Beszlgets arrl, hogy milyen felnni a reflektorfnyben
Kristen Stewart kirakati lete
Kathrin Hudson/Elle Canada/Kristen Stewart Hungary/Trendmagazin    2012.11.29    118 hozzszls

Amikor Kristen Stewartról beszélünk, lehetetlen elkerülni a személyes élete körül kavargó problémák felemlegetését. Röviddel azeltt beszéltem a színésznvel, hogy azok a ma már hírhedt képek a nyilvánosságra kerültek a „nem igaz a szakítás pletykája” bizonyítékaként. Valójában igyekeztem kerülni a témát, nehogy halálos fenyegetéseket kapjak Twillight rajongóktól és a Twitter üzeneteket is megakadályozandó.

Felkészültem mindenre, amit mondani fogok... Stewart árulkodó nyomot hagy magáról, mieltt még bemutatkozhatnánk egymásnak. „Szia, Kat vagy? Kristen vagyok.” – mondja azon az összetéveszthetetlen monoton hangon Párizsból, a mobiltornyokon keresztül egyenesen a fülembe. Ez a nyom. Mert általában ez nem így megy.

A fotk a Twilight Saga:
Breaking Dawn Part II sajtkonferencijn kszltek
A fotk a Twilight Saga: Breaking Dawn Part II sajtkonferencijn kszltek

Általában egy sajtófnök felhív, hogy kiderítse, akarsz-e beszélni Ms. Stewarttal vagy más valakivel, aki elég híres ahhoz, hogy udvariatlanságnak tnjön a keresztnevén szólítani (annak ellenére, hogy mindig fiatalabbak nálad). Aztán a sajtófnök kapcsol téged az asszisztenshez, aki (bár errl nincs bizonyítékom, de gyakran van ez a képzetem) a celeb füléhez tartja a telefont, amíg beszéltek.

Úgy volt, hogy Stewart csak este tízkor fog visszahívni. De ahogy a nap lemegy a Twillightban, mi már a Balanciaga új illata, a Florabotanica arcának szerepérl, a középiskolai élet nehézségeirl, pitékrl beszélgetünk, és arról, hogyan tanult meg nem foglalkozni az interjúkkal.

Gratulálok, hogy a Forbes szerint te vagy a legjobban fizetett színészn. Hogyan méred a sikert?

Azok a Forbes listák rohadtul nagy baromságok. Most komolyan, nevetségesek. Maga a lista némileg igaz, de nincsenek benne fontos részletek - nem mintha annyira számítana... Én soha nem leszek az a fajta személy, aki egy hatalmas hegy méret pénzkupacon ül. A dolgok stagnálóvá válnak. De ha a sikeresség oldaláról nézzük, soha nem voltam nagyobb kihívás alatt. Teljes mértékben készen állok rá, hogy dolgozzak. Ha mindig tudom érezni, hogy olyan kihívások várnak rám, mint jelenleg is, akkor sikeresnek fogom érezni magamat.

Milyen érzés most, hogy a Twillight sorozat a végéhez közeledik?

A legtöbb projekt, amiben részt vettem, rövid volt. A Twillightnak négy éve vagyunk az rült megszállottjai, és értsd úgy, hogy teljesen megszállottjai ennek a projektnek, szóval ez megbocsájtható. A furcsa az, hogy azért kezdesz el egy projektet, hogy befejezd: el akarod mondani a történetet. De az, hogy négy évig eltart, figyelemre méltó. Szóval a megkönnyebbülés, amit okoz, még inkább érezhet. A Twillight-ot annyira közel érzem magamhoz, hogy azt el sem tudom mondani. Négy év… eddig tart a középiskola, érted?


Nagyon ambíciózusnak tnsz.

Amikor elkezdtem, az egész ötlet mögött csak annyi volt, hogy szerettem volna egy munkát. Felnéztem a szüleimre, és úgy gondoltam, hogy amit k csináltak, az nagyon klassz. Azt akartam, hogy a felnttek beszéljenek velem, és ez tényleg ebbl indult el.

