Egy brutlis kezds utn kudarcok vittk le a sznsz rtkt
Mi trtnt Taylor Lautner karrierjvel?
Munkatrsunktl    2016.11.14    1 hozzszls

A Twilight sikere nyomán pillanatok alatt világsztár lett, sokan Hollywood új üdvöskéjét látták benne. Aztán szép lassan eltnt, új filmjei sem váltották be a reményeket. Vajon mi történhetett?

1. A Twilight-rület lecsengett

Taylor Lautner s Kristen
Stewart a Twilight-ban
Taylor Lautner s Kristen Stewart a Twilight-ban

Taylor két társ-fszereplje, Kristen Stewart és Robert Pattinson okosan intézte a karrierjét. Miközben még a franchise-t forgatták, mindketten szerepeltek más filmekben is, például Kristen a 2009-es Adventureland cím filmben, Pattinson pedig a 2011-es Water For Elephants cím moziban. Ennek köszönheten, a páros a Twilight utáni idszakban könnyebben talált más szerepeket is magának. Ezzel szemben Lautner azonban csupán egyetlen kis mellékszerepet kapott a 2010-es Valentine’s Day cím mozifilmben, hogy mégis történjen valami, a Twilight filmek között. A The Hollywood Reporter egyik forrása így nyilatkozott: „Nem egyszer egy akkora árnyékból kikecmeregni, mint amilyet a Twilight jelent a színészeinek. De még mindig elég fiatal. Itt az id Taylor számára, hogy többé váljon, mint Jacob, és kiessen ebbl a szerepbl.” Sajnos talán már túl kés Lautner számára, hogy el tudjon menekülni a természetfeletti dráma okozta árnyékból.

2. Egy másik szexi vérfarkas hamar a helyébe lépett

Az összes olyan Twilight fan, aki ténylegesen a Jacob csapatának drukkolt, hamar talált más szexi vérfarkast, akiért rajonghat. Dylan O'Brien egyesek szerint egy picit hasonlít Lautnerre, és történetesen az MTV Teen Wolf sorozatában játszik, de az színészi karrierje lényegesen jobb. Emellett, O’Brien elég nagy sikereket ért el az akciósorozatával, melynek az els részében, a 2014-ben megjelent The Maze Runner-ben a fszerepet játssza.

3. Az els igazán sikeresnek vélt filmje borzasztó volt

Lautner neve volt az igazi védjegy a 2011-es Abduction sikeréért, de a film egyáltalán nem volt olyan jó, mint amilyennek várták. A kritikákban teljesen lehúzták, a Metacritic-en egy gyenge 25 pontot, a Rotten Tomatoes-nál pedig csupán 4%-ot ért el. Ez azonban önmagában nem lenne olyan rossz statisztikailag, ha a jegypénztárakban jobb számok születtek volna, de a film összesen 28 millió dolláros büdzsét termelt az Egyesült Államokban, mely még a 36 millió dolláros költségvetését sem hozta vissza. „Az els filmje ugyan nem sikerült olyan jól, de ez azonban nem indokolja automatikusan azt, hogy a többi sem lesz jó” - nyilatkozta egy bennfentes.

4. Túl drága

Az Abduction buks lett
Az Abduction buks lett

A stúdiók nem látják azt, hogy Lautner megérdemli azt a pénzt, amit gondol hogy kellene kapnia egy szerepért, és talán igazuk is van ebben. Egy forrás elárulta a Vulture magazinnak, hogy William Morris nagyon jó munkát végzett azzal, hogy elhitette Hollywooddal, hogy lesz a következ nagy filmsztár. Sajnos azonban még William Morris sem tudta egyformán meggyzni a nézközönséget errl. Lautner az Abduction cím filmért 5 millió dollárt kért. Amikor a film teljesítményét meglátták, a stúdiók már nem tartották indokoltnak, hogy 7,5 millió dollárt fizessenek azért, hogy a színész játsszon a Stretch Armstrong cím filmben, vagy hogy 10 millió dollárt fizessenek neki a bibliai történet feldolgozásáért, a David and Goliath cím film szerepéért. Mindkét film elkészítését jegelték elre nem meghatározott idre. Egy másik forrástól származó információ, melyet szintén a Vulture magazinnak mondtak: „Emlékszem amikor az Universal stúdió társelnöke, Donna Langley elhívta a Stretch Amstrong meghallgatására, azt mondta róla: az igazi! –én pedig azt gondoltam hogy mi alapján gondolja ezt? A Twilight miatt?”

