Trendmagazin

New Yorkban hódít Ralph Lauren étterme

Nem messze a Ralph Lauren márkabolttól

2016.01.17 | Munkatársunktól

A Ralph Lauren márkanév ma már túlmutat a ruházati termékeken, hiszen az alapító nevével fémjelzett éttermek is sikeresen üzemelnek a világ néhány nagyobb városában, például Párizsban és Chicagó­ban. Tavaly pedig végre megnyitotta az első éttermét a szülővárosában, New Yorkban, látótávolságra a saját márkaboltjától a Fifth Avenue, és az 55. utca között. Az étterem neve a Polo Bar lett, a hely pedig igazán izgalmas keveréke az hétköznapi, és az arisztokratikus stílusnak. A lovas festményekkel, a trófeákkal, barátságos színeivel a hely olyan érzést kelt, ahová szívesen betérnénk egy hosszú vadászat után. Azonban még ennyi elegancia mellett sem próbál meg az étterem túlságosan kérkedő lenni.

A divattervező szerényen kijelentette, hogy: „az étel, ami miatt ide újra visszatérnek majd a vendégek, tényleg a legjobb”, és hogy „ez nem csak a képzett szakács miatt van így” – mellesleg a főszakács Sepp Stoner, aki korábban már az Arlington klubban, és a David Burke konyhán is dolgozott. A Polo Bar célja az egyszerűség, azonban olyan ételeket is felszolgálnak itt, mint a ráktorta, a pácolt marhahúsos szendvics, a marhasteak­ hiszen a hozzávalókat Ralph Lauren coloradói 17 ezer hektáros szarvasmarha farmjáról szerzik be. A Polo Bar körülbelül 180 vendég befogadására képes, és úgy tervezték, hogy beilleszkedjen Manhattan nívós étkezdéi közé, különösen, ha vintage környezetben szeretnénk egy igazi New York-i hamburgert elfogyasztani.