni, hogy örülnek annak, ami körülöttem történik. Sokszor bátorítottak is, mert én az elején egyáltalán nem akartam ezt az egészet, nagyon féltem. Nekem jó volt az a biztos közeg, amiben éltem: a barátaim, a család, az iskola. Akkor még a fürdszobában a fogkefének és a fogkrémnek énekeltem és ezzel teljesen elégedett is voltam. De végül egyre jobban éreztem magam a msorban, a társaság és a cél pedig folyamatosan vitt elre. Sok mindent magam mögött hagytam, sok minden megváltozott, sok embert megismertem, de most már minden jó így, ahogy van.

Azért a szüleid határozottan kijelentették, hogy elször tanulnod kell és majd csak utána jöhet az éneklés. Most Waldorfos vagy. Milyen iskola is ez pontosan?

Én erre vagyok a legbüszkébb: már óvodás korom óta Waldorfos vagyok Fóton. Ez egy nagyon érdekes iskola, a szóbeszédek ellenére nem csak sérült vagy nehezen kezelhet gyerekek járnak ide. Ebben az iskolában mindenkinek adnak esélyt, itt mindenki megkapja a lehetséget, hogy tanulhasson. Nagyon jó itt a társaság és érdekesek az órák is. Alapfokú mvészeti iskolaként üzemel, ezért nagyon sok kézmves foglalkozáson veszünk részt. Az iskola 13 évfolyamos, ezután érettségizünk.

Érettségi után hol tanulnál tovább?

Sokat gondolkozom ezen. Nagyon szeretem a színészetet és azzal is jó lenne egy kicsit komolyabban foglalkozni. Nem szeretnék rögtön érettségi után továbbtanulni, hanem inkább egy vagy két évig zenélnék, építeném a karrierem és csak utána jelentkeznék a Színmvészetire.


A karriered is ível szépen felfelé, hiszen már kijött az els dalod (Valahol vár) is. Milyen visszajelzéseket kaptál ezzel a számmal kapcsolatban?

Inkább rajongói körökbl kaptam visszajelzéseket. Az a helyzet, hogy én többre számítottam. Lehet, hogy túl naiv voltam, de nem ért el ez a dal olyan sikereket, amilyenekre vártam. Én nagyon szeretem ezt a számot és nagyon vártam, hogy kijöjjön. Szerettem volna, ha játsszák mondjuk a rádiókban, de úgy tnik, hogy itt sem nagyon megy. Viszont ezen felbuzdulva van pár olyan szám, amin dolgozok és érzem, hogy ezek már nagyon jók lesznek.

A Tükröm, tükröm betétdalát is te énekled. Miért épp téged kértek fel erre?

Igazából nagyon sokáig ellenálltam a dolognak. Ez a felkérés éppen akkor érkezett, mikor kikerültem a msorból, a kiadóm akkor ajánlotta fel ezt a lehetséget. Én pedig nem nagyon akartam eleinte és heteken át gyzködtek, míg végül belementem. Ma sem érzem 100%-ban jó döntésnek, hogy ezt elvállaltam, de jó volt ez így. Én most amúgy sem akarok hirtelen nagy sztár lenni, csak azt szeretném, ha lassan és biztosan menjek felfelé és késbb szakmailag is elismerjenek.

Ahhoz pedig kell majd egy saját lemez is. Ezzel hogyan haladsz és milyen stílusú hanganyagot szeretnél összeállítani?

Tervben van egy pár dalos CD. Szerencsére sikerült egy nagyon ers brigádot magam köré gyjtenem, így azt mondom, hogy ez a lemez már egy igen komoly munka lesz és már látom, hogy megy elre a dolog. De nem akarom elsietni, még fiatal vagyok és éppen ezért ráérek. Ha elkapkodom, akkor úgysem lesz olyan, amilyet én szeretnék. Stílusát illeten elég változatos lemez lesz gyors-lassú számokkal, szerelmes-nem szerelmes dalokkal, szomorúakkal egyaránt. Mindenféle hangulatú szám lesz rajta, de igazából a pop-rockos vonalat szeretném majd képviselni.


Nyilatkoztad, hogy nagyon szereted Tóth Gabit és Pinket. Mi vonz bennük?

