A 423 négyzetméteres otthon 3.2 millió dollárt kóstál
Moziból lett luxuslakás
11 hozzászólás
Major Imola    2011.07.02

Stockholmban most nem akár milyen ingatlanra tehetünk szert, ugyanis nem csak felújították, de át is alakították a Plaza-Astoria Cinema-t.


A mozit először 1931-ben nyitották meg a nyilvánosság előtt, az elmúlt években úgy döntöttek, hogy lakásként kívánják értékesíteni, ezért nagy átalakításba kezdtek. Az eredmény tökéletes lett. A moziból lett luxuslakás összesen 423 négyzetméteren ejti ámulatba az odalátogatókat. Kezünkben a kulcs, a zár nyílik, akkor most lássuk mit is kapunk 3.2 millió amerikai dollárért.


Az ingatlan, akár óriás studio lakásnak is nevezhető, ugyanis különlegessége abban rejlik, hogy hiába a nagy négyzetméter a megszokottól eltérően, itt a helyiségek egy légtérben találhatóak. A tevékenységeket szintemelkedéssel és süllyesztéssel választották el egymástól. Térhatároló elemként használták a bútorokat és növényeket. A sok zöldtől egy természetes közeget teremtettek az ott lakók köré. A közel 8 méteres belmagasság és a 22 négyzetméternyi üvegfelület a tetőn, további előnyei a lakásnak. A bútorokkal is törekedtek rá, hogy ne nyomják meg a teret, kerülték a nehéz, robusztus és sötét bútorokat.


A nagyméretű modern konyha és a hozzá tartozó tíz személynek helyet adó étkező, meglepő módon egymástól távol, másik síkban találhatók. Stílusukban is különböznek, ezért szinte olyan, mintha a négy lépcsőfokkal feljebb található konyha egy másik lakás eleme lenne. Míg a fő sík elemei természetességet keltenek, a konyha modern minimál stílusú. Az egységet nem töri meg, az elszeparáltság miatt, nem válik zavaróvá a különbség. Fellelhető egy elég extrém grillező is, mely lehetővé teszi, hogy ne csak a teraszon, de közel a nappalinkhoz is sütögethessünk. Érdekessége azon kívül, hogy váza és teteje van, hogy az ülő felületek a padló szintjén vannak, így nem alá, hanem bele kell ülnünk.


A lakás középpontjában egy nagyméretű igazán különleges, vízzel körülvett társalgó van építve. Első ránézésre a gyógyfürdőkben kialakított pihenők luxus változata juthat eszünkbe, de hosszas nézegetés után belátjuk ez is csak egy része annak a kompozíciónk, amit magunk körül érzékelünk, ahogyan a lakással ismerkedünk. A kényelem szigete, az öt méter magas pálmafa és annak társai árnyékában adatik meg számunkra. Ez az a rész, ahol leginkább a nappaliban érezhetjük magunkat. Több ülő, fekvő alkalmatosság, dohányzóasztal található. Az egész hangulatát a növények közelsége adja meg. A könyv szerelmeseinek egy hatalmas plafonig érő könyvespolc nyújt kellő szórakozást. Olyan akár egy nyitott iroda, kanapéval, íróasztallal, számítógéppel. A zene kedvelői biztosan örömmel fogadják az étkezőasztal mellett található csodaszép zongorát.


A leghangulatosabb része a lakásnak, azt hiszem nem is kérdéses, hogy a fürdőszoba sarok. Karamell színű mozaikokkal kirakott luxus. Ha újdonsült tulajdonosunk csak ezt mutatja meg barátainak, akkor is egészen biztosan irigykedni fognak rá. Érdekes, hogy hiába nem egy külön szoba, mégis boltíves elválasztása miatt egy külön egységet képez a térben. Színes kristályfüggöny teszi zárttá s enyhe háremi hangulatot kelt. Titokzatossá teszi a helyet, ad egy plusz misztikumot neki azzal, hogy a kint tartózkodók a függönyön keresztül megleshetik a fürdőzőt. Természetesen a luxusfürdő elengedhetetlen kiegészítője a szauna is, amely ebben az esetben sem maradhatott el. A fürdőhöz közel található a lakás egyetlen hálószobája, amely hangulatvilágításával ugyan azt az a forró hangulatot kelti.


