Nem csupán boldogabbak, de a munkájukban is sikeresebbek
Kutatás igazolja a gazdagok boldogságát
2 hozzászólás
Munkatársunktól    2014.06.30

Gyakran halljuk, hogy a vagyon nem tesz boldogabbá­, ám egy most megjelent kutatás pontosan ennek ellenkezőjét bizonyítja, miszerint a boldogság hányadosa szignifikánsan nő, amennyiben valakinek a vagyona növekszik. A Spectrum csoport által kiadott részletes felmérés kimutatta, hogy az olyan személyek, akiknek a nettó vagyona 5 millió dollár felett van, sokkal eltökéltebbek a munkájukban, és az életben is, mint azok, akik nettó vagyona kevesebb, mint 100 ezer dollár.


Korábban már kutatások is - melyek a milliomosok munkáját vizsgálták - hasonló következtetésre jutottak. Az 5 millió dollár vagyonnal rendelkező emberek 53%­-a sokkal elégedettebb a munkájával, mint azok, akiknek csak 100 ezer dollárnyi vagyonuk van­ utóbbi esetben ugyanis csak 21%­-uk volt elégedett. Nem csupán a munkán látszik meg mindez, ugyanis a multimilliomosok a magánéletben is sokkal boldogabbak. A dollármilliomosok mindegyike úgy nyilatkozott, hogy tökéletesen meg van elégedve a házasságával. Ez pedig jóval jobb eredmény ahhoz képest, hogy az éppen tehetőseknek csupán a 45%­-a érez ugyanígy a házasságával kapcsolatban. A gyermekekkel kapcsolatban is hasonló a helyzet, 59%­-a kielégítő kapcsolatban áll a gyermekeivel, míg a kevésbé tehetőseknek csupán az 52%­-a értékel így. A kutatások végül azt is megállapították, hogy a tehetősebbek jobban törődnek a gyermekeikkel való kapcsolat ápolásával.

avatar
tSas
-
2014.08.19. 00:07
2
Micsoda meglepetés :D
avatar
ravidzsor
-
2014.08.17. 16:21
1
Ehhez kutatás kellett, hogy igazolja? Damn...
Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny
Mi lehet jobb egy Dolce&Gabbana öltönynél? Egy Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny!

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet viselő konferencia és beszélgetés, melynek legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.