Magyarorszg, ilyet mg nem lttl!
Jn a Super-Moto-Cross 2012
15 hozzszls
Szab Adrienn    2012.01.31

1989-ben rendeztek utoljára a Budapest Sportarénában hasonló rendezvényt, hogy miért mondom, hogy hasonló, nos ez a cikkbl ki fog derülni mindenki számára. Akkoriban a verseny a teremcross elnevezést viselte, a 2012. Február 4-5-én megrendezésre kerül Super-Moto-Cross nem csak a nevében, hanem teljes önmagában új és különleges esemény lesz! Választ kaphattok arra, hogy jön a képbe Keresztes Ildikó, ki az a magyar versenyz, aki újra motorra pattan és milyen különlegességekkel készülnek a szervezk!


A hétvégén a magyarok történelmet írnak, ugyanis Európában és talán nem nagy bátorság kijelenteni, hogy a világon ez lesz az els olyan rendezvény, ahol a két versenyforma egy pályán egymást váltva megjelenik. Hogy ez miért olyan érdekes, nos a válasz igen egyszer, de bevallom magam sem tudtam. A supermoto és a motocross a pályában, a motorok felépítésében és a versenyszám jellegét tekintve is sokban eltér egymástól. A szervezknek így els feladatai közé tartozott egy olyan speciális faburkolatú pálya kialakítása, mely megfelel minden induló számára és megjegyzem ilyen pálya csak kicsiny hazánkban található. Évtizedek alatt kipróbált és elszeretettel használt anyagokról beszélünk, melyek a nyíregyházi pálya elemeit is alkották. Az ugratók és asztalok így nem engedik meg a feleltlen száguldást, de itt nem is azon lesz a f hangsúly, annál inkább a megfelel fizikai felkészültségen és a rendkívüli koncentráción. A hölgyek és a laikus urak kedvéért elmondom, a supermoto aszfalton zajlik, míg a crossmotorozás terepen; gondolom innentl nem kell elmagyaráznom, hogy a gumik tapadásától, a felfüggesztéseken át a rúgózásig és a kétkerek legjobb barátok teljes felépítéséig majdnem mindenben van eltérés. Egy fenékkel nem lehet megülni két lovat, de ez csak úgy igaz, ha az egy idben történik, így a „nyeregben” ülk személye nem minden esetben lesz változó, ugyanis többen indulnak mind a két számban. Ez a járgányokban némi átalakítást igényel, éppen ezért a felkészültebbek két motorral érkeznek.

De lássuk csak, kikre számíthatunk! 30 külföldi versenyz tiszteli meg a nagyérdemt, köztük négy Európa Bajnok, és a tavalyi bajnok is jelen lesz, és nem maradunk szégyenben mi sem, két mindenre elszánt magyar is szembeszáll a külföldi versenyzkkel. Ha már a mindenre elszántságnál tartunk, szeretnék megemlíteni egy különleges vendéget, Heinz Hochreitert. Az rült favágó személyében olyasvalakit üdvözölhetünk, aki az összes pályáról ki van tiltva, kivéve a hétvégén felállítottat. A szabályok által elírt határokat elszeretettel súroló osztrák sógor egyenesen megrül a pályán, Kökényesi György mesélte el magazinunknak, hogy a fickó halál lazán elz akár a pályaelválasztó gumikon is. Aki nem tudná, hogy ez mit jelent, kicsit érzékeltetem a dolgokat. A mostanra tervezett és kialakított pályán a 10 méteres rajtvonal késbb egy 4 méteres pályává szkül, ahol a lehetségekhez viszonyítva nagy sebességgel közlekednek a versenyzk, elzni fél méter széles sávon lehet. Ehhez olyan különleges érzék kell és pontosság, ami csak ezekben a profikban van meg. Az MX kategóriában induló pilóták egy másodpercre sem pihenhetnek meg, ugratók, gerendák és egyéb elemek srn követik egymást, igazi kihívás. Egy pillanatra sem hunyhatja be a szemét senki a supermoto pályán, ahol az optimális féktáv belövése és az ezredmásodpercnyi reakcióid a kulcsa, adott esetben akár a túlélésnek – és most ez nem a tlem megszokott, cikkekbe csempészett vicceim közé tartozik. Persze ezek a fiúk keményfából lettek faragva és tudnak esni, de óriási veszélyekkel néznek szembe. Az esés, mint azt tudjuk, akár komolyabb sérülésekkel is járhat, így az izgalomban pattanásig feszül idegszálak is be fogják hálózni a hangulatot.