Nem mondom azt, hogy k a példaképeim, de nagyon felnézek rájuk. k nagyon vagányak és valamit nagyon jól csinálnak. Persze azért, hála Istennek, másnak érzem magam, mint k. Én mosolygósabb, cukibb vagyok és persze kevésbé botrányos is. Viszont szeretem Tóth Gabiban azt, hogy bármit bevállal, szeretem a ruháit, a megjelenését. egy jelenség. nem hasonlít senkire. És ez az, amit én is szeretnék elérni. Most ezért öltözök minden nap máshogyan, egyik nap rocker vagyok, másik nap cuki lány. Most keresem még a saját stílusom, keresem azt, aki majd leszek.

Tóth Gabival körülbelül hasonló helyen is végeztetek a tehetségkutatókban. Te hogyan értékeled a saját, 5. helyezésed?

Én azt sem hittem volna, hogy bekerülök a legjobb tizenkett közé. Amikor pedig már ott voltam, akkor minden egyes dönt után sírva ugráltam, hogy Jézusom, én még mindig benn vagyok. És csak teltek folyamatosan a fordulók és hihetetlennek éreztem, hogy idáig eljutottam. Viszont ha most újracsinálhatnám az egészet, akkor kicsit komolyabban venném. De nem bántam meg, hogy így történt és ez az ötödik hely tökéletesen elég. Úgy gondolom, hogy ha hangi szempontok alapján történik ez a döntés, akkor nem is juthattam volna el eddig, mert annyira nem képzett a hangom. De lehet, hogy ha most indulnék, akár harmadik is lehetnék, viszont nem érzem magam olyan ersnek, hogy megnyerjek egy ilyen versenyt. De nem is ez a cél.

Hogy alakult a viszonyotok Nagy Feróval?

A Balatonnál álltunk egy mólón, jött egy hajó és kiszállt belle Feró. Én pedig csak rá nem számítottam, mindenki mást el tudtam volna képzelni mentoromnak, csak t nem. Két lányhoz meg egy kislányhoz beraktak egy ids rockert… Nem arról van szó, hogy nem szerettem vagy nem akartam vele dolgozni, inkább csak attól féltem, hogy vajon megértjük-e majd meg egymást. Egyszeren nem tudtam elképzelni. Nagyon meglepdtem. Viszont a verseny alatt nagyon jóban lettünk és én örültem, hogy hozzá kerültem. Ez is egyfajta kihívás volt, hogy összeszokjunk vele, hogy megértsük egymás világát. egy jó ember: mindig az volt az els kérdése hozzánk, hogy mi a helyzet a kis lelkünkkel. Próbált apáskodó lenni.


Az éneklésen és a színészkedésen kívül milyen más mvészeti ágak hoznak lázba?

Néha festegetek is. Vagy inkább firkálok fekete tussal. Ezzel nincs semmi célom, de nagyon megnyugtat, ellazít. Ilyenkor leülök, gyertyát gyújtok, füstölzök és zenét hallgatok.

Ha az éneklés mégsem sikerülne, akkor milyen szakmát választanál?

Mindig bele tudok kóstolni olyan dolgokba, mint például a sminkelés. A msor során sminkelés közben mindig kérdezgettem, hogy mit hogyan is kell pontosan. Stylist biztosan nem lennék, mert annyira nem vonzanak a ruhák. De a hajjal való foglalatoskodás is tetszik: a barátnimnek hosszú haja van, azokat mindig fonogatom. Viszont most a suli kapcsán kellett menni gyakorlatra is: három hétig beteg gyerekekkel foglalkoztam. No, ekkor például a gyógypedagógusi szakma is megtetszett. Persze a színészkedés is nagyon vonz: imádom játszani az eszemet, bohóckodni. Úgy gondolom, hogy bármit el tudnék játszani, persze nem tudom, hogy mennyire értenék hozzá, mert még semmiféle visszajelzést nem kaptam, de szívesen csinálnám ezt is. Ezenfelül a fotózás is érdekel: állandóan a kezemben van a gép. Leginkább embereket, a húgomat fotózom a Canon gépemmel.

Arról is hallottam, hogy szíveden viseled a gyerekek sorsát...

Az iskolai gyakorlat során én választhattam ki, hogy fogyatékosokhoz, öregekhez, vakokhoz vagy gyerekekhez menjek segíteni. Végül az óvoda mellett döntöttem és nem bántam meg, mert imádom a gyermekeket. Mindig is meg akartam érteni, hogy mi jár a fejükben. Rettenetesen különlegesek. Nagyon szerettem ott dolgozni e három hét alatt, etettük-itattuk, wc-re kísértük ket és részt vettünk a délutáni altatásban is.

