A Hjja Trend Line 2012-es bemutatjn jrtunk
Nincs eskv ruha nlkl!
2 hozzszls
Szab Adrienn    2012.04.16

A Héjja két tervezje, Héjja János és lánya Bernadett, évrl évre csodásabbnál csodásabb, ámulatba ejt ruhákkal kedveskednek a házasulandó menyasszonyoknak, de nem csak rájuk gondolnak ám, hanem az alkalmi vagy a Herendi manufaktúrával készített közös kollekcióikkal is az elegáns nk igényeit elégítik ki minden egyes szezonban. Idén is sor került egy olyan bemutatóra, amely garantáltan a szívébe csempészte mindenkinek a vágyat arra, hogy belebújjon a menyasszonyi ruhák egyikébe, élete nagy napján. A megszokottól eltéren idén az esküv szervezés is fszerepet kapott a bemutatón, a cikkbl azt is megtudhatjátok, milyen formában!


Egy nem éppen rendhagyó bemutató vendége volt a Trendmagazin. Azt est háziasszonya személyében Bálint Antóniát tisztelhettük, aki egy kígyóbr mintás kosztümöt viselt, a királyn töretlen bája még szebbé tette a kifinomult elegancia jegyében alkotott szettet. A felkonferálást követen a közönséget köszöntötte Héjja János, kinek rendkívüli tehetségét dicsérte minden darab az est folyamán, és megismerkedhettünk az esküvk egy másik nagy szerelmesével is, Virág Mónika, exkluzív esküvszervezvel.

A Duna Palota szolgált a rendezvény helyszínéül, ami zárójelben megjegyezném, hogy minden tekintetben alkalmas helyszín a teljes esküv, vagy akár a fotózás lebonyolítására is. A palota éttermében a kifutón elsként a Herendi kollekcióval találkozhattunk. A porcelánokhoz hasonlóan a természetes selymeket és egyéb nemes textíliákat is a manufaktúra mesterei kézzel festették meg.


Az igazi mvészi alkotásokat a sziporkázás, a ragyogás, a csillogás és csillámlás követte. Nem találok szavakat a Swarovski kristályokkal díszített meederekre és a habos-babos, némely modell esetében uszályos menyasszonyi ruhákra. Akinek eltte nem csillogott a szeme, az az els modell színpadra lépésétl és a rá vetett els pillantástól kezdve egészen biztos, hogy úgy érezte, káprázik a szeme, de nem, ez volt a legszebb valóság, amit az est folyamán láttam. A pesti ég csillagai, a belváros fényei és minden más fátyolos homály Héjja Úr mestermvei mellett.

A kristályok minden szögbl olyan pajkos játékba kezdtek a fénnyel, hogy ha nem ült volna a közönség, mondhatnám, hogy levett mindenkit a lábáról a bemutató. Mindehhez a Duo Deliziosa kellemes hárfa és fuvolajátéka, bevallom könnyet futtatott a szemembe, mert egy percre elképzeltem, hogy abban a csodálatos ruhában éppen én vonulok az egyik klasszikus esküvi dallamra.


Picit most visszakanyarodnék az est elejére, egészen pontosan oda, hogy megérkeztem a Duna Palotába. Egy rendkívül kedves, mosolygós, élettel teli személy fogadott, akivel azonnal kellemes beszélgetésbe elegyedtem, ez a személy nem más mint, Virág Mónika exkluzív esküvszervez. Két mondat után rájöttem, hogy olyasvalakivel beszélek, akinek élete az esküv, innentl ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy hosszabban elbeszélgessek vele a témáról.


Interjú Virág Mónika esküvszervezvel

Mit gondolsz, mekkora jelentsége van manapság az emberek életében a házasság intézményének?

Az esküvknek, úgy érzem ismét nagy jelentségük van, bár a statisztika azt bizonyítja hogy egyre kevesebb a házasság. Szerintem ez nem így van , csak abból indulok ki, hogy most február van és a helyszínek naptárai kezdenek betelni…

Természetesen sok olyan fiatal pár van, akik gyorsan, buliból szerveznek egy esküvt, és egy két éven belül elválnak, mert nem adtak egymásnak idt arra, hogy jól megismerjék egymást. Persze ez csak egy 10 százalék a párokból… a többiek megfontoltan kötnek házasságot...

