Minden idők legjobb évét zárták idén januárban
Rakétaként emelkedik a Prada profitja
1 hozzászólás
Váradi Zoltán    2012.03.31

Néhány éve még sokan temették a több tekintetben is lejtőre került Pradát, most viszont minden idők legjobb évét zárta januárban a vállalat – derült ki a most nyilvánosságra hozott adatokból.

Látványos Prada üzlet
Tokióban
Látványos Prada üzlet Tokióban

Az olasz luxusmárka 72.2%-kal haladta meg az előző évi eredményét, ami egyértelműen mutatja, hogy a cég terjeszkedési stratégiája nagyon sikeresnek mondható. A nettó profit 431.9 millió euró lett a 2010-es év 250.8 milliós értékéhez képest, míg a kiskereskedelmi értékesítéseik megközelítették a kétmilliárd eurót, ami 37.6%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A cég a hongkongi tőzsdén is sikeresen veszi az akadályokat, ugyanis tavaly közel 2.5 milliárd dollár forgott papírjaikban.

Férfidivat a legújabb Prada
kollekcióból
Férfidivat a legújabb Prada kollekcióból

A Prada vezetősége szerint a vállalatuk sikerének az új üzletek nyitásában keresendő, amiket Oroszországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Kínában nyitnak. Kína különösen fontos pont a divatmárkának, hiszen a PricewaterCoopoers kutatóintézet szerint ott fejlődik a legrohamosabb tempóban a luxuskategóriás termékekre való igény, ezért szerintük 2015-re Kína lesz a legnagyobb felvevőpiaca a márkás kozmetikai, ruházati és karórapiacnak.

A Prada táskákat egyre többen
vásárolják, pedig áruk meghaladja az ezer eurót
A Prada táskákat egyre többen vásárolják, pedig áruk meghaladja az ezer eurót

Ha kíváncsi vagy a Prada történetére, olvasd el a márkát bemutató összeállításunkat!

avatar
Buttonfly
-
2012.04.01. 16:03
1
mert ez egy nagyon jó márka :) nekem a kampányaik is tetszenek mindig, a ruhákról már nem is beszélve :)
Barna Emporio Armani csizma
A sötétbarna színű, minőségi bőrből készült, enyhén koptatott modell az Emporio Armani jelentette meg.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, közben Michael Jackson Thriller című albuma világsikert ért el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.