5. A színjátéka nem az igazi

A legtöbb sztár számára a színészkedés együtt jár bizonyos szerepbe való beleéléssel, és jó színészkedéssel, ami nemcsak abból áll, hogy jól tudjuk levenni a pólónkat. Amikor azonban Lautnertl azt várták, hogy valami újat is alakítson, akkor már nehézkessé váltak számára a dolgok. Az Abduction cím film értékelése nem volt éppen kegyes, többen is emlegették, hogy Taylornak nincs meg a megfelel képessége a színészkedéshez. A Movieline-tól Alison Wilmore a következképp fogalmazott: „Ez lehetett az els film amit valaha láttam, ahol és amikor egy színész elgondolkodva az állára teszi a kezét, de annyira kínosan, hogy már attól tartottam hogy szemen böki magát.” A The Village Voice szerint „Taylor úgy néz ki, mintha egy idegen próbálná t alakítani.”

6. Senki nem vette meg a mosolyát

Lautnernek már nagyon sok híres barátnje volt, akikkel gyanúsan kényelmes idpontokban mutatkozott. Éppen akkor randizott Lily Collinsszal, amikor 2011-ben az Abduction cím filmet promózták. Amikor már ez az egész nem jelentett annyira sok izgalmat, a US Weekly címlapra tzte a szakításukat, éppen egy héttel a film premierje eltt. Amikor kapott egy cameo-t a Nagyfiúk második részében, a Life & Style magazin megjegyezte, hogy Maika Monroe-val randizik röviddel azután, hogy a film a mozikba került. Szintén randizott a Tracers egyik fszerepljével, Marie Avgeropoulosszal, de az E! Online bejelentette, hogy röviddel a film debütálását követen szakítottak. Lautner legismertebb fellángolása Taylor Swift volt, akivel 2009 végétl 2010-ig randiztak. Vajon miért gyanakodhatunk ezen párosítások hallatán? Mert azonnal szakítottak, miután 2010-ben bemutatták a Valentine’s Day cím filmet, és volt az egyetlen férfi, akirl Taylor Swift nem írt dühöng – bosszús szakítós számot. Tény, hogy valójában elvileg barátságosan oldották meg a szakítást, melyrl még az MTV híradójában is szó volt. Ez pedig nagyon nem jellemz az énekesnre, különösen akkor, ha tényleg igazi volt a kapcsolat kettejük közt (tipp: talán nem volt az).

7. Hogyan tudja vajon mindezt megfordítani?

Taylor a Scream Queens
msodik vadban
Taylor a Scream Queens msodik vadban

Lautner úgy tnik, hogy okos döntéseket hozott az utóbbi idben. Ha a jegypénztári bevételeket nézzük, de nem kritikusan szemléljük, akkor a 2013-as Grown Ups 2 sikere, és Adam Sandler meghozta neki a Netflix kínálatát, a 2015-ös The Ridiculos 6 cím filmmel. Azóta Lautner már megnyert magának egy visszatér szerepet a BBC egyik vígjátékában, a Cuckoo-ban, ahol a vicces oldalát meg tudja mutatni. Talán a legnagyobb reménysugár számára (és rajongóinak is) a Scream Queens második évadában kapott szerepe, ami visszarepítheti t az A-listás színészek közé. És habár úgy tnik, hogy már lekésett a „buliról”, nemrég csatlakozott az Instagramhoz is, ami manapság elég fontos egy fiatal sztárnak.

avatar
DaveLee
-
2017.01.10. 23:10
1
Nem csoda, az Elhurcolva volt az letem egyik legszarabb filmje.
Paul Smith 'Las Vegas' vlltska
A tavalyi nagy sikert aratott "Mini" kollekció után idén is egy újabb limitált szériával rukkolt el a Paul Smith, ezúttal Las Vegasra épült fel egy kollekció.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszeren ntt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböz Tv-sorozatok.