Az Apple sikergépén játszhatók a világ népeinek táblás játékai
Pierrot lerántja a leplet új játékairól
2 hozzászólás
Munkatársunktól    2011.12.13

A díjnyertes produkciókkal (AGON, Jumurdzsák gyűrűje) büszkélkedő Private Moon Studios örömmel jelenti be új táblásjáték-sorozatának megjelenését. Az AGON – Ancient Games Of Nations kollekció ősi játéktáblák lélegzetelállítóan szép reprodukcióját tartalmazza. Az elnevezés nem előzmény nélküli: az eddig többnyire klasszikus kalandjátékairól ismert játékfejlesztő stúdiónak az angol Samuel Hunt professzor utazásairól szóló, népszerű sorozata is az AGON brandhez tartozik, de másik játékcsalád. E kalandok is felvonultatnak egy-egy táblás játékot a történetbe integrált puzzle-ként, azonban a most megjelenő sorozat önmaguk teljességében, független termékvonalként prezentálja azokat. Az Ancient Games Of Nations sorozat önálló, egyedül és társaságban is élvezhető iPad játékokból áll. A kollekció első darabja most ingyen letölthető.


Az AGON – Ancient Games Of Nations aprólékos kidolgozottságával és megdöbbentő mélységével új minőségi kategóriát képvisel a digitális táblás játékok piacán. Segítségével bárki betekintést nyerhet a kultúra e különleges kincseinek világába. A kezdő és haladó játékosoknak egyaránt kedvező lehetőségeknek hála a kollekció darabjai hosszú utazások és baráti összejövetelek fénypontjává válhatnak. A felhasználók megismerhetik az egyes játékok szabályrendszerét és keletkezésének történetét is. Az Ancient Games Of Nations igazi intellektuális szórakozást nyújthat az egész család számára. „Szeretem a táblás játékokat - ezért is tartom fontosnak a népszerűsítésüket” – meséli Pierrot, a Private Moon Studios feje. „Nem illenek korunk tempójához, de talán épp ezért hiányoznak életünkből, hogy biztosítsák az egyensúlyt. A táblán való küzdelem kielégíti a versengési vágyat, de a játék a jellegéből adódóan lassít is rajtunk, ezáltal megnyugtat.”

Fotó: Pclife.hu
Fotó: Pclife.hu

Az AGON alapjáték egy 12 rekeszt tartalmazó virtuális doboz, melynek rekeszei az Ancient Games Of Nations kollekció egyes darabjait jelképezik. Minden rekeszbe egy egyedi, a Private Moon Studios gondozásában napvilágot látó táblás játék kerül majd. A játékok egymástól függetlenül is beszerezhetők, de mindegyikből elérhető és megvásárolható lesz a sorozat többi része. Az újabb darabok telepítéskor integrálódnak az alapjátékba (azaz a dobozba) is. Az AGON – Ancient Games Of Nations első két gyöngyszeme – egy verseny és egy harcjáték – máris hozzáférhető az App Store-on.

“Úgy gondoljuk, hogy az ilyesfajta játékok nem csak letűnt korok, hanem napjaink hétköznapi emberei számára is értékes, izgalmas szellemi időtöltést nyújthatnak” - nyilatkozta Kasz Krisztián, a Private Moon Studios kommunikációs vezetője. “Rendkívüli műgonddal alkottuk újra ezeket a klasszikusokat. És mivel a sorozatnyitó játékot ingyen adjuk, bárki meggyőződhet róla, hogy nem a levegőbe beszélünk. ”

A két játékról röviden:

The Royal Game of Ur

Fotók: Private Moon Studios
Fotók: Private Moon Studios

Az 1920-as években az egykori Mezopotámia - ma: Dél-Irak - területén, Ur városának királyi temetőjében találta meg a játék néhány igen jó állapotú változatát Sir Leonard Wooley (1880- 1960), a British Museum kutatója. A jelen gyűjteményben található rekonstrukció alapjául szolgáló tábla évtizedek óta nagy becsben tartott műtárgya a londoni múzeumnak. E leleten túl más utalások is bizonyítják, hogy a Royal Game of Ur kora egyik legnépszerűbb játéka volt. Tipikus versenyjáték, mondhatni a versenyjátékok egyik őse.

Alquerque


Az egyik legrégebbi ismert táblás játék, amely kivételes mennyiségű “utódot nemzett”. Európában a leghíresebb leszármazottja a Dáma, amelynek tucatnyi alfaja ismeretes, de Amerika, Ázsia és Afrika területén is találkozunk a rokonaival (utóbbiak jobban megőrizték az eredeti tábla rajzolatát, míg a dámajátékokat sakktáblán játsszák). Új spanyol nevével (Alquerque) híresült el, és lett mindennél nagyobb sláger később Franciaországban a Jeu de Dames formájában. Az Alquerque tipikus harcjáték, amelyben az a cél, hogy ellenfelünk minden bábuját leüssük, vagy legalább mozgásképtelenné tegyük.

AGON – Ancient Games Of Nations jellemzők:
- Minőségi prezentáció
- A világ népeinek táblás játékai: Japán, Egyiptom, Korea, Mezopotámia (Irak) stb.
- Aprólékosan kidolgozott látványvilág
- Autentikus, a játékhoz komponált relaxációs zene
- Kultúrtörténeti áttekintés és szabályrendszer ismertető
- Könnyen elsajátítható játékmenet
- Többjátékos mód
- 9 nehézségi szint
- Stílusos steampunk kezelőfelület
- Felhasználóbarát tipprendszer a kezdők számára
- Visszavonás funkció a nem kívánt lépések törlésére

Az AGON – Ancient Games Of Nations: The Royal Game of Ur iPad játék korlátozott ideig ingyen letölthető az App Store-ról.

Cimkék: Apple, Pierrot, videojáték,
Kapcsolódó cikkek
Pierrot díjnyertes játékfejlesztő stúdiója iPhone és iPad játékokon dolgozik.
772,500 Huf / 2,500 Eur
5,623,800 Huf / 18,200 Eur
Mivel az utóbbi időkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetőjét.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
avatar
lisa
-
2011.12.14. 13:56
2
nem tűnnek szokványos játékoknak :)
avatar
selena
-
2011.12.13. 22:04
1
nagyon érdekesek :)
Elegáns Hugo Boss csizma
A Hugo Boss minden szezonban cipők széles skáláját dobja piacra, még ha ez a hazai kínálatból nem is derülne ki számunkra.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.