Most már benne vagy a divat világában is. Mi vonz téged benne?

Az élet bármely területén találkozhatunk rokonlelkekkel. 15 éves voltam, mikor találkoztam Nic-kel (Nicholas Ghesquiere, a Balenciaga divatguruja - a szerk.). Amikor mondták, hogy a Balenciaga-t kellene népszersítenem magazinokban, azt mondtam, hha. Nem ismertem más dizájnerek nevét, csak ezt az egyet. Ez egy fura kapcsolat a divat és a színészek között. Nekem semmi közöm hozzá. Nem én csinálom a divatot.

Az én alkotási vágyamnak semmi köze a ruhákhoz. Engem a kreatív energiák érdekelnek, akkor is, ha semmi közöm hozzájuk. Ez annyira addiktív. Amikor egy kollekció felvonul a kifutón, egy történetet mesél el. Mint egy kisfilm.

Szerinted miért akarta Ghesquiere, hogy az illata arca legyél?

Találkozom rendezkkel és néha rögtön tudni. Megrázod valakinek a kezét és azt gondolod: „ Hha, nekünk együtt kell dolgoznunk!” valószínleg azt mondaná, hogy azért, mert rokonlelkek vagyunk (nevet).


Gyakran tnsz sajnálkozónak, amikor az alkalmi öltözködésedrl beszélnek. Mitl érzed jól magad?

Tényleg egy kicsit sajnálkozó vagyok az errl szóló interjúkban. Nem azért, mert bánnám. Annyira rohadtul jól érzem magam egy farmerban, ami jól áll. Patti Smithnek mindig van egy kabátszer valamije, amit megtarthatsz vagy 15 évig, és bármit felvehetsz alá. Most ezt a Balenciaga motoros kabátot nem tudom levenni. Az elmúlt hat hónapban minden repüls utamra ezt vettem fel, ebben aludtam. Nem hiszem, hogy bármikor is megunnám, hacsak nem hízom el (nevet).

Kate Moss egy stílus ikon, pedig gyakran sportcipt hord és farmert. Ez is csak személyi esztétika, mint annyi más.

Szeretem, ha tudok mozogni. Szeretek ersnek látszani. Utálom az olyan ruhákat, amikben nem lehet mozogni. A ruhák nagyon le tudnak húzni.

Vicces, hogy ersnek akarsz látszani, hiszen a lányok manapság kifinomultnak akarnak látszani, fleg tsarkakon.

Mindig úgy érzem, mintha gólyalábakon egyensúlyoznék, fleg sznyegen, amikor a rajongók között járkálok. Utálok föléjük tornyosulni. Ezért le is akarom venni azokat a cipket.

Dolgoztál már együtt néhány igazi lázadóval, mint Joan Jett. Neked mit jelent a lázadó szellem?

A nemrég a Hófehérben játszott szerepemmel kapcsolatban mindenki azt mondta, mindig ers szerepeket játszom, muszáj, hogy ers lánynak látsszak. Az igazság az, hogy ahogy kimondod, úgy fel is merül a kétség benned: „Persze, ers lány. Köszi”. Azt hiszem, ha a látásmódod egy kicsit is eltér másoktól, és van elég önbizalmad hozzá, hogy kiállj mellette, az a lázadó szellem.


Még az iskolában fedeztek fel. Szoktál találkozni azokkal a gyerekekkel?

Nem (nevet). Pedig szeretnék. Nem megszervezve. Csak felnni és találkozni velük, ezen az egészen kívül, az érdekes lenne. Az ördögbe is, igen! Csak úgy természetesen.

Azt mondod, hogy amibl élsz, az a legérdekesebb dolog benned. De milyen más dolog van még?

