Frankfurtban rántják le a leplet az új modellről
Megújul a Land Rover Defender
1 hozzászólás
Kirschner Dávid    2011.09.11

A legendás angol terepjáró gyakorlatilag 30 éve ugyanazzal a külsővel, de mindig megújuló, páratlan menetteljesítménnyel készül. A minden terepen helytálló négykerekű valódi szubkultúra, de még ő sem kerülheti el a sorsát: az idei Frankfurti autóshow-n lerántják a leplet az új Defenderről.


Az 1948-ban született terepjárót hívták eredetileg Land Rovernek, a gyártó más terepjáróinak megjelenésekor kapta a Defender melléknevet. A puritanizmusát egyrészt az akkor népszerű, minimalista amerikai Jeepek inspirálták, prózaibb oka pedig gyorsabb és egyszerűbb gyártási, valamint cserélhetőségi mechanizmus volt. 1983-ban felfrissült a terepjáró, és a kisebb ráncfelvarrásokat leszámítva az akkor kapott formáját őrzi azóta is. Jellegzetes karakteréből adódóan jól felismerhető, így válhatott több film emlékezetes szereplőjévé (pl. Az istenek a fejükre estek, Ace Ventura 2, Casino Royale, stb.).

A céget – a Jaguarral együtt – 2008-ban a Tata Motors vásárolta meg. A Jaguarok esetében történt radikális változások a brit terepjáró ikont sem kerülik el. Phil Popham, a Land Rover ügyvezetője bejelentette, 13-án hivatalosan is lerántják a leplet az új Defenderről. Popham szerint az új modell „sokoldalúbb” lesz – bizonyára ara utalt, hogy az új formája miatt populárisabb lehet – miközben megőrzi majd eredeti szellemét. A hír megjelent a Land Rover saját weboldalán, ahol egy előzetes fotót is közöltek az új Deefenderről, ennek ellenére a tervek szerint 2015 előtt nem indulna el a sorozatgyártása.


A Range Rover Sport, valamint a Land Rover 4 platformja adja az alapot az új fúziós modellhez. Az európai piacra az itt kelendőbb, 2700 köbcentis dízelmotorral, az amerikai piacra pedig egy V8-as, 5 literes bendzinessel szerelik majd. Az árakra csak következtethetünk, de ha a mostani modell személygépkocsi változataiból indulunk ki, minimum 30.000 euróba kerül majd.

Cimkék: autó, luxus, terepjáró,
Fiatalos D&G zakó
A sok fényes, feltűnő dizájnerzakó között szükségünk lehet visszafogottabb darabokra is, amiket sokféle ruhával párosíthatunk. Ilyen ez a sötétkék D&G sportzakó is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.