Sétánk végéhez érve egy csigalépcsőn keresztül a teraszt is szemügyre vehetjük. A negyven négyzetméteres terület egyik legizgalmasabb része az üvegszoba, mely lehetőséget biztosít számunkra, hogy kellemes pillanatokat tölthessünk el a természet közvetlen közelében akár egy hidegnek ígérkező napon is. Képzeljük csak el, hangulatos gyertyafényes vacsora, kellemes zene, csillagos égbolt, akár egész éjszaka, dacolva az időjárással.

Kapcsolódó cikkek
Nem gyakran találkozni egy úszómedencével a nappaliban. Manhattanben van egy ilyen lakás - ez New York egyetlen lakása, ahol épületen belül megtalálható egy teljes méretű medence.
44 millió dollárt kóstál egy az amerikai Szilikon-völgyben található, angol szellemben felépített privát rezidencia.
Josh Altman, Los Angeles egyik legsármosabb és sikeresebb agglegénye 6 és negyedmillió dollárért adott el egy ingatlant.
Megnyitották a világ legnagyobb mesterséges úszó szigetét Dél-Korea fővárosában, Szöulban.
9,764,400 Huf / 31,600 Eur
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
avatar
one_girl
-
2011.07.13. 22:47
11
molly én is megismerkednék a tulajjal :)
avatar
Molly
-
2011.07.04. 01:36
10
Akkor szuper:)
avatar
Fire
-
2011.07.03. 21:43
9
Molly: a végéről kihagytam a :D-t. Még képek nélkül is jól ellehetne képzelni a ház belsejét. Nem tartom hosszúnak a cikket szerintem így terjedelemben abszolút megfelelő, azért példázódtam egy gps-el mert ha idegenként mennénk ide már ez a leírás jól útba tudna igazítani bennünket, hogy ne tévedjünk el. Jó ez csak így tovább. XD.
avatar
Molly
-
2011.07.03. 19:27
8
Fire: remeljuk ez egy pozitiv comment volt toled de ha nem akkor megprobalhatjuk legkozelebb kicsit rovidebbre fogni:D
Amugy nekem is nagyon erdekes ez a lakas, szivesen talalkoznek egy olyan emberrel aki ehhez hasonlo otthonra vagyik...erdekelne a stilusa, kisugarzasa,munkaja....:)
avatar
lovelyrekus
-
2011.07.03. 16:34
7
igen :) nagyon szép:)
avatar
Fire
-
2011.07.03. 13:42
6
Még egy GPS-nél is nagyobb részleteséggel végig vezet bennünket a cikk irója az ,,aprócska\" 423 négyzetméteres házikón.
avatar
tommygtc
-
2011.07.02. 17:33
5
Zelda: lehet hogy így jelzi hogy nem akar senkit vendégül látni éjszakára :D Vagy maximum a saját ágyában XD
avatar
Zelda
-
2011.07.02. 17:20
4
Nekem csak az a különös hogy csak 1 hálószobába van benne.
avatar
szili
-
2011.07.02. 17:16
3
A terasz nem semmi.Ilyet én is terveztetek az illetékessel.
Persze jó pénzért:)
avatar
andy
-
2011.07.02. 13:19
2
egyedi letr :)
avatar
annacska
-
2011.07.02. 05:02
1
Nem is hasonlít egy moziteremre, nagy munka lehetett átalakítani!
Paul Smith 'Las Vegas' válltáska
A tavalyi nagy sikert aratott "Mini" kollekció után idén is egy újabb limitált szériával rukkolt elő a Paul Smith, ezúttal Las Vegasra épült fel egy kollekció.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás előtti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az időszakban.