Aurád alapján indigó gyermek vagy. Mit lehet errl tudni?

Ez azt jelenti, hogy akiknek ilyen szín aurája van, az általában gyógyítóként fogja élni az életét. Egyébként nagyon sok ilyen gyerek született 1999-2000 között. Szerintem a gyógyítás nagyon sok mindenben megnyilvánulhat ebbl a szempontból, én például szívesen gyógyítanék zenével. Volt például egy apuka, aki egyik levelében azt írta, hogy ha majd felnövök, akkor gyógyítsam meg az beteg, autista gyerekét. Én nem utasítottam el annak ellenére, hogy azt gondolom, hogy az autisták nem betegek.


Hasonlóan jelents dolog volt, mikor a Parlamentben énekelted a himnuszt. Milyen érzés volt ez?

Iszonyatosan izgultam. Ez egy diákolimpiai rendezvény volt, a díjazottak ültek ott. Remegett a lábam, pedig csak egy pár percrl volt szó, féltem attól, hogy elrontom a szöveget vagy a dallamot. De ennek ellenére nagyon jó élmény volt. Jólesett, hogy engem kértek fel erre.

A jövben még elég sokfelé láthatunk. Ha jól tudom, SP is szívesen dolgozna veled, illetve Nánási Pál is készített rólad egy fotósorozatot.

A Nánási Pál-féle fotózás egyik részrl port kavart, a másik részrl tetszett az embereknek. Igényes képeknek tartom ket, de a családom egyáltalán nem örült ennek a dolognak. Nekem egy álmom vált valóra, mikor a Nánási fotózott. És rendkívül könny volt vele dolgozni, mert gyorsan megértettem, amit gondolt, amit kért. SP-vel pedig eléggé futó kaland a történetünk: úgy volt, hogy ír nekem egy dalt, de végül ez nem jött össze, mert úgy gondolom, hogy van elég jó dalszerz körülöttem, ezért nem szükséges még t is terhelni ezzel. Talán a késbbiekben majd egy klippet csinálunk közösen.

avatar
Roxygirl
-
2013.05.06. 08:34
34
n gy olvastam hogy forgattak neki egy klippet :) kvncsi leszek!
avatar
szilvi49
-
2013.05.03. 19:30
33
ki kell hasznlni, mg fiatal vagy. A fiatalok a vilg, a legjobb akci is nekik szl :) http://redir.ec/kontaktlencse
avatar
wiksa
-
2013.03.15. 18:48
32
Mikor jn ki Vera lemeze? j dala??
avatar
salmon
-
2012.11.13. 20:13
31
Hha de hiperszexi lett a fotkon Vera!
avatar
Beyoncefs
-
2012.09.24. 21:57
30
paradise: n is hallottam mr lben s sztem jl nekelt.. te hol hallottad? mit nekelt?
avatar
paradise
-
2012.09.19. 17:49
29
Volt \"szerencsm\" lben hallani K. Vert, sajnos nekelni nem nagyon tud! De sznszkeds lehet jobb lenne neki, mert elg jl eljtssza hogy milyen j elad.
avatar
piroslabda
-
2012.09.12. 17:05
28
Ltom a nyafogst meg az elrugaszkodott lmodozst nem tudta kinni Vercska. Mg hogy sznszkedne? Mibl gondolja hogy jl menne neki? Ez egy hivats nem pedig egy kis dessg amibe belekstol aztn otthagyja!
avatar
gabesz21
-
2012.09.12. 15:23
27
Huszti: mintha csak rigatibi rta volna :D
avatar
Huszti
-
2012.09.12. 11:40
26
xD ezt facebookon talltam:

Norbert Siket
Olvastalak az online Trendben,
gy vagy igazbl Te rendben!
Kifaggatott az interj-lltmny,
Tled meg jtt a vlasz-szlltmny!

A sok beszdhez jttek a kpek,
Hogy megilletdjenek a npek,
Mert nagyon odatetted Magadat,
Erstve minden csillog szavadat!

Ez az interj jrt mr neknk,
Mostantl mginkbb szeretnk!
Fogadd sok mosollyal a bkokat,
Visszk a vllunkon a sznarany trnodat!

Aki ezt az interjt mr olvasta,
Az magrl ezutn elmondhatja:
\"-Kovts Vera szurkolja vagyok,
Az nbizalomtl Miatta duzzadok!!!\"!


