Az automata óra flyback funkciót is kapott
Limitált darabszámú az IWC Ezüstnyíl kronográfja
3 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.02.02

Az IWC vadonatúj Ingenieur Chonograf Silberpfeil modellje az 1930-as évekbeli híres Mercedes-Benz versenyautók legendáját éleszti újra. A Silberpfeil - avagy Ezüstnyíl - kiválóan jellemzi az egykori Mercik kinézetét és stílusát. A Silberfeil szériát méltán vette elő az IWC, hiszen ez az autó nagyon sikeres volt a versenyeken, 1934. és 1939. között több nagydíjat is megnyert.


Ez az óra tényleg azt akarja, hogy észrevegyék. Ezt szolgálja a gyöngyházfényű körkörös gabona mintázatú számlapja is barna vagy ezüst színben. Ez a körkörös gabona mintázat különösen nagy jelentőséggel bír, mert ezt a motívumot használták a Mercedes-Benz Silberfeil W25 műszerfalán is.


Az óra az IWC 89361 típusú automata szerkezetét kapta meg, mely flyback funkcióval is bír (a stopper leállítása után egy másik gombbal a mutató azonnal visszaugrik a kiinduló helyzetébe). Az óra szíja is figyelemreméltó, hiszen az Hublot King Power modelleknél elterjedt megoldást használja: fekete kaucsukra varrták rá a barna borjúbőr réteget, ezzel a szíj is még stabilabb és tartósabb marad. Az acél tok 45 mm átmérőjű és 15 mm vastag, a hátlapjába egy Mercedes- Benz „Ezüstnyilat” gravíroztak.


A fehér és barna számlapos órákból csupán 1000-1000 darabos limitált széria lesz megvásárolható, áruk hozzávetőlegesen 11-12 ezer euró körül várható.

avatar
Attilaa
-
2013.02.06. 13:39
3
A barna számlapos nagyon szép.Nagyon jó ötlet ez a kaucsuk gumira vart bőr réteg itt is.
tywin: Én nem mondanám,hogy Hublothoz hasonlít, inkább a többi Ingenieurhöz, a legtöbb mind ilyen formájú.
De ha már mindenképp egy másik brandhez kéne hasonlítani akkor már inkább jobban hasonlít egy AP Royal Oak-ra.
avatar
xetron
-
2013.02.06. 12:43
2
Barna számlappal jól mutat!
avatar
tywin
-
2013.02.02. 15:52
1
A szíj még hagyján de a tok is eléggé Hublot féle az alul fölül kibővített fülekkel. Meg a rámán a kis pöttyök (ala csavarok), a nyomógombok......
Gyémántmintás Dolce&Gabbana ing
"A fekete mindig menő" - nem csak órákra igaz ez az állítás, hanem ingekre is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.