Hogyan lehetne ennek a régi értékét visszaállítani?

A világnak egy kicsit jobban kellene jó példákkal eljönni, illetve ösztönözni a párokat arra, hogy nem csak a papír miatt van a házasság mint intézmény. Jó valakihez úgy igazán tartozni egy életen át!

Sokan úgy állnak az esküvhöz, hogy az is egy nap, gyorsan legyünk túl rajta, hozzuk ki minél kevesebbl és rendezzük le mihamarabb. Mit üzensz ezeknek az embereknek?

Én a hozzám jelentkez pároknak illetve már az esküv kiállításon, olyan standdal jövk ki ami látványos, rengeteg szolgáltatásom látható rajta. A célom, hogy a kilátogatott párokat lenygözze a stílusom, a látvány, a dekoráció, az adott helyszín amit ott bemutatok, a kiállított esküvi ruhák, az összhang. Utána próbálok beszélgetésbe elegyedni a párokkal, megkérdezem, van e már helyszínük idpontjuk, mindig felajánlom hogy én egész Magyarország területén dolgozom még külföldön is, rengeteg helyszínem van, mindenkinek a stílusához pénztárcájához a legmegfelelbbet ajánlom.

Elmesélem nekik, hogy nem drágább egy profi esküvszervezt fogadni, mint ha egyedül vágnának neki az esküvjük megszervezéséhez. Csak mi esküvszervezk gyakorlatiasabbak vagyunk, hiszen folyamatosan viszünk a helyszíneinkre esküvket. Így tudunk alkudni az árból, rutinosok vagyunk. Az én áraim úgy néznek ki ezt mindig elmondom már els találkozáskor a párnak, hogy van egy szerzdési jutányos díj, hogy kettnk részérl komolysága legyen a kapcsolatnak. Több hónapon át foglalkozom velük, viszem ket egyik szolgáltatótól a másikig, nem kérek érte semmi összeget, csak az aznapi esküvn a szolgáltatók koordinálása, az esküv levezetése az elejétl a végéig (ha végig ott kell maradnom, annak van egy óradíja). Így mindenért egy profi szervez vállalja a felelsséget.

Nekik és a szüleiknek csak egy dolguk van: Boldognak lenni! Így elmondom a pároknak hogy gondolják át, hogy van e értelme egyedül szervezni az esküvjüket, idegeskedni a nagy napon hogy pl.: a torta még nem jött meg, a zenekar késik, a hangosítás bedöglött, a jégszobrász a ceremónia alatt cipeli be a szobrot stb… sorolhatnám milyen bakik történhetnek! Ha egy profi szervez van, minden forgatókönyv szerint pontosan történik, és minden flottul le van rendezve...


Nem egy menyasszonnyal találkoztam, aki úgy gondolkozik, hogy én képes vagyok megszervezni a nagy napom és nincs szükségem segítségre. Én úgy érzem, picit fel kéne nekik vázolni, mivel jár egy esküv és mit jelent egy esküvszervez segítsége. Elmesélnéd nagy vonalakban, mivel jár egy esküv megszervezése és hogyan segít ebben egy esküvszervez?

Mint az elz válaszomban felvázoltam, én a pároknak az els találkozásnál felvázolom a leend kiadásaimat,elmondom miért jó, ha egy szervezt fogadnak, adok nekik pár napot, hogy eldöntsék és jelentkezzenek. Megkötjük a szerzdést a feladatok sorjában így néznek ki:

- Az els a megfelel helyszín kiválasztása… utána a környéken lév polgári szertartás megszervezése, (küls helyszínre érkezzen az anyakönyvvezet)

- Vendéglátás, menüsor ital választék kiválasztása…

- Templomi szertartás elkészítése lebeszélése…

- A komplett dekoráció kitalálása, meghívók, ültetk , nyomdai munkák… meghívók elküldése…

- Menyasszonyi ruha, új asszonyi ruha, vlegény ruha kiválasztása, kiegészítkkel,

- Zenekar , dj kiválasztása,

- torta aprósütemények,

- köszön ajándékok beszerzése,

- fotós, videós kiválasztása,

- nászajándéklista, vagy nászutasszámla intézése…

- kocsi bérlése a nagy napra,

- szépségápolás megszervezése párnak.

