Mr tervezi a visszatrst
Pterfy Bori jra a sznpadon!
7 hozzszls
Kocsis Katica    2012.02.08

Be kell vallanom, hogy rettenten csodálom Péterfy Borit. Nemcsak azért, mert nagyszer színészn és szuper énekesn. És nem is csak azért, mert rületesen szexi és állandóan mosolyog. Hanem azért is, mert mindezek mellett most már csodálatos édesanya is. A színpadra-újra-visszatér mvésznt faggattam az anyaságról, a színészkedésrl és az éneklésrl.

Már fél éve annak, hogy Doma, a kisfiad világra jött. Hogy érzed magad az anya szerepben?

Nagyon boldog vagyok és persze néha nagyon fáradt is, de ennek ellenére minden pillanatát élvezem az anyaságnak és legszívesebben lelassítanám az idt, hogy még jobban ki tudjam élvezni ezeket a csodálatos hónapokat.

Mennyiben változtatta meg az életed az anyaság?

Nagyon. Most már az els és legfontosabb szempont minden döntésnél, hogy a kisfiamnak a lehet legjobb legyen. Apránként elkezdtem újra dolgozni is, de jóval kevesebb munkát vállalok, mint régebben. Lelkileg is sokat változtam: eddig sem értettem ugyan, hogy miért van ennyi gonoszság a világban, de mióta gyerekem van, egyszeren képtelen vagyok felfogni, hogyan lehet ennyi erszak és hogyan képes bárki is elviselni, ha egy gyerek szenved. Ez számomra érthetetlen.

Fotk: Mernyi Dvid
Fotk: Mernyi Dvid

Lassan már egy év telt el azóta, hogy egy kicsit visszavonultál a nagy szereplésektl, fellépésektl. Nem félsz attól, hogy nehéz lesz „visszarázódni”?

A Nemzetiben január óta játszom megint a Három nvérben Irinát. Újra a színpadon lenni olyan érzés volt, mintha csak pár nap telt volna el a visszavonulás óta. Úgy tnik, eléggé könnyen ment a visszarázódás.

Áprilisban láthatunk újra énekelni is. Hogyan készülsz a visszatérésre?

Lassan elkezdünk próbálni a zenekarral, és remélem, el tudok néha menni énekórára is.

Lesz esetleg új album a közeljövben?

Jöv szre tervezzük az új albumot, már van is egy pár félkész szám, de a nagy munka még elttünk áll.

Nagyon sok szerepet eljátszottál már. Mi volt az a darab, amiben a legszívesebben játszottál és miért?

Szerencsére rengeteg szuper eladásban játszhattam, a Krétakörben szinte minden szerepet imádtam. Természetesen nekem is megvoltak a kedvenceim; például a Feketeország vagy a Térey János által írt Nibelung lakópark és megemlíthetem még a Szorokin regénybl készült A jég cím eladást is. A mostani szerepeim közül a Három nvér a kedvencem.

Hogyan szoktál felkészülni egy eladásra? Mennyire vagy izgulós típus?

Eléggé izgulós vagyok, de nem minden helyzetben. Ez függ a szerep súlyától és attól is, hogy mennyire érzem igazán jónak az eladást. A felkészülés pedig minden esetben más: van olyan szerep, ami eltt magány és koncentráció kell, de van olyan is, aminek az tesz jobbat, ha az ember bemelegít, beszélget és próbál minél jobban felszabadulni, és van, ahol a szöveggel kell foglalkozni az eladás eltt ­ például egy verses darab esetében.

Ha megkérdezik, inkább színésznnek vagy énekesnnek tartod magad?

Inkább ne kérdezzék meg, mert nagyon unom ezt a kérdést, mivel egyszeren nem lehet rá felelni.

Elsként az Amorf Ördögökben hallhattunk énekelni téged. Hogyan jutottál az színháztól az éneklésig?

Mindig is jártam énekórára, mert a színházban is fontos az ének, hiszen sok zenés darabban játszottam. Késbb megismerkedtem Tariska Szabolccsal, aki mutatott pár számot, amit egy barátjával, Tövisházi Ambrussal csináltak. Én meg mondtam, hogy szerintem szuper a zene, csak kellene bele egy ni hang, és így gyorsan be is kerültem az Amorf ördögök zenekarba.

És honnan jött a Péterfy Bori és a Love Band ötlete?

Az Amorf elfáradt, megunódott, és a Krétakör miatt nem is tudtam teljes gzzel csinálni. Aztán a Krétakör sajnálatos módon feloszlott és Ambrussal elérkezettnek láttuk az idt, hogy csináljunk egy szólólemezt.


Nagyon sokszín vagy, sokféle mfajban kipróbáltad már magad. Mire vagy a legbüszkébb?

Arra hogy szültem egy gyereket. Minden más csak bohóckodás ehhez képest.

