A siófoki Víztoronyban nyílt meg az első ilyen kávézó
Nagy sikert várnak az Oxigénbártól
4 hozzászólás
Váradi Zoltán    2012.07.02

Megnyílt az első Oxigénbár Siófokon, a száz éves, nemrég felújított víztoronyban. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. Kávézóként működteti az új egységet, ahol a Balatonnál először szippanthatunk 90-95%-os oxigént.

Oxigénbár nyílt a siófoki
Víztoronyban
Oxigénbár nyílt a siófoki Víztoronyban

A Balaton „fővárosa”, Siófok négynapos fesztivál keretében avatta fel a főtéren véghezvitt felújítási munkák eredményeit (többek között ünneplik a Sió Pláza, a Széchenyi szobor és a Víztorony elkészültét is). A rendezvényen átadták Siófok legjellegzetesebb épületét, az idén 100 éves Víztornyot is, amely otthont ad az első Szentkirályi Oxigénbárnak.

Az impozáns Víztoronyban üzemelő, 66,5 m˛ alapterületű oxigénbár egy időben 25-30 vendég kiszolgálására alkalmas. Egyedisége pedig abban rejlik, hogy a Balatonon és környékén először nyílik alkalma a helybélieknek és turistáknak arra, hogy az egészségre jótékonyan ható oxigént szippantsanak. (Az ehhez szükséges – percenként 5 literes teljesítményű –, ún. oxigén koncentrátor berendezés a levegőből állít elő 90-95%-os oxigént.)


„Számunkra is fontos a belföldi turizmus fejlesztése, ehhez csatlakozunk az oxigénbárunkkal. Ezzel a kuriózummal is szeretnénk hozzájárulni a hazai értékek növeléséhez. Keressük a hasonló, kiemelkedő minőségű helyeket Magyarországon, ahol létjogosultsága lenne újabb oxigénbárok megnyitásának, amelyek a tervek szerint franchise rendszerben működnek majd.” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. Tulajdonos-ügyvezetője.

A Szentkirályi tulajdonosa a TV2 Mokka című reggeli műsorában is megjelent, ahol elmondta, hogy a siófokihoz hasonló oxigénbárok Nyugat-Európában és a Közel-Keleten is nagy divatnak számítanak. A terveik szerint három hónap múlva itthon is elérhető lesz az a berendezés, ami közvetlenül a kávézó légterébe engedi az oxigénnek dúsított levegőt.

Cimkék: egészség, életmód, Mokka, TV2,
avatar
zZz
-
2012.07.05. 16:45
4
na ezt megnézem!
avatar
Nora16
-
2012.07.04. 22:17
3
Én már ittam oxigénnel dúsított vizet, az jó volt!
avatar
LosSantos
-
2012.07.03. 16:43
2
Ezt kiprobalnam, de inkabb akkor ha mar nem kell ilyen lelegezteto csoveket hasznalnom hozza :)
avatar
Chris
-
2012.07.03. 15:19
1
Jövőhéten megyünk le, kipróbálom!
Pöttyös D&G nyakkendő
Nagyon divatba jött manapság a vékony, fekete színű nyakkendő. Érthető, hiszen fiatalos, laza és mégis elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy egy egész rovatot szentel a 20. század egyik legemlékezetesebb évtizedének, a legendás nyolcvanas éveknek.