Trendmagazin

Piacon a legjobb budapesti étkezdék

Videós összefoglaló

2012.09.23 | Kocsis Katica / Molnár Gergely

Legjobb hamburgeres, gyrosos, kínais, szendvicses, osztriga-kaviár-pezsgő, lángos, gofri, kézműves fagyi, bor, kézműves sör, kávé, 15 blogger, sztárséfek, vadonatúj éttermek, gyerekfőzőverseny – ezzel a szlogennel indult útjára az első Street Food Show fesztivál a Hold utcai Vásárcsarnokban, ami a tavalyi Food Show egy emberközelibb és barátságosabb formája.


Hatalmas a tömeg és hihetetlen intenzív illatok terjengenek a levegőben, mikor megérkezünk vasárnap délután a csarnok felső szintjére, ahol már javában folyik a fesztivál. A show ígéretéhez híven rendkívül széles palettával várja az érdeklődőket: van itt a hétköznapi lángostól kezdve az egészen exkluzív kaviárig minden. És természetesen mind elérhető áron. A rengeteg ételkülönlegesség közül mi is alig tudunk választani, hogy mit is lenne érdemes megkóstolni. Végül a Húspatika specialitását, a mangalica lapockával és erdei gombakrémmel töltött molnárkás szendvicset szemeljük ki, ami maximálisan beváltja a hozzá fűzött reményeinket. Wang mester szakácsai fafülegombával kínálnak minket, ami rendkívül érdekes állagával és ízharmóniájával bizsergeti érzékeinket. Lefi néninek pedig hálásak vagyunk finom görög sütijéért, ami tökéletes lezárása az ételeknek.



Így telt a mi Street Food Show-nk. Hogy mi is pontosan ez a rendezvény és milyen éttermek képviselték magukat szeptember 7 és 9 között a Hold utcai Vásárcsarnokban, azt rövid videoösszeállításunkból ti is megtudhatjátok.