Legutóbb mikor láttalak egy koncerteden, akkor iszonyatosan dögös voltál és végig pörögted az egész bulit. Honnan van ennyi energiád? Hogyan tartod magad formában?

A színpadra mindig úgy kell felmenni, mintha az lenne az utolsó lehetséged, hogy ott állj. Akkor csak az a pillanat létezik, így mindent bele kell adni, ki kell élvezni az utolsó cseppig. Az embernek amúgy is rengeteg energiája van, sokkal több, mint amennyit kihasznál. Én ezt tékozlásnak és bnnek érzem saját magunkkal szemben. Egyébként sem szeretem a lusta és unott embereket. Én rengeteg energiát tudok meríteni a körülöttem lev tehetséges emberekbl, a jó filmekbl, a jó könyvekbl és mindenbl, ami inspirál. Persze leginkább abból, hogy nagyon szeretem a férjem és a kisfiam és még sok­sok embert. A szeretet pedig formában tart.

Kevesen tudják rólad, hogy Áprily Lajos dédunokája vagy és rajta kívül még számos mvész van a felmenid között. Egyértelm volt, hogy te is a mvészi pályát követed?

Nem, hiszen kiskoromban versenysportolónak indultam, ritmikus sportgimnasztikáztam, de végül anyukám nem hagyta, hogy teljesen beszippantson ez a dolog. De a mozgás azóta is lételemem: rendszeresen jógázom, biciklizek és úszom. A színház igazából csak kamasz koromban kezdett el érdekelni.

Hogyan indult a karriered?

Eléggé nehezen. Nem vettek fel a Színmvészetire, de nem adtam fel, rengeteg különleges és kísérletez társulatban dolgoztam: a Szkéné Színházban, a Merlinben, a Pintér Béla Társulatban és a Krétakörben. Nagyon izgalmas volt a pályám.

Eléggé aktív szerepet vállalsz a különböz politikai-társadalmi megmozdulásokban is. Mik azok a dolgok, melyek mellé odaállsz vagy melyekért kiállsz?

Igyekszem nem politizálni, de sajnos ez most szinte lehetetlen, mert a politika olyan mértékben szól bele az életünkbe, amit már nem lehet szó nélkül hagyni. Ha kimondom, amit gondolok, akkor már rögtön politizálok, annyira éles most a helyzet. Megdöbbent dolgok történnek, szakmaiatlan és gusztustalan döntések születnek. Tehetségtelen és ostoba emberek kerülnek hatalomra. Én pedig igyekszem még kiállni azokért a dolgokért, melyek számomra értéket jelentenek.

Ha bármit megtehetnél, akkor mit változtatnál meg a világon vagy akár Magyarországon?

Erre nagyon nehéz felelni. Magyarországon most szinte mindent meg kéne változtatni ahhoz, hogy jó legyen. De a legfontosabb, amin változtatnék az, hogy egy gyermeknek se kelljen szenvednie a világon.

Cimkk: Interj, sztrvilg, zene,
2,286,600 Huf / 7,400 Eur
7,632,300 Huf / 24,700 Eur
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Az utóbbi idben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
avatar
kocsiskatica
-
2012.02.11. 16:25
7
ht remlem is, hogy nem olyan...msklnben nagyon csaldott lennk :D
avatar
csadri
-
2012.02.10. 19:54
6
nem olyan mint pl Sarka Kata aki a szls utn pnzrt adta el a kpeket :P
avatar
kocsiskatica
-
2012.02.10. 18:00
5
Kedves sunshine: szerintem nem vltoztatta meg az lett, csak kiteljestette. gy rtem, hogy eltte is nagyon klassz ember volt.

Kedves Sarah22: egyetrtek :)

Kedves Jenny: n nem kaptam tle babs kpet, de szerintem msnak se nagyon mutogatja. :)
avatar
kocsiskatica
-
2012.02.10. 17:59
4
Kedves sunshine: szerintem nem vltoztatta meg az lett, csak kiteljestette. gy rtem, hogy eltte is nagyon klassz ember volt.

Kedves Sarah22: egyetrtek :)

Kedves Jenny: n nem kaptam tle babs kpet, de szerintem msnak se nagyon mutogatja. :)
avatar
Jenny
-
2012.02.09. 13:41
3
dej :) a babrl nincs kp?
avatar
Sarah22
-
2012.02.09. 00:16
2
\"A sznpadra mindig gy kell felmenni, mintha az lenne az utols lehetsged, hogy ott llj. Akkor csak az a pillanat ltezik, gy mindent bele kell adni, ki kell lvezni az utols cseppig.\"

Ez gy igaz...
avatar
sunshine
-
2012.02.08. 21:47
1
Tk j olvasni hogy egy kisbaba mennyire kpes megvltoztatni egy n lett. :)
Versace ingek flr alatt
A Dress for Less folyamatosan frissül kínálatában megjelent néhány ing a Versace-tól.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás eltti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az idszakban.