Trendmagazin

Mitt Romney unokahúga a GOP új elnöke

A Republikánus Párt történetében másodszor választott női vezetőt

2017.01.19 | MTI/TM

Ronna Romney McDaniel személyében új elnököt választottak csütörtökön a Republiknus Párt élére. Az eddigi elnök, Reince Priebus Donald Trump fehér házi kabinetfőnöke lesz. Helyette nevezte meg a Republikánus Országos Bizottság - immár hivatalosan is - Romney McDanielt a párt vezetőjének.

Fotó: AP Photo/Carlos Osorio

Ronna Romney McDaniel a michigani Republikánus Párt elnöke volt és információk szerint jelentős szerepe volt abban, hogy Donald Trump ebben az államban is győzni tudottt. "Én csak egy michigani anyuka vagyok, kívülálló a politikában, és azért vagyok, hogy segítsem Donald Trumpot és a republikánusokat, hogy mindenütt sikeresek lehessenek" - fogalmazott Romney McDaniel csütörtökön a Republikánus Párt Országos Bizottságának tanácskozásán.

Ronna Romney McDaniel személyében - aki Mitt Romney, volt republikánus elnökjelölt unokahúga - a Republikánus Párt történetében másodszor választott női vezetőt. Az új pártvezető "egységes és befogadó" párt kialakítását ígérte, s azt, hogy megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy ne csak a Demokrata Pártot emlegessék a "nők pártjaként".