Egy szrakoztat mdja az aksik feltltsnek
Megterveztk a napelemes nyuggyat
7 hozzszls
Kocsis Katica    2012.09.04

Manapság a kültéri bútorok sokkal komplexebbek, mint bármikor máskor a múltban. Az embereknek ma már nem elegend egy jó design, ami kényelmüket is szolgálja. Ma már egyre felelsebben tekintünk környezetünkre is és figyelembe vesszük a bolygónk védelmét is, mikor egy-egy újabb kütyüt megvásárolunk. A legtöbb terméket fel kell tölteni, mi pedig szeretnénk ezt alternatív energiákkal megoldani: éppen ezért igazán örülünk egy olyan kültéri tárgynak, ami nemcsak kényelmes, hanem segítségével egyszeren kelthetjük új életre okostelefonjainkat vagy tableteinket. A napenergia egyre szélesebb elterjedése tette lehetvé a SOFT Rocker névre hallgató nyugágy létrejöttét is, ami most népszerbb, mint valaha.


Valószínleg ma már rengeteg diák vágyik arra, hogy egy tech-barát székben töltse az idejét, amíg a következ órájára vár. Az MIT diákjai is pontosan ezt gondolták, mikor Sheila Kennedy vezetése alatt megalkották a SOFT Rockert, ami egy olyan nyugágy, ami nemcsak a pihenésre szolgál, hanem amíg mi ejtzünk egyet, addig képes feltöltetni a különböz forrásból származó elemeket és akkumulátorokat is. Egy interaktív, 1,5 axisú 35 Wattos szerkezetet hoztak létre, mely kihasználja az emberi egyensúlyérzékelést, mivel éppen akkor kerül az egész szerkezet egyensúlyba, ha beleülünk. De arról is kell szólni, hogy ez a nyugágy egy 12 amperórás akkumulátort is tartalmaz, ami képes a napenergiát tárolni, hogy ne maradjunk energia nélkül a naplemente után sem.


Az MIT sajtóközleményébl azt is megtudtuk, hogy „a SOFT Rocker falevélszer hurokformája képes felderíteni, hogy éppen hol tartózkodik, így a puhafa paneleket egy parametrikus design szoftvert és egy könny Kuka robotkézzel testreszabja figyelembe véve a szélességet és a nap dlési szögét is. A SOFT Rocker nagyszeren ötvözi a high-tech és a low-tech designstratégiákat: elektromosságot termel, de mégis hozzákapcsolódik a testhez és úgy mködik, mint egy kézzel irányítható bútor. Kombinálja tehát a napelemes technológiát a társadalmi dinamikával: ez tulajdonképpen egy helyspecifikus objektum, ami rugalmas formája a puhafa készítmények családjának. A SOFT Rocker elmossa a különbséget az szórakozás és a munka között és az energiatermelést átalakítja egy integrált és decentralizált nyilvános tevékenységgé.”


A levélforma pedig nemcsak egy stílusos és ergonomikus design, hanem nagyszer védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásaival szemben is. Egyszerre esztétikus és praktikus a szerkezet. St nagyon egyszeren csatlakoztathatod hozzá a laptopod vagy a telefonod, így sosem kell azon aggódnod, hogy találj egy aljzatot valahol, ha épp merülben vagy. Ráadásul fényesebbé és hangulatosabbá teheted az estéidet vagy akár egy partit is, mivel beépített foszforeszkáló fénye igazán egyedi hangulatot kölcsönöz bármilyen környezetnek. Már csak annyi maradt hátra, hogy el kezdjék tömegesen gyártani és megtudjuk az értékét.

Cimkk: dizjn, high-tech,
2,286,600 Huf / 7,400 Eur
7,632,300 Huf / 24,700 Eur
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betölt Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttmködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
avatar
betty
-
2012.09.21. 21:51
7
valban j :))
avatar
suvitomi
-
2012.09.12. 16:16
6
Jl is nz ki!
avatar
zsu
-
2012.09.06. 18:03
5
kiprblnm :)
avatar
csadri
-
2012.09.05. 19:09
4
dizjnos :)
avatar
gabesz21
-
2012.09.05. 09:25
3
tudnak valamit az MIT-s fazonok :D
avatar
csumpi
-
2012.09.04. 20:00
2
tetszik!!
avatar
monti
-
2012.09.04. 17:49
1
ez igazn j!
Elegns Yoon garb
A Yoon tervezi elkészítették az idei év egyik legmenbb garbóját. Ennél a modellnél minden stimmel, hiszen a karcsúsított szabásvonal mellett a színvilág is rendkívül elkel hatást nyújt.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az els palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.