Pawel Czyzewski Bugatti Gangloff koncepciója
Ilyen Bugattit még nem láttál!
Munkatársunktól    2013.02.28    1 hozzászólás

A lengyel tervező egy lenyűgöző kétüléses Bugattit álmodott meg. Egy 1938-as Type 57 SC Atalante Coupéból merítette az ötletet, amelyet egy mai Bugatti Veyron-ba próbált átültetni. Így alakult ki a Bugatti Gangloff koncepciója. Egy olyan autó megalkotása volt a cél, amely sugallja a kézzel készült, extrém luxusautók exkluzivitását.


Formailag sokat örökölt az Atalante Coupétól, de egyes elemeit a Bugatti jelenlegi csúcsmodelljétől kapta: az utastér, a széles első sárvédők és hátsó vállak a Veyront idézik. A hagyományos, penge alakú légbeömlő nyílások, az osztott hátsóablaktól a hűtőrácsig végigfutó nagyon látványos gerincvonal az Type 57 SC-től származnak. Pawel Czyzewski sokféle színt kipróbált mind a külső, mind a belső kialakításhoz, és mint mondja: „A sok olcsó szemét és műanyagok korában ritkán látni olyan valamit, aminek lelke van és szívbe markol.”

A Bugatti együléses TypeZero tanulmánya után, amelyhez a francia tervező az 1935-ös modellhez nyúlt vissza, most a lengyel tervező is megmutatta, hogy hogyan lehet régi vonalak és stílusok alkalmazásával alkotni valami szemet gyönyörködtetőt, mely egyben modern hatást is kelt.

avatar
DrFly
-
2013.03.05. 19:24
1
A hátsó részével még kezdhettek volna valamit, de oldalról király!
Tom Ford zakó a YOOX kínálatában
Tom Ford megérkezett a YOOX-ra! Ha már régóta vágysz ruhadarabra a világ jelenleg egyik leginnovatívabb tervezőjétől, akkor most itt a lehetőség...

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.