Az Omega és Daniel Craig harcba száll a vakság ellen
Omega Hour Vision Blue
8 hozzászólás
Kirschner Dávid    2011.02.15

Az Omega egy különleges modellel kötelezte el magát a nemzetközi Orbis International-al való együttműködésre. A non-profit szervezet a vakság megelőzését, és kezelését tűzte ki zászlajára, az Omegát a cég egyik nagykövete, Daniel Craig képviseli a kampányban.


Az Omega és a brit színész eddigi együttműködése a James Bond filmekben viselt Seamaster Professional-ok kapcsán volt ismeretes, viszont most egy speciális ügy érdekében megalkotott órát népszerűsít, miközben felhívja a figyelmet a vakság megelőzhetőségére. Az 1973 óta működő non-profit szervezet, az Orbis International a Flying Eye Hospital nevű programja keretében különösen nagy hangsúlyt fektet a vakság megelőzésére, az Omega pedig az „Hour Vision Blue” nevű speciális De Ville modellel kívánja megünnepelni a partnerséget. Az Omega minden dollárt, ami az egymillió dolláros értékesítésen felül van, az Orbis International-nak ajánl fel, vagyis, ha a klasszikus, bőrszíjas Hour Vision modell árát vesszük alapul (hozzávetőlegesen 6000-6500 dollár), akkor a 170. értékesített karóra már biztos felajánlás az Orbisnak. Az Orbis egyébként többek közt a fejlődő országokban biztosít szemészeti vizsgálatot, nyolcvannyolc országban indított képzési programot, és működése története során több millió embernek nyújtott orvosi ellátást. Maga Craig is fontosnak érzi, hogy az Orbis felbecsülhetetlen értékű munkájára felhívja a figyelmet, sőt az Omega képviseletében meg is látogatta az egyik Flying Eye kórházat.


A De Ville egyébként a valaha készült egyik legnépszerűbb Omega modell, a visszafogott eleganciája kitűnő minőséggel párosul. Az Omega az Hour Vision modellt színezte be kékre (ugyanis ez a színe az Orbis logójának is) pontosabban annak számlapját. A klasszikus, 41 milliméteres rozsdamentes acél tokban egy 8500-as kaliberű, duplatengelyes Co-Axial szerkezetet helyeztek, a tok egyébként 100 méterig vízhatlan. A kifinomult szerkezetet a zafírüveg hátlapon keresztül lehet megcsodálni. Az acélkék számlap fényesre csiszolt, az indexek és a mutatók pedig tizennyolc karátos fehér aranyból készültek, Super-LumiNova bevonattal. A De Ville Hour Vision modelleknél megszokott visszafogottság jegyében, a számlapon csupán egy dátumablak helyezkedik el 3 óránál, a karóra pedig fekete bőrszíjjal csatolható a csuklóra.

Cimkék: karóra, luxus, Omega,
Kapcsolódó cikkek
Modern külsővel és kibővített tartalommal nyitotta meg új weboldalát a svájci óragyártó. A megújult portál nagyon letisztult és átlátható lett.
 Az óra. Bárhol a világon az elsők között említik a nevét ha órákról esik szó. A világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű márkája. Az Omega története immáron 162 évre tekint vissza.
 Az óra. Bárhol a világon az elsők között említik a nevét ha órákról esik szó. A világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű márkája. Az Omega története immáron 162 évre tekint vissza.  
20,023,200 Huf / 64,800 Eur
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
Hennel Ádám a Fix HD magazin műsorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövőbeli tervekről.
avatar
KirschnerDavid
-
2011.02.17. 11:19
8
Ez valóban így van sok esetben, és tényleg, Craig-et többször is látni lehetett Rolex-el a kezén. Viszont többen vannak, akiknek a szerződésük úgy szól, hogy jelentősebb nyílvános eseményeken (pl. Oscar gála) csak az adott gyártó időmérőit hordhatják.
Ettől függetlenül a kezdeményezés Craig részéről bizonyosan őszinte. :-)
avatar
Andras74
-
2011.02.17. 10:02
7
Shadow88! Az \"Omega rajongás\" ahogy te nevezed ez csak marketing,rekám, amiért az Omega igen nagy pénzeket fizet a filmsztároknak(és egyébb sztároknak) mint George Clooney,Daniel Craig,Pierce Brosnan,Nikole Kidman, Cindy Crawford,...stb,hogy reklámozzák az óra modelljeiket.
avatar
Shadow88
-
2011.02.17. 00:13
6
én valahol azt olvastam hogy ez a nagy Omega rajongás csak a sajtónak szól, és közben pedig Craig titokban Rolexet hord :D
avatar
Szeki
-
2011.02.16. 20:23
5
Szép óra!
avatar
Andras74
-
2011.02.16. 17:29
4
A \"De Ville\" nagyon szép modell és a jótékonykodást ,én is pozitívan látom...de szerintem Daniel Craig inkább egy KGB ügynökre hasonlit , (igen csak szlávos arcvonásaival ), mint egy brit titkosügynökre....Az elözö \"Bondok\" sokkal eredetibbek voltak...Kedvenc : Sean Connery!!!
avatar
Zelda
-
2011.02.16. 13:38
3
Örülök hogy Daniel jótékonykodik is, egyik kedvenc színészem!
avatar
gabesz21
-
2011.02.15. 21:59
2
jó dolog hogy így segítenek nonprofit szervezeteknek :)
avatar
Shadow88
-
2011.02.15. 20:18
1
Szép :)
Barna Emporio Armani csizma
A sötétbarna színű, minőségi bőrből készült, enyhén koptatott modell az Emporio Armani jelentette meg.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.