Beszlgets arrl, hogy milyen felnni a reflektorfnyben
Kristen Stewart kirakati lete
Kathrin Hudson/Elle Canada/Kristen Stewart Hungary/Trendmagazin    2012.11.29    118 hozzszls

Amikor Kristen Stewartról beszélünk, lehetetlen elkerülni a személyes élete körül kavargó problémák felemlegetését. Röviddel azeltt beszéltem a színésznvel, hogy azok a ma már hírhedt képek a nyilvánosságra kerültek a „nem igaz a szakítás pletykája” bizonyítékaként. Valójában igyekeztem kerülni a témát, nehogy halálos fenyegetéseket kapjak Twillight rajongóktól és a Twitter üzeneteket is megakadályozandó.

Felkészültem mindenre, amit mondani fogok... Stewart árulkodó nyomot hagy magáról, mieltt még bemutatkozhatnánk egymásnak. „Szia, Kat vagy? Kristen vagyok.” – mondja azon az összetéveszthetetlen monoton hangon Párizsból, a mobiltornyokon keresztül egyenesen a fülembe. Ez a nyom. Mert általában ez nem így megy.

A fotk a Twilight Saga:
Breaking Dawn Part II sajtkonferencijn kszltek
A fotk a Twilight Saga: Breaking Dawn Part II sajtkonferencijn kszltek

Általában egy sajtófnök felhív, hogy kiderítse, akarsz-e beszélni Ms. Stewarttal vagy más valakivel, aki elég híres ahhoz, hogy udvariatlanságnak tnjön a keresztnevén szólítani (annak ellenére, hogy mindig fiatalabbak nálad). Aztán a sajtófnök kapcsol téged az asszisztenshez, aki (bár errl nincs bizonyítékom, de gyakran van ez a képzetem) a celeb füléhez tartja a telefont, amíg beszéltek.

Úgy volt, hogy Stewart csak este tízkor fog visszahívni. De ahogy a nap lemegy a Twillightban, mi már a Balanciaga új illata, a Florabotanica arcának szerepérl, a középiskolai élet nehézségeirl, pitékrl beszélgetünk, és arról, hogyan tanult meg nem foglalkozni az interjúkkal.

Gratulálok, hogy a Forbes szerint te vagy a legjobban fizetett színészn. Hogyan méred a sikert?

Azok a Forbes listák rohadtul nagy baromságok. Most komolyan, nevetségesek. Maga a lista némileg igaz, de nincsenek benne fontos részletek - nem mintha annyira számítana... Én soha nem leszek az a fajta személy, aki egy hatalmas hegy méret pénzkupacon ül. A dolgok stagnálóvá válnak. De ha a sikeresség oldaláról nézzük, soha nem voltam nagyobb kihívás alatt. Teljes mértékben készen állok rá, hogy dolgozzak. Ha mindig tudom érezni, hogy olyan kihívások várnak rám, mint jelenleg is, akkor sikeresnek fogom érezni magamat.

Milyen érzés most, hogy a Twillight sorozat a végéhez közeledik?

A legtöbb projekt, amiben részt vettem, rövid volt. A Twillightnak négy éve vagyunk az rült megszállottjai, és értsd úgy, hogy teljesen megszállottjai ennek a projektnek, szóval ez megbocsájtható. A furcsa az, hogy azért kezdesz el egy projektet, hogy befejezd: el akarod mondani a történetet. De az, hogy négy évig eltart, figyelemre méltó. Szóval a megkönnyebbülés, amit okoz, még inkább érezhet. A Twillight-ot annyira közel érzem magamhoz, hogy azt el sem tudom mondani. Négy év… eddig tart a középiskola, érted?


Nagyon ambíciózusnak tnsz.

Amikor elkezdtem, az egész ötlet mögött csak annyi volt, hogy szerettem volna egy munkát. Felnéztem a szüleimre, és úgy gondoltam, hogy amit k csináltak, az nagyon klassz. Azt akartam, hogy a felnttek beszéljenek velem, és ez tényleg ebbl indult el.

