Mi lesz a telefonokon trolt szemlyes adatokkal?
Nagyon mennek a hasznlt okostelefonok
MTI/TM    2015.01.17    0 hozzszls

Elemzk becslése szerint 2018-ban 257 millió használt okostelefont adnak majd el, szemben a 2013-ban értékesített 53 millió készülékkel, ez pedig felveti azt a problémát, hogy mi történik a telefonokon tárolt személyes adatokkal. Az adattörlési szoftvergyártó Blancco Ltd. elrejelzése szerint három év múlva a használt okostelefonok piaca a teljes új okostelefon-értékesítés 8 százalékát teszi majd ki.


A vállalat figyelmeztet, amennyiben nem megfelel a forgalomba visszakerül készülékek adattörlése, veszélybe kerülhet az eredeti tulajdonosok minden személyes és üzleti adata. A probléma nagyságát mutatja, hogy a készülékeken maradt adatokhoz való hozzáféréshez nem kell szakért, az androidos telefonok esetében például a "törölt" információk visszanyerhetk, ha a telefont egy személyi számítógéprl, lemezmeghajtóként érik el.

Petrányi-Széll András, a Blancco magyarországi kommunikációs vezetje hangsúlyozza: a használt telefonok hatékony és teljes kör ferttlenítése nem azonos az egyszer gyári visszaállítással, s csak a felülírással történ teljes ferttlenítés az egyetlen megbízható megoldást a használt eszközök törlésére, amelyet a dokumentálhatóság és jogi megfelelés érdekében kötelez kiegészíteni jegyzkönyvezéssel is.

Ktrteg Energie pulcsi
Többen kértétek, hogy szerepeljenek mellények is a ruhák között. Mellények? Mutatok jobbat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.