Többségük 35 évnél fiatalabb
Lengyelek százezrei mennének Nyugatra
0 hozzászólás
MTI/TM    2014.12.03

Mintegy 700 ezer lengyel biztosra veszi, hogy munkavállalás céljából jövőre kivándorol, csatlakozva így az utóbbi években már kiutazott 2,3 milliónyi honfitársához. Egy további, mintegy 2,8 milliónyi csoport pedig komolyan fontolgatja a kivándorlást - közölte kedden a wpolityce.pl lengyel hírportál.

A lap hírportálján közzétett anyag a Work Service nemzetközi munkaközvetítő cég megrendelésére készült felmérést idézve azt írja, az emigrációra készen állók döntő többsége (84 százaléka) a jobb megélhetés érdekében hagyná el hazáját.

A Work Service számára készített felmérés szerint a kivándorolni készülők 75 százaléka 35 évnél fiatalabb, 31 százaléka végző diák. Ez megegyezik az idézett cikk észrevételével, miszerint Lengyelországot leginkább a fiatalok hagyják el. A 2,3 millió eddig kivándorolt lengyel közül 1,4 millióan 39 év alattiak, beleértve a 230 ezernyi, egész családjukkal együtt áttelepült - vagyis vélhetően többé haza nem térő - 15 éven aluliakat.

A fenti cikk egy másik kutatást is idéz, melyet Krystyna Iglicka-Okolska migrációval foglalkozó professzor végzett. Eszerint a következő 5 évben 500-800 ezernyi fiatalember hagyhatja el véglegesen Lengyelországot. Ennek fő oka, hogy a fiatalok többsége úgy látja, csak külföldön tudna megélni, családot alapítani, lakáshoz jutni.

A Work Service felmérése szerint a kivándorolni szándékozók többsége (83 százaléka) az uniós tagországokba menne ki, legnagyobb részük Németországba (26 százalék), az Egyesült Királyságba (24 százalék), illetve Hollandiába (23 százalék) vándorolna ki.

Kétrétegű Energie pulcsi
Többen kértétek, hogy szerepeljenek mellények is a ruhák között. Mellények? Mutatok jobbat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.