- egy elegáns szállodában nászéjszaka megszervezése… egy barátnvel titokban hogy meglepetés legyen az ifjú párnak…

- nászút megszervezése…

Az esküvszervez több hónapon keresztül a párral napi kapcsolatban van, szervez, alkuszik a szolgáltatóknál, ruha próbára megy, tortát kóstolnak, a forgatókönyvet írja stb… napi szinten részt vesz a munkában amikor már össze áll minden végig beszéli a párral a forgatókönyvet, hogy mi, mi után történik. Az esküv napján minden rajta múlik és a szolgáltatóin. Levezeti az esküvt, még a ceremóniamesterséget is elvállalja, ami abból áll, hogy a vendégsereget igényes játékokkal szórakoztatja. Egy profi esküvszervez: akkor boldog, ha minden zökken mentesen történik, a kisebb hibákat koordinálja, kijavítja, észrevétlenül, a szeme minden hol ott van. A pár boldog és azt mondják, az esküv végén ’Nagyon köszönjük, minden olyan, ahogy elképzeltük, minden olyan, ahogy gyerekkorunkban megálmodtuk…’ A nagymama megfogja a kezemet és azt mondja ’Nagyon köszönöm, hogy a kis unokámnak ilyen mesebeli esküvt szervezett! Magának nagyon jó lelke van, köszönöm hogy boldoggá tette ezt a napot számomra!’


Szóval ez nekem esküvszerveznek az elismerés! Én ezért csinálom ezt a csodálatos munkát! Szívbl, szeretetbl!

Mit gondolsz melyik a TOP5 legfontosabb szolgáltatás egy esküvn?

- Megfelel helyszín az ifjú párnak, mindig azt mondom, ne legyen több sem kevesebb, amik vagytok!

- Virágdekoráció, egy életre szólónak kell lennie, mindig azt mondom a kevesebb néha több…

- Vendéglátás, torta.

- Egy profi fotós, nem mindegy, hogy egy rokon elhomályosult képeit fogják nézni , vagy egy csodálatos fotókönyvet lapozgatnak hosszú éveken keresztül.

- Megfelel ruha kiválasztás, fontos hogy kényelmes legyen a ruha, hiszen egész nap benne kell ám lenni.


Mónikával a beszélgetés egy igazi hercegns álomvilágba repített el, egy olyanba, ami az els mesétl él minden kislány szívében, lelki szemeim eltt ott volt a teljes esküvm, igazi élmény volt Vele találkozni! Bálint Antóniához hasonlóan én is elvicceldtem azzal, hogy minden szép és jó és megszervezheti az esküvmet, na de van egy olyan 190 centi körüli sármos bajom ezzel az egész esküv témával, és Mónika is kihagyta az esküvszervezés els lépését… kéne választani egy vlegényt! A problémámra csak ennyit reagált: „ja, csak ez a baj, majd megoldjuk azt is”. Azt hiszem, ez megfelelen érzékelteti, hogy számára csak Isten szabhat határt egyébként semmi nem jelent akadályt. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem pont egy ilyen emberre lesz szükségem!


A Nagy Nap eltt azonban még elttem áll pár feladat, például addig ellátogatni a Héjja Trend Line összes bemutatójára és álmodozó gyermeki szívvel végignézni az összes esküvi bemutatójukat! Remélem, legközelebb Veletek is találkozom! Valamint hamarosan ugyan ilyen varázslatos hangulatban egy újabb interjúval szeretnélek Benneteket meglepni, amiben a Ti kérdéseiteket is szeretném tolmácsolni Mónika felé! Sok szeretettel várom a leveleiteket!

Cimkk: eskv,
8,250,300 Huf / 26,700 Eur
5,963,700 Huf / 19,300 Eur
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betölt Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttmködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
avatar
Adrihanna
-
2012.07.31. 10:19
2
s a modertorok szabadsgon vannak???? =)
avatar
miumiu
-
2012.07.30. 10:13
1
A kristlyok minden szgbl olyan pajkos jtkba kezdtek a fnnyel, hogy ha nem lt volna a kznsg, mondhatnm, hogy levett mindenkit a lbrl a bemutat.http://www.bagfactorymall.com/
Alkalmi Dsquared2 zak
A YOOX legújabb 2013 spring/summer szezonjának legmenbb zakóját egyértelmen a Dsquared2 hozta el.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az els palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.