A kockázatok ellenére a szezon eltt ellátogatnak hozzánk, hogy elkápráztassák a közönséget. Megjegyzem, a motorsportban ez az idszak a kötelez felkészülésé lenne, nem a rizikózásé. Egy sérülés akár ahhoz vezethet, hogy az idei, st akár a következ szezonban sem szerepelhetnek kedvenceink. Tovább könnyíti a helyzetünket az idjárás, amely az enyhe télnek köszönheten kedvez a motorosoknak, de azért azt nem árt tudni, hogy egy spanyol pálya ilyenkor sokkal vonzóbb a sport szerelmeseinek és minden tekintetben elnyösebb felkészülés szempontjából is.

Hogy miért vállalták be mégis, olyan személyek, akik 1000 Euro alatt még az ajtón sem lépnek ki? – a válasz roppant egyszer, Kökényesi Györgyöt kérdeztük.

"Nem volt egyszer dolgom, mert ezek a fiúk, csak milliókért mozdulnak meg. Azonban sokuk már járt nálam, részt vettek az edztáboraimban, iskolámban ráadásul valamennyi pénzt is tudunk adni nekik. A dönt érv azonban az volt, hogy megmutattam nekik a fehérnem bemutatón résztvev lányok fotóit és megígértem a közös fellépést. Erre már nem tudtak nemet mondani."

Gyuri bácsi nagyon szerény volt és csak annyit mondott, hogy „jártak nála” a fiúk, én éppen ezért elárulnám, hogy ha megnézzük honnan indultak el, több út a Kökényesi névhez vezet, ugyanis tanítgatta a srácokat, hogyan is kell megülni jól azt a vad kétkerekt.

Visszatérve a lányokra: Ejnye fiúk! Akkor most már azt sem kell elárulnom, hogy nem egy egyszer, hagyományos, felkonferálom, gyorsan zavarjuk le, kihirdetem az eredményt versenyrl beszélünk, hanem egy igen színes, látványos programsorozatról. Magas színvonalú fény- és hangtechnika, díszlet, eladások, sztárvendégek, és maga a motor show, ami nem csak a versenyzknek, de a nézknek is eksztatikus élményt biztosít. Rengeteg meglepetéssel és kemény munkával készülnek tavaly április óta a szervezk.


Kknyesi Gyrgy nyilatkozata

A sport magyar szerelmeseinek egy nagy lma valsul meg:

Mostani szlogennk: 20 vet vrtunk r! Tnyleg. Tnyleg vrtuk 20 vig, legalbbis Budapesten. A 80-as vekben Franciaorszgot s Nmetorszgot kvetve, Kzp-Eurpban elsknt, a szp emlk Budapest Sportcsarnokban rendeztnk telthzas teremcross versenyeket hatalmas sikerrel. A siker tterjedt az orszg keleti rgijra is, mi voltunk a nyregyhzi Bujtosi Szabadid Csarnok megnyit rendezvnye. Nhny vig prhuzamosan futott a kt rendezvny, aztn a pnz fogytval el kellett hagynunk a fvrost, szenvedlynket Nyregyhzn ltk ki, ahol azta is vente rendeztnk forr hangulat terem-motorversenyeket. Elhagytuk a BS-t, aki ebbeli bnatban sajnlatosan le is gett, s ezzel hamuba hullott a visszatrs remnye is.

De most jra itt vagyunk!!! A SYMA Csarnok vezrkara mg emlkezett a BS-beli rjngseinkre s visszahvott bennnket. Kitrta a kapuit, mi meg befradtunk rajta. Ksznjk nekik!

Most ht rljnk jra egymsnak! Remljk sok izgalmat s lmnyt adunk nknek s sok-sok vig lehetnk egymsnak az rmszerzi.

