Botrány a tévés vita után
Nagyon kiakadtak a republikánusok
MTI/TM    2015.11.01    0 hozzászólás

Kilátásba helyezte pénteken az amerikai republikánus elnökjelöltek február 26-i - az NBC televízió által közvetítendő - vitájának lemondását a párt vezetése, arra hivatkozva, hogy a legutóbbi hasonló műsort a CNBC moderátorai "rosszhiszeműen" vezették.

Reince Priebus, a Republikánus Nemzeti Bizottság elnöke levélben közölte az NBC-vel, hogy felfüggeszti az együttműködést az NBC News-szal. Rámutatott: a párt elvárja, hogy jelöltjei "teljes körű és tisztességes" lehetőséget kapjanak a politikai nézeteik kifejtésére. Priebus szerint a vitáknak kemény kérdéseket kell tartalmazniuk, felszínre kell hozniuk a riválisok nézetei közötti különbségeket. Szerinte azonban a CNBC műsorvezetői sarokba szorító szándékú, rosszhiszemű kérdéseket tettek fel a megszégyenítés szándékával. Az aspiránsok tervezett vitáját megtartják, de annak egyedüli médiaszponzora a jelenlegi állás szerint a National Review magazin lesz.

Az NBC közölte, hogy rendezni szeretné a Republikánus Párttal a műsor formátumáról folytatott vitát, és lehetőség szerint továbbra is le kívánja adni a vitát, amelyet az általa birtokolt, spanyol nyelvű Telemundo is közvetítene. A Fehér Házra pályázó republikánus aspiránsok legutóbbi, harmadik televíziós összecsapását szerda este a coloradói Boulderben rendezte meg a CNBC. Azon a legnagyobb tapsot Ted Cruz texasi szenátor kapta, aki élesen bírálta a moderátorokat, mert szerinte nem az amerikai embereket leginkább érdeklő kérdéseket tették fel, és konfrontálódtak a vitázókkal. "Ez nem ketrecharc" - mondta. "A kérdések, amelyeket ebben a vitában eddig feltettek, azt illusztrálják, hogy miért nem hisznek az amerikaiak a médiának" - tette hozzá.

A vita több más részvevője is bírálatot fogalmazott meg a moderátorok magatartásával kapcsolatban. A republikánusok hivatalos elnökjelöltségéért versengő riválisok legközelebb novemberben csapnak majd össze kamerák előtt a Fox Business csatorna és a The Wall Street Journal rendezésében. A CNBC a (Comcasthoz tartozó) NBCUniversal gazdasági hírekre szakosodott kábelcsatornája, az NBC News pedig az anyavállalat hírrészlege, amely a legnagyobb nézettségű esti híradót állítja elő az Egyesült Államokban.

A teljes vita felvétele:

Emporio Armani gyűrű
Lányok! Nem tudjátok mit vegyetek a párotoknak karácsonyra? Mutatok néhány lehetőséget, rögtön itt is van egy rozsdamentes acélból készült, durván bordázott, Armani logós gyűrű.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, közben Michael Jackson Thriller című albuma világsikert ért el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.