Most már benne vagy a divat világában is. Mi vonz téged benne?

Az élet bármely területén találkozhatunk rokonlelkekkel. 15 éves voltam, mikor találkoztam Nic-kel (Nicholas Ghesquiere, a Balenciaga divatguruja - a szerk.). Amikor mondták, hogy a Balenciaga-t kellene népszersítenem magazinokban, azt mondtam, hha. Nem ismertem más dizájnerek nevét, csak ezt az egyet. Ez egy fura kapcsolat a divat és a színészek között. Nekem semmi közöm hozzá. Nem én csinálom a divatot.

Az én alkotási vágyamnak semmi köze a ruhákhoz. Engem a kreatív energiák érdekelnek, akkor is, ha semmi közöm hozzájuk. Ez annyira addiktív. Amikor egy kollekció felvonul a kifutón, egy történetet mesél el. Mint egy kisfilm.

Szerinted miért akarta Ghesquiere, hogy az illata arca legyél?

Találkozom rendezkkel és néha rögtön tudni. Megrázod valakinek a kezét és azt gondolod: „ Hha, nekünk együtt kell dolgoznunk!” valószínleg azt mondaná, hogy azért, mert rokonlelkek vagyunk (nevet).


Gyakran tnsz sajnálkozónak, amikor az alkalmi öltözködésedrl beszélnek. Mitl érzed jól magad?

Tényleg egy kicsit sajnálkozó vagyok az errl szóló interjúkban. Nem azért, mert bánnám. Annyira rohadtul jól érzem magam egy farmerban, ami jól áll. Patti Smithnek mindig van egy kabátszer valamije, amit megtarthatsz vagy 15 évig, és bármit felvehetsz alá. Most ezt a Balenciaga motoros kabátot nem tudom levenni. Az elmúlt hat hónapban minden repüls utamra ezt vettem fel, ebben aludtam. Nem hiszem, hogy bármikor is megunnám, hacsak nem hízom el (nevet).

Kate Moss egy stílus ikon, pedig gyakran sportcipt hord és farmert. Ez is csak személyi esztétika, mint annyi más.

Szeretem, ha tudok mozogni. Szeretek ersnek látszani. Utálom az olyan ruhákat, amikben nem lehet mozogni. A ruhák nagyon le tudnak húzni.

Vicces, hogy ersnek akarsz látszani, hiszen a lányok manapság kifinomultnak akarnak látszani, fleg tsarkakon.

Mindig úgy érzem, mintha gólyalábakon egyensúlyoznék, fleg sznyegen, amikor a rajongók között járkálok. Utálok föléjük tornyosulni. Ezért le is akarom venni azokat a cipket.

Dolgoztál már együtt néhány igazi lázadóval, mint Joan Jett. Neked mit jelent a lázadó szellem?

A nemrég a Hófehérben játszott szerepemmel kapcsolatban mindenki azt mondta, mindig ers szerepeket játszom, muszáj, hogy ers lánynak látsszak. Az igazság az, hogy ahogy kimondod, úgy fel is merül a kétség benned: „Persze, ers lány. Köszi”. Azt hiszem, ha a látásmódod egy kicsit is eltér másoktól, és van elég önbizalmad hozzá, hogy kiállj mellette, az a lázadó szellem.


Még az iskolában fedeztek fel. Szoktál találkozni azokkal a gyerekekkel?

Nem (nevet). Pedig szeretnék. Nem megszervezve. Csak felnni és találkozni velük, ezen az egészen kívül, az érdekes lenne. Az ördögbe is, igen! Csak úgy természetesen.

Azt mondod, hogy amibl élsz, az a legérdekesebb dolog benned. De milyen más dolog van még?