:DDDD
avatar
horvath_tamas
-
2012.09.08. 18:28
25
kocsiskatica: Ha mr ilyen lehetsg addik akkor inkbb legyen hosszabb mint rvidebb :-)

H_T
avatar
Roxygirl
-
2012.09.07. 00:12
24
csumpi: melyikre gondoltl?
avatar
Lory
-
2012.09.04. 22:27
23
vgre egy hasznos cikk Verrl!!!! rlk! :)
avatar
csumpi
-
2012.09.04. 19:54
22
mikor lesz hallhato uj szama?
avatar
crazychick
-
2012.09.02. 22:29
21
Roxygirl: erre n is kvncsi volnk, sajnos a cikk nem trt ki ilyenekre.
avatar
lolly17
-
2012.09.01. 19:53
20
zsu: azrt nem jtsszk mert bn rossz a dal. nem tudom ki rta de n Vera helyben keresnk mst, aki tnyleg j dalt r neki nem ilyen tucatzent :S
avatar
Canga
-
2012.08.31. 21:40
19
sunshine: ebben igazad lehet, de ha mg nem rzi magt kszen r akkor jobb ha vr vele
avatar
Roxygirl
-
2012.08.30. 16:13
18
a kereszt divatbl van rajta vagy vallsos?
avatar
kocsiskatica
-
2012.08.30. 14:05
17
Kedves Shadow88! Kszi :) ltalban azrt nylnak gy el ezek az rsok, mert rdekes szemlyekkel ksztek interjt, akiktl nyilvnvalan rengeteg mindent meg lehet krdezni :)))

Kedves Lizzy! Szerintem Vera rajongi oldalra lenne rdemes rnod. Azt maga vezeti s minden levlre vlaszol :) n annyit tudok, hogy az interjn a sajt ruhiban kszltek a kpek, amiket maga vlogatott ssze. A fehr ruha pedig egy elg klnleges darab, Vera desanyja elrulta, hogy egy iparmvsz ltal tervezett, egyedi darabrl van sz.
avatar
Shadow88
-
2012.08.30. 13:33
16
Katica ezttal is j hosszt rt : D de megrte elolvasni ;)
avatar
lizzy
-
2012.08.29. 21:03
15
Szia Vera!

Nagyon tetszik az ltzkdsi stlusod :) Ha olvasod lgyszi vlaszolj: hol szoktl vsrolni? valaki kivlogatja neked a ruhidat vagy te dntd el hogy pl egy fellpsen mit viselsz?

kszii :)
Lizzy
avatar
Tompi
-
2012.08.29. 18:11
14
sz kpek!!!
avatar
bomber
-
2012.08.28. 22:26
13
17 ves Vera! s tlleg jk a kpek, remlem a lemezre nem kell sokat vrni.
avatar
Szandi
-
2012.08.28. 20:08
12
Annyira jk lettek a fotk! Vera egybknt hny ves? :)
avatar
Sloody
-
2012.08.28. 17:25
11
Tnyleg fantasztikus kpek! Grat Trendmagazin!

A \"Valahol Vr\" szerintem azrt nem lett sikeres mert ms vrtak az emberek. Vernak mr a versenyben is jobban lltak a lassabb szomorksabb szmok, ez pedig egy nagyon tini knny lett. De remlem az jak mr ms fajtk lesznek!
avatar
Barbie
-
2012.08.28. 15:05
10
Elll a szavam a kpektl! :)
avatar
Szeki
-
2012.08.28. 08:30
9
Szerintem ezek a valaha legjobb kpek Verrl! Az interj meg zsenilis :D
avatar
italianfashion
-
2012.08.28. 00:45
8
Pilta szemveg forever!

(csini a lny)
avatar
spearx
-
2012.08.27. 23:22
7
szexi kpek, grat jl toljtok csak gy tovbb
avatar
betty
-
2012.08.27. 22:25
6
gynyr :) fleg a fehr ruhs verzi ll jl neki
avatar
lacko
-
2012.08.27. 22:09
5
errl rt a velvet igaz? :D
Fekete YSL tska
A Yves Saint Laurent tökéletes választás azoknak, akik némi fiatalosságot és egyediséget szeretnének belevinni a ruhatárukba. Szó se róla, vannak rendkívül feltn termékeik, ahogy a most látható fekete táska is igencsak egyedi a hatalmas márkalogó hatására.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás eltti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az idszakban.