A munka egy érdekes dolog, mert minden arról szól. A legjobb barátaim, akik állandóan ösztönöznek engem, rendezk és színészek. Mindig azt mondják, hogy kellene egy filmet csinálnunk errl. Soha nem érzed igazán azt, hogy dolgozol, és azt sem érzed soha, hogy nem dolgozol. Egyébként szeretek zenélni – gitározom. Nem tudom… Mi érdekel téged?

Szeretek fzni.

Én is szeretek fzni. Valósággal a rabja vagyok.

Miket fzöl?

Szeretem az olasz ételeket és a régi jó amerikaiakat.

Szeretsz sütni?

Nem annyira. Piték sütésével kezdtem a fzést, de utáltam a kérges részüket. Soha nem tudtam jól csinálni. A sütés mögötti kémia túl rideg. Eltöltesz egy csomó idt vele, hogy süss valamit, és a végén, ha nem sikerül, az egész csak idpocsékolás volt. Tudod, az egész napomat ezzel a hülyeséggel töltöm. (nevet). Én vagyok a legbüszkébb és legarrogánsabb szakács. Le sem ülök, csak feltálalom az ételt és állok az asztal mellett, míg mindenki meg nem ette, és csak utána eszem.


Úgy tnik, szívesen beszélsz. Olvastam egy csomót arról, hogy emberek nehezményezik, hogy mindent harapófogóval kell kihúzni belled. Mit gondolsz?

Szerintem szörny, hogy az emberek félreértik a kényelmetlenségemet, mintha nem akarnék ott lenni. Pedig pont az ellenkezje, nekem nagyon is fontos. Nagyon szeretem csinálni. Nem várom el, hogy mindenki lazának látsszon, én sem akarok az lenni. Azt hiszem ez az ellentétes jelentése a lazának. De nem érdekel.

Mindig így volt?

rült módon nttem fel. Igazán nyers voltam és majdnem teljesen bezárkóztam. Azt hiszem sikerült megszabadulnom attól a rút tyúkszemtl, ami azeltt alakított engem. Most már sikerült túl lépnem a saját határaimon.

Valószínleg a legtöbb ember így éli meg a tinédzserkorszakból a felntté válást.

Én is azt hiszem. Most még inkább, mert mindenki foglalkozik vele. Egy bizonyos szinten senkit sem érdekel. Meg sem érinti. Ha csak bele nem nézel magadba, észre sem veszed. Néhány interjú energiájából rögtön tudni lehet, hogy teljesen lenéz engem, pedig még csak nem is ismer.

avatar
szittya
-
2013.01.26. 23:24
2369
- Ihatekristen

Nemtudom, szerintem nagyon szp n mg kariks szemmel, alapoz nlkl is.
Nem lttam filmvsznon, de a fotk alapjn szp.

Vannak szp negyvenes (60-as, 80-as) nk (frfiak szintgy) s csnya tizen-huszonvesek is, alkat krdse.
avatar
ihatekristen
-
2013.01.26. 22:44
2368
a negyvenes nk szebbek, mint ez a lnyka 22vesen
avatar
ihatekristen
-
2013.01.26. 22:43
2367
Kristen Stewart alkoholistnak tnik arcfestk nlkl

A Twilight sztrjnak, Kristen Stewartnak genetikai adottsga, hogy akrmennyit alszik, a szeme alatti hatalmas stt karikk nem tnnek el. A sminkese specilis alapozkbl elegytett szmra olyan korrektort, amellyel sajt maga is kpes elrejteni a nem kvnt tskkat. Kristen jl is teszi, ha mindennap hasznlja a kenct, mert nlkle gy nzne ki, mint egy idlt alkoholista.