J SZRAKOZST!
Kknyesi Gyrgy

Megígértem, hogy elmondom, hogy kerül Keresztes Ildikó a képbe, ugyanis a mvészn nem énektudásával fogja lenygözni a közönséget. Édesanyja szülei mind a ketten motorversenyzk voltak, így közel állnak hozzá az ilyen jelleg extrém-sportok, de ezúttal Ildikó gokartban fogja megméretni magát. A rock magyar anyukája elmesélte, hogy igazán akkor tetszett meg neki ez a sport, amikor mentoráltjait elvitte, a szó legszorosabb értelmében levezetni a feszültséget. A száguldás szerelmese bevallotta, hogy a vágtán is úgy indult, hogy az járt a fejében, csak élje túl, végül mint azt tudjuk, megnyerte. Hasonló sikereket kívánunk neki most is!

A sajtótájékoztatón részt vett Tóth Ádám is, aki elmondta, hogy sok éves versenyzés után jelenleg „csak” a következ generáció edzésével, tanítgatásával foglalkozik, ami megjegyzem épp olyan nagy dolog, mint olyan korrekt sportembernek lenni, mint . Most azonban újra motorra pattan, hogy megmutassa tudását. Ahogy Kökényesi visszaemlékszik, kicsiny szöszke fiúcska volt, nagyjából hat éves, és akkor még senki se gondolta, hogy könnyed mozdulatokkal száguld a nagyok közé és válhat legyzhetetlenné a sztármotorosok számára is. A kihagyás miatt azt gondolnánk, elnnyel indulnak vele szemben, de kemény felkészülés áll a háta mögött és technikai elnnyel indul a pályaminség tekintetében, hiszen a teremcross miatt ismeri a különleges burkolatot.


A harcos Kunkli Tivadar vajon a quadon is olyan magabiztos lesz, mint a ringben? A K-1-es most megmutatja, nem csak biztos lábakon áll, hanem a kerekeket is uralja. A gazdag üzletember, akinek a nevét még nem áruljuk el, vajon eléggé megszállott a technikai sportok terén és legyzheti Talmácsi Gábort? Lehet, ezúttal nem hoz szerencsét a világbajnoknak a 14-es rajtszám? Talma sikereit szezonról szezonra kíséri figyelemmel minden magyar a TV eltt. Hogyan alakul a hétvége, mik a meglepetések? Mindenre választ kaphat az, aki eljön a SYMA csarnokba, ahol a motorozás magyar szerelmeseinek egy 20 éves álma valósul meg. A meghívott vendégek és magyar nevezk mellett, a környez országokból is rengetegen jelentkeztek, hogy megmutassák tudásukat. Reméljük, azért a Magyar Himnusz fog felcsendülni a motorhangok mellett!


Napi 3400 nézt tudnak fogadni a szervezk, így érdemes lecsapni a jegyekre! Elvételben a Ticket Express jegyirodáiban juthattok beléphöz. A Trendmagazin ott lesz, és Ti?

Cimkk: Budapest, motor, sport,
8,744,700 Huf / 28,300 Eur
Kristen Stewart megjelenését igen ers kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
avatar
Adrihanna
-
2012.02.06. 20:29
15
=) =$ hihi.... ht nem pr ra alvs lett =P most ltok neki a munknak =) addig dobok egy tmt... bnom hogy nem kaptam le mert vezettem...=/ az sszetppedt hba!!!!!! (srtam a rhgstl) a fick cikzott a bicjval rted mert mg motor mnusz 15be de hogy bicikli =) tuti volt valami gond az emeleten =P ti meddig vagytok fagyllak ktkerekn?
avatar
Burton
-
2012.02.06. 16:02
14
\"ha nem haragszotok, rlam is lesz kp Dani Mllerrel =$ hihi\"

