A Recon Instrumentől származó technológia olyan adatokat szolgáltat, mint hőmérséklet, sebesség, tér
Oakley síszemüveg HUD kijelzővel
1 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.11.20

A hegymászás és a síelés szerelmeseinek az ismert szemüveg gyártó, az Oakley, megalkotta a speciális „fej fölötti kijelzővel” ellátott síszemüveget, a Recon Instrumentől származó technológia olyan adatokat szolgáltat, mint hőmérséklet, sebesség, térkép és lejátszási lista.


A lencsék jobb alsó sarka tele van adatokkal, de a speciális HUD kijelzőnek köszönhetően a szemüveg viselője úgy látja, mintha egy 36 cm átmérőjű kijelzőn lenne 1,5m-re előtte. Az Oakley szerint így nem kell a szemnek újrafókuszálnia. És még nem is beszéltünk a beépített blutoothról, mindenféle szenzorokról és GPS-ről.


Van egy barátkövető funkciója, amivel megtalálhatjuk, hol van a síelő társunk a világ 600 síterep térképének valamelyikén. Indíthatunk hívásokat is a szemüvegen keresztül, küldhetünk sms-t is a csuklónkra erősíthető kontrollerről, ami „kesztyű-barát”, és drót nélkül hallgathatunk zenét. A csukló kontrolleren keresztül akkor tudjuk irányítani a szemüveget, ha letöltjük hozzá a megfelelő iPod Touch, Android vagy iPhone alkalmazást.


Az Oakley-nak van még egy sí szemüveg típusa, amelybe egy Zeal iOn-t építettek. Nagysűrűségű polarizált, párásodásmentes lencséi vannak, mint az Airwave-nek, de egy beépített HD kamera rögzít mindent, amit csak akarunk. A kamera 1080p-ben veszi fel a videókat és 8MP-es fényképeket készít. Plusz automatikusan állítja a fényviszonyokat és végtelen fókuszos. Az ára 399 USD.


Az Oakley Airwave sí szemüvegek október 31-e óta kaphatók az Oakley.com-on, az Apple.com-on és néhány európai, japán és USA-beli Apple Store-ban.

Cimkék: dizájn, high-tech,
Hennel Ádám a Fix HD magazin műsorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövőbeli tervekről.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
avatar
vivtomas
-
2012.11.23. 02:03
1
Nem rossz újítás, bár még elég gyerekcipőben jár a technika.
Dockers kockás ing
A Dockers sem túl ismert brand hazánkban, pedig a tengeren túl nagy népszerűségnek örvend. A Levi Strauss & Co tulajdonában álló márkát előszeretettel hordják olyan sztárok is, mint Kristen Stewart vagy Robert Pattinson.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az első palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.