Férfiasan romantikus
370 lóerős a fából készült luxusjacht
1 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.09.05

Látványosan kitűnik a kikötő sok fehér hajója közül az Art of Kinetik új, fából készült jachtja, az Antagonist. Nem véletlen ez a neve: sok ellentétet fel lehet fedezni rajta.


Kezdjük egyből a hajó anyagával, a fával. Az emberi történelemben nagyon sokáig ez volt az alapanyag (nem csak) a hajózásban, hiszen a vasra és acélra csak a 19. századtól tértek át. Adott tehát a természetesség és egyediség, és a kellemes, meleg barna szín, amit viszont az egyenes, határozott, modern vonalvezetés ellensúlyoz - férfiasan romantikus, mondhatni.


A 11 méter hosszú hajó az orrától a tatjáig, kívül belül elképesztő minőséggel van kidolgozva, elegáns anyagokkal; a bőr üléshuzatok és a nagy kanapé szokatlan kényelmet kínál például koktélozás közben legfeljebb 8 személy számára. A műszerfalon nagy kijelző segít a navigálásban, aki pedig árnyékba akarna vonulni, leheveredhet a csónak hátsó részében kialakított kis kabinban.


De nem csak szép, gyors is a hajó: két, összesen 370 lóerős motorjával 42 csomós csúcs-, és 33 csomós utazósebességre képes. Nem ez az egyetlen modell a gyártó kínálatában: elérhető egy kisebb, Mazokist, és egy sokkal nagyobb, Hedonist nevű jacht is.

Alkalmi Roberto Cavalli nadrág
Ezt az elegáns nadrágot a különleges alkalmak megkoronázására találták ki.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.