A munka egy érdekes dolog, mert minden arról szól. A legjobb barátaim, akik állandóan ösztönöznek engem, rendezk és színészek. Mindig azt mondják, hogy kellene egy filmet csinálnunk errl. Soha nem érzed igazán azt, hogy dolgozol, és azt sem érzed soha, hogy nem dolgozol. Egyébként szeretek zenélni – gitározom. Nem tudom… Mi érdekel téged?

Szeretek fzni.

Én is szeretek fzni. Valósággal a rabja vagyok.

Miket fzöl?

Szeretem az olasz ételeket és a régi jó amerikaiakat.

Szeretsz sütni?

Nem annyira. Piték sütésével kezdtem a fzést, de utáltam a kérges részüket. Soha nem tudtam jól csinálni. A sütés mögötti kémia túl rideg. Eltöltesz egy csomó idt vele, hogy süss valamit, és a végén, ha nem sikerül, az egész csak idpocsékolás volt. Tudod, az egész napomat ezzel a hülyeséggel töltöm. (nevet). Én vagyok a legbüszkébb és legarrogánsabb szakács. Le sem ülök, csak feltálalom az ételt és állok az asztal mellett, míg mindenki meg nem ette, és csak utána eszem.


Úgy tnik, szívesen beszélsz. Olvastam egy csomót arról, hogy emberek nehezményezik, hogy mindent harapófogóval kell kihúzni belled. Mit gondolsz?

Szerintem szörny, hogy az emberek félreértik a kényelmetlenségemet, mintha nem akarnék ott lenni. Pedig pont az ellenkezje, nekem nagyon is fontos. Nagyon szeretem csinálni. Nem várom el, hogy mindenki lazának látsszon, én sem akarok az lenni. Azt hiszem ez az ellentétes jelentése a lazának. De nem érdekel.

Mindig így volt?

rült módon nttem fel. Igazán nyers voltam és majdnem teljesen bezárkóztam. Azt hiszem sikerült megszabadulnom attól a rút tyúkszemtl, ami azeltt alakított engem. Most már sikerült túl lépnem a saját határaimon.

Valószínleg a legtöbb ember így éli meg a tinédzserkorszakból a felntté válást.

Én is azt hiszem. Most még inkább, mert mindenki foglalkozik vele. Egy bizonyos szinten senkit sem érdekel. Meg sem érinti. Ha csak bele nem nézel magadba, észre sem veszed. Néhány interjú energiájából rögtön tudni lehet, hogy teljesen lenéz engem, pedig még csak nem is ismer.

avatar
Orange
-
2012.12.25. 17:56
2339
Boldog Karcsonyt dm s mindenki! :)
avatar
szelina
-
2012.12.25. 14:24
2338
Boldog, bks nneoeket kvnok! <3
avatar
Monika90
-
2012.12.24. 23:56
2337
avatar
tSas
-
2012.12.24. 23:54
2336
Boldogat! remlem mindenkinl ott az Apple a fa alatt :DD
avatar
Bonanza
-
2012.12.24. 23:54
2335
Boldog Karit dm s mindenki!
avatar
lottix
-
2012.12.24. 22:33
2334
szia dm! remlem olvasod :) boldog karcsonyt kvnok!! :) lottix
avatar
Beyoncefs
-
2012.12.24. 17:22
2333
nagyon boldog nnepeket!!! :)
avatar
andy
-
2012.12.24. 15:16
2332
Boldog Karcsonyt dm! :)))
avatar
Kristen17
-
2012.12.23. 20:06
2331
Nektek nem tnik fel hogy Kristent mindig kicikizik? Brhogy is ltzik, nem j az nem j ez.. rdekes..
avatar
szundi
-
2012.12.19. 22:00
2330
luccia: ez a ruha milyen rosszul all neki :S nincs stylist v mi?
avatar
panna
-
2012.12.18. 21:06
2329
az a cip tnyleg nagyobb :o
avatar
luccia
-
2012.12.15. 22:09
2328
risi ez a cip, Kristen!

