Patek Philippe, Cartier, Hermes a lista élén
Mik a kínai milliomosok kedvenc márkái?
0 hozzászólás
Munkatársunktól    2014.08.16

A kínai szupergazdagok ugyan a tavalyi évben 25 százalékkal kevesebbet költöttek a vártnál, azonban még mindig megvan bennük a luxusmárkák iránti birtoklási vágy. A Hurun 2014­-es felmérése szerint a kínai milliomosok szívesen viselnek Cartier ékszereket, Patek Philippe karórákat, vagy épp Hermes kiegészítőket, a szekrényben a férfiak Armani öltönyöket, míg a nők Chanel ruhákat tárolnak. Ami a gyermekeket illeti, számukra leginkább a Burberry kínálatából vásárolnak a szülők.


Ha autót választanak, a Rolls Royce Phantom, vagy épp a Mercedes­ S­-Classe jöhet szóba leginkább, de előkelő helyen végzett az Audi Q7­, és a Range Rover­ is. Ha valamelyik kínai milliomos sportautóra vágyik, általában a BMW M3, a Porsche 911 Carrera, vagy a legnépszerűbb sportkocsi, a Mercedes SLK közül választ. A szupergazdagok csupán 40 százalékának nincs jachtja­, ez a szám 10 százalékkal növekedett a tavalyi évben. A vízi járművek közül a kínaiak kedvenc márkája a Ferretti, azonban ha üzleti repülőről van szó, szívesen választanak a Gulfstream, az Embraer Legacy 650, és a Dassault Falcon 7x közül.

A kínai milliomosok leginkább Royal Salute­t, vagy Martell whiskyt szeretnek inni, vagy Hennessy konyakot, habár a Macallan az egyedüli maláta whiskey, amit szívesen fogyasztanak. A luxust igénylő vásárlók sokszor választják a Moutai likőrkülönlegességet, azonban ha pezsgőre vágynak, a Perrier­Jouët és a Moët közül választanak. Ha dohányról van szó, akkor a választásuk a Chunghwa cigarettára, vagy a Davidoff szivarra esik.

A Hurun felmérés 2013 júniusa, és decembere között felvett adatok alapján készült, melyben 393 kínai milliomost kérdeztek meg, akiknek legalább 1,6 millió dollár (mintegy 360 millió forint) nettó vagyonuk van.

A.P.C. kockás zakó
Az A.P.C. új kollekciójának egyik legmodernebb és legfiatalosabb zakója most megvásárolható a Saks Fifth Avenue segítségével.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Javában dúlt a salvadori polgárháború, a továbbra is forrongó Közel-Keleten az izraeli légierő meglepetés csapást mért az iraki atomerőműre, megalakult a Music Television és az első Indiana Jones-film is mozikba került.