Többségük 35 évnél fiatalabb
Lengyelek százezrei mennének Nyugatra
0 hozzászólás
MTI/TM    2014.12.03

Mintegy 700 ezer lengyel biztosra veszi, hogy munkavállalás céljából jövőre kivándorol, csatlakozva így az utóbbi években már kiutazott 2,3 milliónyi honfitársához. Egy további, mintegy 2,8 milliónyi csoport pedig komolyan fontolgatja a kivándorlást - közölte kedden a wpolityce.pl lengyel hírportál.

A lap hírportálján közzétett anyag a Work Service nemzetközi munkaközvetítő cég megrendelésére készült felmérést idézve azt írja, az emigrációra készen állók döntő többsége (84 százaléka) a jobb megélhetés érdekében hagyná el hazáját.

A Work Service számára készített felmérés szerint a kivándorolni készülők 75 százaléka 35 évnél fiatalabb, 31 százaléka végző diák. Ez megegyezik az idézett cikk észrevételével, miszerint Lengyelországot leginkább a fiatalok hagyják el. A 2,3 millió eddig kivándorolt lengyel közül 1,4 millióan 39 év alattiak, beleértve a 230 ezernyi, egész családjukkal együtt áttelepült - vagyis vélhetően többé haza nem térő - 15 éven aluliakat.

A fenti cikk egy másik kutatást is idéz, melyet Krystyna Iglicka-Okolska migrációval foglalkozó professzor végzett. Eszerint a következő 5 évben 500-800 ezernyi fiatalember hagyhatja el véglegesen Lengyelországot. Ennek fő oka, hogy a fiatalok többsége úgy látja, csak külföldön tudna megélni, családot alapítani, lakáshoz jutni.

A Work Service felmérése szerint a kivándorolni szándékozók többsége (83 százaléka) az uniós tagországokba menne ki, legnagyobb részük Németországba (26 százalék), az Egyesült Királyságba (24 százalék), illetve Hollandiába (23 százalék) vándorolna ki.

Fullextrás Dolce & Gabbana öltöny
A Raffaello Networknek hála befutott a szezon legmenőbb, legfeltűnőbb öltönye. Hogy melyik márkáról van szó? Természetesen a Dolce&Gabbana jelentette meg ezt a 100% gyapjúból készült, nagyon fényes kék öltönyt.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán több terror támadás is történt, de elindult a világsztárokat tömörítő USA for Africa project is.