Manhattan – Kristen Stewart (22) nemrg arrl panaszkodott, utlja a nyilvnos megjelenseket, pedig egy-egy j rzkkel megvlasztott ruha vagy megfelel mret cip sokat segthetne abban, hogy jl rezze magt.
Hirdets

Az Alkonyat Bellja j filmje, a Jack Kerouac kultikus ton cm knyvbl kszlt alkots New York-i bemutatjn nylt ismt mell. Legalbb kt szmmal nagyobb tsarkja lpten-nyomon megtrflta, ltvnyosan kacszott a vrs sznyegen, s az sszkpen az sem segtett, hogy a kanadai divattervez, Erdem mhelybl kikerlt vajszn-rzss csipke-damaszt ruhakltemny mell elfelejtett hajat mosni.http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/oriasi-ez-a-cipo-kristen-2124753
avatar
Florahh
-
2012.12.12. 23:50
2327
J olvasni egy ilyen interjt! :) Legyen tbb is, j!?
avatar
betty
-
2012.12.10. 21:59
2326
kicsit meglepdhetett mikor beleszlt Kris :)
avatar
NCannon
-
2012.12.07. 23:03
2325
Csili : a Twilightbl beml pnzmennyisg utn brki mondhatna ilyen \"nagy szavakat\" ...
avatar
Csili
-
2012.12.07. 09:45
2324
Szaboerika: szvsz azt akarta mondani ezzel h t nem a pnz mozgatja ha filmezik :)
avatar
bigyo92
-
2012.12.05. 19:51
2323
zsfii legkzelebb egy fott lcci :)
avatar
lovelyrekus
-
2012.12.05. 13:54
2322
„Szia, Kat vagy? Kristen vagyok.”

Micsoda egyszersg! Ez nagyon tetszett! :) Az egsz interj jl sikerlt!
avatar
biropeti
-
2012.12.03. 18:55
2321
notimpressed: ilyet hol olvastl? Nem hinnm hogy lenne olyan K.S. film amit utlna. :)
avatar
bigmaster
-
2012.12.03. 15:27
2320
ne legyetek naivak
a Bellalny rajongk majd megjelennek
s egyre tbben lesznek
ezrt a cikkek sem felednek
avatar
betty
-
2012.12.02. 21:13
2319
ez eddigi legjobb cikk amit vele olvastam, koszike :) :)
avatar
Riddick
-
2012.12.01. 23:54
2318
Nekem nem gy tnik hogy annyira kinylt volna. --- Brutlisan introvertlt, nem lehet knny eset. ---
avatar
Tompi
-
2012.12.01. 13:00
2317
Zsofi: mskor dvzld a nevnkben s krdezd meg :D ennyi!
avatar
Tompi
-
2012.12.01. 13:00
2316
Pitk :D :D
avatar
Kristen17
-
2012.12.01. 12:14
2315
Kristen vgre pontott tett az -re! Jobb interjt nem olvastam mg vele! Kszi!!
avatar
tofi
-
2012.11.30. 16:17
2314
brom kristent hogy ilyen szinte! kicsit fradtnak tnik :$
avatar
szaboerika
-
2012.11.30. 11:50
2313
Hy!
Nem rtem mit jelent az hogy

\"n soha nem leszek az a fajta szemly, aki egy hatalmas hegy mret pnzkupacon l. A dolgok stagnlv vlnak.\"

Tudtommal keres a legtbbet, akkor hogy is van ez? Ez a csaj annyira fura. Nem tudom mire vlni ezeket a nyilatkozatait. Olyan lszent.
avatar
Bellagirl
-
2012.11.30. 11:36
2312
Tetszik az interj! :) nem is tudtam hogy szeret fzni! :O azt gondoltam ilyenekre vgkpp nincs szabadideje.
Fiatalos D&G zak
A sok fényes, feltn dizájnerzakó között szükségünk lehet visszafogottabb darabokra is, amiket sokféle ruhával párosíthatunk. Ilyen ez a sötétkék D&G sportzakó is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise fszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.