Trendmagazin

Kutya egy divat ez...

luxus kutyamódra

2010.07.07 | Szabó Adrienn

Nem is gondolnánk, hogy kis kedvencünk még divatosabban flangálhat, mint mi, ugyanis a kreativitás végtelen határát súrolja a kutyadivat. A kiskabátkákon és kutyacipőkön már rég túlszárnyalt a tervezők képzelete, ma már az esküvői divat, a fejfedők, lábbelik teljes skálája megtalálható az ebek ruhatárában és akkor még nem is beszéltünk a kutya-lakokról és egyéb kiegészítőkről.


Aki nem kényeztette volna eléggé kedvencét, most megteheti, mert olyan hajmeresztő csodakellékeket tárunk fel a kedves olvasók előtt, aminek nem fognak tudni ellenállni. A kifinomult ízlésű kutyusoknak ugyanis már az sem mindegy, hogy miből adjuk a várva várt jutalom falatot. Az egyik hazai gyártó és forgalmazó a KOTI Dog Fashion, már előállt a legkülönbözőbb jutalomfalat tartó szütyőkkel. Természetesen az alap ruhatárat is feltölthetjük, ugyanis a  kutyusok most megtalálják a széles áruskálán a nekik legmegfelelőbb darabokat. Követhetik a gazdi stílusát, akár ők is lehetnek, elegáns üzletasszonyok, menő rapperek, tündéri kis balerinák, vérbeli rockerek, nagyvilági dívák vagy a military kemény katonái. A leopárd mintát illetően például, megállapíthatjuk, hogy a kutyusok tökéletesen követhetik gazdijukat a divatban. A kis masnikat és kiegészítőket sem felejtették ám el, kislányoknak bő színválasztékban tűzhetünk masnit a bundájába, kisfiúknak köthetünk kis kendőt a nyakukba.

Hogyan is maradhatna el a luxuslakosztály? Kutyusunk miért ne lakhatna a legkomfortosabb, játékokkal felszerelt csodapiramisban, ami még esztétikailag is kellemesebb látvány a lakásban, mint egy kosár, adott esetben egy doboz.


Ha pedig rettegnénk a várva várt nagy naptól, lesz aki elkísérjen az oltárhoz, méghozzá ki más, mint hűn szeretett védelmező ölebünk. Az aprócska négylábú koszorúslányok és fiúk megtalálják a pont nekik való darabokat. A lánykák felvehetik a helyes kis tütüket és persze nem csak a finom hölgyeknek jut szerep az esküvőn, gentlemant faraghatunk kedvencünkből egy elegáns kis zakóval, vagy akár az azt kiegészítő csokornyakkendővel. Azonban ma már nem csak az emberek életében jön el a nagy nap, sokan szerveznek a kutyusoknak is esküvőt, akik óriási élvezettel tipegnek a finom kelmékből készített elegáns darabokban, majd óriási élvezettel vetik bele magukat tappancsig az édességek és kutyaropik tömérdek mennyiségű választékába.


Most sokan azt gondolják, hogy a gazdik meghibbantak, vagy nincs jobb dologra költeni a pénzt! Hát akkor, aki igazán meghibbant, az kérem tisztelettel többek közt Marc Jacobs Úr, a Louis Vuitton creative directora és Frida Giannini a Gucci igazgatóasszonya. Nos a kutyadivatnak ugyan ők a kifinomult, letisztult és kicsit konzervatívabb irányvonalát követik, de, ha ők nem diktálnának, a többiek nem követnék őket ütős ötletekkel. Szerintem köszönhetünk nekik, aki bolondságnak tartja, az a mókát-kacagást köszönheti, aki pedig támogatja a nagyszerű kutyaholmikat, az a széles választékú, remek áruért lehet hálás.


De kicsit térjünk ki bővebben a roppant ízléses és esztétikus Louis Vuitton és Gucci kutyahordozókra, pórázakra, nyakörvekre és hámokra. A Gucci olyan kényelmes kistáskákkal szolgál, melyben az ebek jól érzik magukat és nekünk is egy teljesen hétköznapi viseletet biztosít. Fontos a megjelenés, egy hagyományos kutyatáska nem azt a hatást kelti, mint egy Gucci táska. Persze a kis csecse-becsék sem maradhattak ki a kollekcióból, a kis csontos és szívecskés fityegővel díszített nyakörvek és a külön kapható csupa swarovskis biléták is ott díszelegnek a kínálat darabjai közt. A Louis Vuitton divatház is kedvez a kedvenceknek, ráadásul észre se venni, hogy egy kutyatáskában cipelünk egy szőrös kis vakarcsot, mert oly annyira a hétköznapi megszokott Louis Vuitton táskákra hasonlít a kutyahordozó, hogy könnyedén összetéveszthető egy női kézitáskával. Oh, és hát meg ne feledkezzünk a tündéri, kis masnis, Louis Vuitton monogrammal ellátott nyakörvekről se. Persze a masni egy egyszerű mozdulattal lecsatolható, így hordhatja egy kisfiú kutyus is. Ha a megszokott luxust felhagyva kedvencünk elkóborolni készülne, nincs semmi gond, ugyanis a nyakörvet ellátták egy gravíroztatható kis bilétával, melyre könnyedén felvihetjük a luxusmárka négylábú, bundás kis képviselőjének az adatait.

Remélhetőleg azért az ebek nem törnek a divat világ uralmára.