cosmopolitan.hu
http://www.cosmopolitan.hu/Root/Shared/Pictures/2013/01/25/kristenw(608x403).png
avatar
fiorente
-
2013.01.26. 02:04
2366
j interj! :)
avatar
paradise
-
2013.01.21. 21:14
2365
n olyat is olvastam hogy csak a twilight miatt maradtak egytt a film vgig..
avatar
flashy2
-
2013.01.20. 01:33
2364
nem lehet tudni h mi az igazsg!
avatar
ihatekristen
-
2013.01.18. 21:31
2363
gyis visszaknyrgi magt a ttog nyomi.. Rob nlkl senki se kvncsi r
avatar
one_girl
-
2013.01.17. 22:01
2362
sajnlom ket :(
avatar
hottie
-
2013.01.14. 22:41
2360
1-2t beszedhet :( a frnya kritikusoknak semmi se j..
avatar
bigmaster
-
2013.01.13. 21:39
2359
Pnikra semmi ok. Nem fogjk megkldeni az Alkonyatot.
Le van zsrozva minden.
avatar
Kristen17
-
2013.01.13. 19:42
2357
bringa: Mindig riogatnak vele, de eddig sose trtnt meg.
avatar
bringa
-
2013.01.11. 19:58
2356
Robert Pattinson s Kristen Stewart nem valszn, hogy nagyon rlt annak, hogy az Alkonyat - Hajnalhasads 2 kapta a legtbb jellst (10 kategriban 11-et gyjttt be) az Arany Mlna-djnl. Nem ppen a dicssg tblja ez nekik sem. Vajon mi trtnt, hogy idig jutottunk? A sznszi teljestmny volt kiss gyenge, vagy a rendezs, esetleg a trtnetbl volt mr elg? Ki, melyikre szavaz?
avatar
Kristen17
-
2013.01.08. 20:19
2355
hottie: ez olyan j! :) Zathurbl van igaz?

n mikor leszek mr Kstew-Pro? :(
avatar
Nora16
-
2013.01.05. 21:13
2354
linda92 ezt hogy gondolod? itt a tbbsg mst akar, akkor mirt legyen gy ahogy te szeretnd? :S
avatar
sophie
-
2013.01.03. 18:08
2353
linda92: nehezen brnm elkpzelni hogy petcival brmit el lehetne rni! :) de miirt zavar ez?
avatar
flashy2
-
2013.01.02. 16:46
2352
nagyon boldog j vet dm! s minden kedves frumtrsnak! :)
avatar
hottie
-
2013.01.01. 21:19
2351
j lett anntwilight :)))

buk!!!!

avatar
anntwilight
-
2013.01.01. 04:07
2350


:) n csinltam
avatar
sly
-
2012.12.31. 20:39
2349
avatar
Szeki
-
2012.12.31. 17:02
2348
Linda: itt nem sokan rnnak ilyet al :)
avatar
linda92
-
2012.12.31. 07:44
2347
.... n csinlhatok petcit is akr :)) ki rn al,?
avatar
linda92
-
2012.12.31. 07:44
2346
... de mr ide rja mindenki az zeneteit? mshova nem lehetne.......? ezzel legitimljtok ezt a szjttogats cafkt :S ...... j lenne jvre egy KS mentes v........ :) na dm? nem lehetne h j kedvenc utn nzz......?? :P
avatar
Zelda
-
2012.12.30. 23:13
2345
Magyon nagyon boldog j vet kvnok Neked dm!! :))
Sok szeretettel:
Zelda
avatar
petra19
-
2012.12.30. 16:33
2344
Nagyon boldog j vet kvnok dm! remlem lesz majd j cikk? :)
avatar
panna
-
2012.12.27. 21:46
2343
Hell dm!
Remlem olvasod az zeneteinket! :$
Kellemes nnepeket s nagyon boldog j vet kvnok!!
panna
avatar
evita
-
2012.12.26. 23:20
2342
kellemes nnepeket!
avatar
sunshine
-
2012.12.26. 21:31
2341
dm!
Kldk egy lngocskt szvem melegbl,
elviszi egy angyal, ki eljn az gbl.
Fledbe sgja, mit szvembl kvnok,
de lerom n is: Szp Boldog Karcsonyt!

:)) sunshine
avatar
Walther
-
2012.12.26. 16:50
2340
Boldog Karcsonyt!
Prmium Salvatore Ferragamo utaztska

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.