Férfiasan romantikus
370 lóerős a fából készült luxusjacht
1 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.09.05

Látványosan kitűnik a kikötő sok fehĂ©r hajĂłja közĂĽl az Art of Kinetik Ăşj, fábĂłl kĂ©szĂĽlt jachtja, az Antagonist. Nem vĂ©letlen ez a neve: sok ellentĂ©tet fel lehet fedezni rajta.


KezdjĂĽk egyből a hajĂł anyagával, a fával. Az emberi törtĂ©nelemben nagyon sokáig ez volt az alapanyag (nem csak) a hajĂłzásban, hiszen a vasra Ă©s acĂ©lra csak a 19. századtĂłl tĂ©rtek át. Adott tehát a termĂ©szetessĂ©g Ă©s egyedisĂ©g, Ă©s a kellemes, meleg barna szĂ­n, amit viszont az egyenes, határozott, modern vonalvezetĂ©s ellensĂşlyoz - fĂ©rfiasan romantikus, mondhatni.


A 11 mĂ©ter hosszĂş hajĂł az orrátĂłl a tatjáig, kĂ­vĂĽl belĂĽl elkĂ©pesztő minősĂ©ggel van kidolgozva, elegáns anyagokkal; a bőr ĂĽlĂ©shuzatok Ă©s a nagy kanapĂ© szokatlan kĂ©nyelmet kĂ­nál pĂ©ldául koktĂ©lozás közben legfeljebb 8 szemĂ©ly számára. A műszerfalon nagy kijelző segĂ­t a navigálásban, aki pedig árnyĂ©kba akarna vonulni, leheveredhet a csĂłnak hátsĂł rĂ©szĂ©ben kialakĂ­tott kis kabinban.


De nem csak szĂ©p, gyors is a hajĂł: kĂ©t, összesen 370 lĂłerős motorjával 42 csomĂłs csĂşcs-, Ă©s 33 csomĂłs utazĂłsebessĂ©gre kĂ©pes. Nem ez az egyetlen modell a gyártĂł kĂ­nálatában: elĂ©rhető egy kisebb, Mazokist, Ă©s egy sokkal nagyobb, Hedonist nevű jacht is.

Halszálkamintás Thomas Pink ing
Van két olyan márka, mely szerintem a legjobb minőségben, a leginnovatívabb módon készít elegáns ingeket. Az egyik a Robert Graham, a másik pedig a Thomas Pink.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
SzerkesztősĂ©gĂĽnk Ăşgy döntött, hogy egy egĂ©sz rovatot szentel a 20. század egyik legemlĂ©kezetesebb Ă©vtizedĂ©nek, a legendás nyolcvanas Ă©veknek.