Jjjn :D
avatar
Adrihanna
-
2012.02.06. 15:13
13
=) fuh nagyon jl =)
na most alszom egyet mert tegnap s-m-c ma a wellaba voltam rendezvnyen reggeltl... olyan szinten vagyok ki hogy flelmetes =P kettig nem ltok szval dobok egy pr rs alvst, aztn megrom Nektek a beszmolm, lergom az 5 fots 10 flt, hogy toljk t a kpeket =P aztn jn cikk =)
ha nem haragszotok, rlam is lesz kp Dani Mllerrel =$ hihi
avatar
Nora16
-
2012.02.06. 01:20
12
rlk hogy ilyen jl sikerlt a verseny! :)
avatar
Adrihanna
-
2012.02.06. 00:20
11
nem rg rtem haza =) atombrutl volt =) tallkoztam igazi MX s SM szrokkal =) nagyon nagy lmny volt =) bent voltam ott is ahol a srcok a motorokat glancolgattk a versenyre ahol pihentek =) nagyon j volt a hangulat... vegyesen voltak sztrok amatrk elhelyezve kedvesek voltak, kzvetlenek =) s hamarosan rok egy cscs beszmolt =) ja..... s Dani Mllerrel is csinltam interjt s le is fotztattam magam vele =) voltak m essek is =S tegnap pran le is koccoltak a versenyrl mert csukltrs stb \"jsgokkal\" nem tudtk folytatni =/ olyan lehetsgeket kapott a magazin ezzel a rendezvnnyel, hogy mg n se tudom felfogni, de megosztom Veletek az rmm =) rengeteg j embert ismertem meg s nagyon fontos szemlyeket is, akik a jvben tmogatni fognak ilyen tmkban... rosszul lettem volna ha nem viszem bele a 2 kis rovatkm ebbe a rendezvnybe.... gy =P a divat tern kedvenc motorosom megkrdeztem a divatrl ;) s bele fogok csempszni mg valamit amit aki tegnap ott volt lben ltott, de ne ljtek le a pont!
avatar
Tompi
-
2012.02.05. 13:34
10
lj fel pr quadra :D
avatar
Adrihanna
-
2012.02.05. 00:46
9
pr ra s gooooo ;) n a maira megyek de mr 11tl ott leszek az edzsen is ;) juh =P majd megrom milyen volt =)
avatar
Adrihanna
-
2012.02.02. 18:37
8
mr csak 2 nap =) teljes lzban gek =) Donvito! rlk, hogy jssz ki jn mg? =) aztn majd jvk a beszmolval meg prblok lni nhny interjt is ;)
avatar
donvito
-
2012.02.01. 13:55
7
Megyek!!!
avatar
Adrihanna
-
2012.01.31. 14:37
6
brutl show lesz fik! =) n mr ezerrel r vagyok prgve =) olyan meglepetsekkel s ltvnyos eladssal kszlnek, hogy garantltan senki se fog unatkozni... jaaaaaa s after a prestigeben =))))) ;)
avatar
Jonny
-
2012.01.31. 13:29
5
uhha n a quadot imdom, mr egyszer versenyen is rszt vettem, persze nem ilyen nagyon :D
avatar
Adrihanna
-
2012.01.31. 13:12
4
majd ha lesz autverseny itt most meggrem ha brhonnan kapok egy felkrst... ;) azonnal vllalom s autversenybe azonnal belevgok =)
avatar
gabesz21
-
2012.01.31. 12:59
3
szerintem nevezz be a versenyre! :D
avatar
Adrihanna
-
2012.01.31. 12:45
2
=) haha.... ht ez nagyon vicces krds... =) nos nekem annyi kzm van a dologhoz, hogy meg tudom mondani, hogy milyen szn a motor s passzol-e hozz a motoros jacket s a buk szne =) na ennyi pont. =)
amgy volt mr crossos bartom ht... nekem a rettegs tlttte ki az letem akkoriban =)
ht ennyi =)
a VVN Vance-en keresztl jttem a kpbe =) s megkerestek, hogy rjak =) ht n meg amgy szeretem a pasis tmkat, az auts cikkek rst is lveztem s tbb ilyen munkm lesz most a jvben =) auts-motoros cikkek, interjk, videok =) nagyon vagny lesz ;)
avatar
gabesz21
-
2012.01.31. 12:27
1
Adri te egybknt motorozol?? :D
Fullextrs Dolce & Gabbana ltny
A Raffaello Networknek hála befutott a szezon legmenbb, legfeltnbb öltönye. Hogy melyik márkáról van szó? Természetesen a Dolce&Gabbana jelentette meg ezt a 100% gyapjúból készült, nagyon fényes kék öltönyt.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, közben Michael Jackson Thriller cím albuma világsikert ért el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.