A Recon Instrumentől származó technológia olyan adatokat szolgáltat, mint hőmérséklet, sebesség, tér
Oakley síszemüveg HUD kijelzővel
1 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.11.20

A hegymászás és a síelés szerelmeseinek az ismert szemüveg gyártó, az Oakley, megalkotta a speciális „fej fölötti kijelzővel” ellátott síszemüveget, a Recon Instrumentől származó technológia olyan adatokat szolgáltat, mint hőmérséklet, sebesség, térkép és lejátszási lista.


A lencsék jobb alsó sarka tele van adatokkal, de a speciális HUD kijelzőnek köszönhetően a szemüveg viselője úgy látja, mintha egy 36 cm átmérőjű kijelzőn lenne 1,5m-re előtte. Az Oakley szerint így nem kell a szemnek újrafókuszálnia. És még nem is beszéltünk a beépített blutoothról, mindenféle szenzorokról és GPS-ről.


Van egy barátkövető funkciója, amivel megtalálhatjuk, hol van a síelő társunk a világ 600 síterep térképének valamelyikén. Indíthatunk hívásokat is a szemüvegen keresztül, küldhetünk sms-t is a csuklónkra erősíthető kontrollerről, ami „kesztyű-barát”, és drót nélkül hallgathatunk zenét. A csukló kontrolleren keresztül akkor tudjuk irányítani a szemüveget, ha letöltjük hozzá a megfelelő iPod Touch, Android vagy iPhone alkalmazást.


Az Oakley-nak van még egy sí szemüveg típusa, amelybe egy Zeal iOn-t építettek. Nagysűrűségű polarizált, párásodásmentes lencséi vannak, mint az Airwave-nek, de egy beépített HD kamera rögzít mindent, amit csak akarunk. A kamera 1080p-ben veszi fel a videókat és 8MP-es fényképeket készít. Plusz automatikusan állítja a fényviszonyokat és végtelen fókuszos. Az ára 399 USD.


Az Oakley Airwave sí szemüvegek október 31-e óta kaphatók az Oakley.com-on, az Apple.com-on és néhány európai, japán és USA-beli Apple Store-ban.

Cimkék: dizájn, high-tech,
1,514,100 Huf / 4,900 Eur
Mivel az utóbbi időkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetőjét.
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
avatar
vivtomas
-
2012.11.23. 02:03
1
Nem rossz újítás, bár még elég gyerekcipőben jár a technika.
Anyagában kockás D&G zakó
Az itt látható fekete modell talán az idei D&G kollekciók eddigi legjobb ár/érték aránnyal rendelkező zakója.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.